Rosé kristály borospohár, Sommeliers

Kód: RD440004
Márka: Riedel
25 790 Ft
Raktáron (1 db)

Részletes információ

Termék részletes leírása

A színes tónus a szőlőhéj és szőlőlé rövid idejű érintkezéséből fakad. A Rosé fekete szőlőből van sajtolva, azonban hasonló a feldogozása, mint a fehér boroké, ez okból hűtve kínáljuk és fogyasztjuk.

Egyes borvidékek a rosé borok gyártására specializálódnak. A nagy hozamú szüretek árban hozzáférhető, többnyire egyszerű borokat eredményeznek, melyeket fiatal borként fogyasztunk.

A Rosé Sommeliers különleges alakja aláhúzza az erdei gyümölcsre és földre emlékeztető aromát. Az íz érzékelésbe így ez a pohár a gyümölcs ízét és frissességét hozza. A gyümölcsös jelleg része az enyhén kesernyés utóíz, amely fokozza a hosszát és kifejezését.

A Rosé Sommeliers Riedel poharakat a következőkhöz javasoljuk:

  • Blush
  • Côte de Provence
  • Rosé
  • Schilcher
  • Weißherbst

SOMMELIERS sorozat:

Az olasz A.I.S. sommelier társulással (Associazione Italiana Sommeliers) együttműködve Claus Riedel 1973-ban Orvietóban bemutatta az első olyan pohársorozatot, amely szakértőknek készült. A sorozat 10 különböző méretet tartalmaz.

Ettől a pillanattól kezdve a borok világa alapjaiban megváltozott.

Különböző régiókban és a különböző kontinenseken ma olyan borokat termelnek, melyek akkor nem léteztek, vagy teljesen ismeretlenek voltak. Ezért a Sommeliers sorozatot továbbra is fejlesztette a fia, Georg Riedel, amíg a Sommeliers nagy terjedelmű „vitrum-vinotékává“ nem vált a műszaki fejlődés legmagasabb fokán.

1991-ben Robert Parker, a Wine Advocate folyóirat szerkesztője ezt írta: „Műszaki szempontból és a maximális élvezet szempontjából a legjobb pohár az, amit a Riedel cég gyárt. Tényleg rendkívüli az a hatás, amit ezek a poharak kölcsönöznek a minőségi bornak. Nem tudom kellően kifejezni azt, hogy ez mekkora különbség."

A világigénynek köszönhetően ma a Sommeliers sorozat a borospoharak abszolút csúcsát képezi, és a legsikeresebb kézzel fújt pohársorozat a világon. Minden egyes pohár különállóan készül: a felső részt formában fújjuk, a szárat és a talapzatot kézzel formálják azon gyártási módszerek szerint, melyeket már időszámításunk kezdetén kifejlesztettek.

Az üvegesek a munkájuknál a tehetségüket használják ki, a képességeik és gondosságuk az alap feltétele annak, hogy a Sommeliers pohársorozatba olyan kézműves feldolgozást vigyenek, amilyet a vevők elvárnak. A Sommeliers több mint 24%-os ólomtartalmú üvegből készül.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Poharak
Garancia: 2 év
P Kategóriák: Poharak
Sorozat: Riedel Sommeliers
Terméktípus: Fehérborok

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Hozzászólás hozzáadása
Ezt a mezőt ne töltse ki: