Kültéri tüzifatartók

összesen 6 termék
Kültéri fa állvány, kocka, rozsdás, Remundi
228 990 Ft –15 %
193 040 Ft
RMDI800967
Kültéri fa állvány, vízszintes, fekete, Remundi
206 900 Ft
RMDI800962
Kültéri fa állvány, fekete, Remundi
249 990 Ft –16 %
209 870 Ft
RMDI800968
REMUNDI tűzifa tároló ülőke, fa, Remundi
31 990 Ft –16 %
26 720 Ft
RMDI800992

Kültéri tűzifa állványok - szervezze a fát stílusosan

Miért van szükségem kültéri tűzifaállványra?

A kültéri tűzifaállvány rendezetten és a földtől távol tartja a fát. Ahhoz, hogy a tűzifa hatékonyan égjen - legyen szó akár a kandallóról, akár egy tűzrakóhely és hőt szolgáltat, "fűszerezni", azaz szárítani kell, amit úgy érhet el, hogy a fát megfelelően rakja a tűzifaállványra. Emellett szellőztetve tartja, megvédi a nedvességtől, és csökkenti annak valószínűségét, hogy a kártevők odavonzódnak.

A Kulina oldalon a kültéri tűzifaállványok széles választékával rendelkezünk, többek között a jól ismert Remundi márkától, különböző méretekben, kivitelben és szerkezetekben.

Miért vannak elöl nyitott rönkállványok?

A legtöbb rönkállvány nyitott elülső résszel rendelkezik, ami megkönnyíti a tűzifa be- és kirakodását, valamint optimális légáramlást és szellőzést biztosít, ami segít a rönkök gyorsabb kiszáradásában. Megakadályozza a nedvesség felgyülemlését, valamint a penész, a rothadás és a rovarfertőzés lehetőségét is. A nyitott elülső rész lehetővé teszi a tűzifa könnyű vizuális ellenőrzését, és növeli a külső terület általános esztétikai vonzerejét.

Ha azonban az időjárás ellene van, fontos, hogy szerezzen be ponyvát, hogy a rönkház elejét lefedje, és szárazon tartsa a fát. Miért? Függetlenül attól, hogy hogyan tárolja, a tűzifát mindig szárazon kell tartani, mivel gyorsabban ég és könnyebben meggyújtható.

Hol helyezhetek el kültéri tűzifaállványt?

Nagyon fontos, hogy olyan helyet találjon a tűzifaállványnak, amelyet gyakran használ a házon kívüli holmijának tárolására, vagy ahol munka után szeret lazítani. Olyan helyszínek, mint:

  • Kültéri garázs vagy tárolóház: Ezek a szerkezetek segítenek a fát szárazon és az időjárástól védve tartani.
  • Egy teraszon vagy fedélzeten is elhelyezheti őket, hogy könnyen hozzáférjen a tűzifához.
  • Végül, az állványt a tűzrakóhely mellé vagy a hátsó udvar sarkába helyezheti, ha az elég nagy.

A helyigényt, a megközelíthetőséget és az időjárás elleni védelmet mind figyelembe kell venni, amikor eldönti, hogy hová helyezze a kültéri tűzifaállványt.