Kotyogós kávéfőzők

összesen 3 termék
Kotyogós kávéfőző LA CONICA, 150 ml, kék fogantyúval, Alessi AL90002100
Kotyogós kávéfőző LA CONICA, 150 ml, Alessi
105 690 Ft
AL900023
Kotyogós kávéfőző 9090, 500 ml, barna fogantyúval, Alessi AL9090M

Tűzhelyes eszpresszófőzők - kényelmes módja a kiváló kávé otthoni elkészítésének

Mik azok a tűzhelyi eszpresszófőzők?

A tűzhelyi eszpresszófőző, vagy más néven Moka-főző egy olyan típusú kávéfőző, amely gőznyomással főzi a kávét a tűzhelyen. Ez egy egyszerű és hagyományos módszer az eszpresszó stílusú kávé elkészítésére, anélkül, hogy drága és kifinomult eszpresszó berendezésre lenne szükség.

A tűzhelyi eszpresszófőző három kamrát tartalmaz: egy alsó kamrát a víznek, egy középső kamrát a kávézaccnak és egy felső kamrát a főzött kávénak.

A tűzhely az alsó kamrában lévő vizet melegíti fel, és amikor az forrni kezd, a gőz nyomása a forró vizet a kávéőrleményen keresztül a felső kamrába kényszeríti, ahol a főzött kávé leülepszik.

Minőségi tűzhelyes eszpresszógépek olyan jól ismert gyártóktól, mint a Alessi, Leopold Vienna, és WMF kaphatók a Kulina weboldalon.

Miért szeretik az olaszok a Moka fazekakat?

Az olaszok több okból is szeretik a moka fazekakat. Először is, a mokacserép klasszikus olasz találmány, és már több mint 80 éve az olasz konyhák alapdarabja. Másodszor, a mokafőzők viszonylag olcsók és könnyen kezelhetők, ezért népszerűek az otthoni kávéfőzésben. Harmadszor, a mokafőzők erős és ízletes kávét készítenek, ami az olasz kávékultúra egyik legfontosabb jellemzője. Végül pedig a mokakanna az olasz kávézási hagyomány és örökség szimbóluma, és gyakran társítják az olaszországi laza, nyugodt életritmushoz. Többek között ezek miatt is a mokacserép az olasz kultúra és konyha ikonikus részévé vált.

A tűzhelyi eszpresszó igazi eszpresszó kávéfőzőnek számít?

A tűzhelyi eszpresszógépek a kávéfőzés elterjedt és hagyományos módszere, amely ízében és intenzitásában az eszpresszóhoz hasonlítható. A tűzhelyi eszpresszófőzők lényegében nem készítenek valódi eszpresszót.

Az eszpresszó egy különleges kávéfajta, amelyet úgy állítanak elő, hogy nagy nyomást gyakorolnak a finomra őrölt forró vízre. Gazdag, ízletes és intenzív koncentrációjú kávé készül ebből az eljárásból, amelyet gyakran kis adagokban szolgálnak fel.

A hagyományos eszpresszógépekben alkalmazott nagynyomású extrakciós eljárást a tűzhelyi eszpresszógépek nem alkalmazzák, hanem gőznyomással főzik a kávét.

Ennek fényében a tűzhelyi eszpresszógépek kiváló választásnak bizonyulnak az otthoni kávékészítéshez, mivel az eszpresszóhoz hasonló, erőteljes és ízletes főzetet biztosítanak. Ha kedveli a tűzhelyi eszpresszó ízét, nincs ok arra, hogy ne használja továbbra is a kávé elkészítéséhez.

Különböző kávéfőzők és különböző típusú kávéfőzők, köztük lassú csepegtetésű kávéfőzők és francia presszók gyűjteményéből is vásárolhat.