Santoku kés 5000MCD 18 cm, Miyabi

Kód: MB34388181
Márka: MIYABI
219 690 Ft –6 %
Santoku kés 5000MCD 18 cm, Miyabi
219 690 Ft –6 % 205 740 Ft
Raktáron (1 db)

„A szakács késének tanulmányozása betekintés enged annak lelkébe.”

Rokusaburo Michiba, gasztronómiai szakértő és a japán konyhaművészet mestere.

A japán SANTOKU kés talán a legismertebb ázsiai késfajta, mely az extrém éles pengének és az univerzális felhasználási lehetőségeknek köszönhetően nagy közkedveltségnek örvend Európában is. A SANTOKU az egyik legjobb választás a húsok, a halak, a zöldségek és a gyümölcsök feldolgozásához.

Részletes információ

Termék részletes leírása

„A szakács késének tanulmányozása betekintés enged annak lelkébe.”

Rokusaburo Michiba, gasztronómiai szakértő és a japán konyhaművészet mestere.

A japán SANTOKU kés talán a legismertebb ázsiai késfajta, mely az extrém éles pengének és az univerzális felhasználási lehetőségeknek köszönhetően nagy közkedveltségnek örvend Európában is. A SANTOKU az egyik legjobb választás a húsok, a halak, a zöldségek és a gyümölcsök feldolgozásához.

Tulajdonságai: penge hossza 18 cm; nyél hossza 13,9 cm; súlya 0,181 kg.  Autentikus késekről van szó, melyek a japán kések városában, a hírhedt Sekiben készülnek. A hagyományos, mesteri megmunkálást modern technológiákkal ötvözik, melynek köszönhetően a kommersz késgyártás legkiválóbb termékei jönnek létre. A kések extrém kemény MC63 Micro Carbide poracél magját 100 rétegben fedi be két különféle keménységű acél. A kések pengéje a megmunkálás során egyedi és utánozhatatlan, damaszk mintázatot nyer. A lehető legjobb végeredmény érdekében az acélt egy különleges CRYODUR® technikával edzették, amely során az acél a felhevítést követően -196 °C-on van hűtve. Ennek a technológiának köszönhető az acél extrém keménysége, mely a Rockwell-skála szerint 63 HRC. A kések szimmetrikus „V“ alakú élezése 19°-os szögben történik. Ez a speciális, klasszikus japán kézi késélezési technika a Honbazuke, amelyet a mesterek több száz éven keresztül tökéletesítettek. Ez egy többfázisú technika, mely során a penge először egy speciális, vertikálisan és horizontálisan forgó fenőkővel van köszörülve, legvégül pedig bőrszíjjal van fényesre csiszolva. A penge ékes hegye könnyedén szeli át az élelmiszereket. A késeknek a nyele mazuri nyírfából készült.

  • Extrém kemény MC63 Micro Carbide poracél mag.
  • 63 HRC Rockwell keménység.
  • CRYODUR® – különleges edzési technológia.
  • Damaszk acélból készült, 100 réteges.
  • Autentikus, csak a japán késekre jellemző keskeny kialakítás.
  • Szimmetrikus, „V” alakú penge.
  • Honbazuke – klasszikus, 3 fázisú japán kézi késélezési technika.
  • Katana Edge él.
  • Kiemelkedően renitens élesség, rugalmasság és rozsdamentesség.
  • Mazuri nyírfából készített, kényelmes fogású, „D” kialakítású késnyél.
  • Precíz kidolgozás, tökéletes egyensúly.
  • A nyél végét díszítő, logóval ellátott acéllap.
  • A penge gyártási hibáira életre szóló garancia.
  • Mosogatógépben nem tisztítható.

 

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Japán kések
Jótállás: 2 év
Súly: 0.56 kg
Méret: 18 cm
Pengehossz: 18 cm
Terméktípus: Japán és Santoku kés
Sorozat: MIYABI 5000MCD
Margin: B
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:
A hagyományos japán késkészítők kombinálják a precíz kézművességet a német ZWILLING J.A. HENKELS cég bevált gyártási gyakorlatával és szabványaival. Ennek az együttműködésnek az eredménye gyönyörű. luxus, és rendkívül éles kések, amelyek a japán kélskészítők hagyományára építenek. 104382