Hamutartók

összesen 4 termék
Hamutartó PATTY, Blomus
10 020 Ft –9 %
Hamutartó PATTY, Blomus
Raktáron (26 db)
9 090 Ft
BM68236
Hamutartó MARY, Blomus
Hamutartó MARY, Blomus
Raktáron (1 db)
17 890 Ft
BM68250
Hamutartó SCALA, 13 cm, ezüst, Philippi
28 290 Ft –6 %
26 590 Ft
PHP123174
Hamutartó COCOON, 13 cm, ezüst, Philippi
52 990 Ft
PHP195149

Hamutartó - kényelmes és biztonságos módja a szivarozásnak

Mi az a Hamutartó és mire használják?

A hamutartó a hamu és a cigaretta- vagy szivarcsikkek tárolására szolgáló tartály. A hamutartók általában hőálló anyagokból, például üvegből, fémből vagy kerámiából készülnek, és különböző formákban és méretekben kaphatók.

A hamutartók általában olyan helyeken találhatók, ahol a dohányzás megengedett, például szabadtéri teraszokon, bárokban és dohányzóhelyiségekben. Magánlakásokban is használhatják olyan személyek, akik dohányoznak vagy dohányzó vendégeket fogadnak.

Az utóbbi években, mivel a dohányzás egyre kevésbé népszerű, a hamutartók egyre ritkábban találhatók meg a nyilvános helyeken, és inkább gyűjtői vagy újdonságnak számító tárgyakká váltak. Vannak, akik a hamutartókat nem dohányzási célokra használják, például érmék, ékszerek vagy más apró tárgyak tárolására.

A hamutartótörténete

A hamutartókat évszázadok óta használják, még az ókorban, amikor az emberek összegyűjtötték a hamut, és speciális edényekbe dobták. A 19. században, ahogy a dohányzás egyre népszerűbbé vált, a hamutartók is egyre elterjedtebbé váltak, és különböző formákban és méretekben kezdték gyártani őket.

A 20. század elején a hamutartók népszerű dísztárgyakká váltak, sokféle kialakítással és anyaggal, többek között üveggel, fémmel és porcelánnal. A hamutartókat gyakran díszítették bonyolult mintákkal, logókkal és mintákkal, és sokukat híres művészek és tervezők készítették.

A 20. század közepén a dohányzás nagyon népszerű volt, és a hamutartók mindenütt jelen voltak az otthonokban, irodákban és nyilvános helyeken. Sok szálloda, étterem és légitársaság még hamutartót is biztosított a szolgáltatás részeként.

A 20. század második felében azonban, ahogy a dohányzás negatív egészségügyi hatásai egyre szélesebb körben ismertté váltak, a dohányzáshoz való hozzáállás kezdett megváltozni, és a hamutartók népszerűsége csökkenni kezdett. Sok nyilvános helyen és üzletben kezdték teljesen betiltani a dohányzást, és a hamutartók a magánlakásokban is egyre ritkábbak lettek.

A hamutartókat ma is használják a dohányosok, és egyes nyilvános helyeken még mindig megtalálhatók, de már nem olyan gyakoriak és népszerűek, mint egykor.

Mikor és hol van szükségem hamutartó?

Minden olyan helyen, ahol engedélyezett a dohányzás, általában szükség van hamutartó, például:

  • Otthonok: A hamutartó akkor van szükség, ha Ön vagy barátai dohányoznak. Választhat, hogy a hamutartó a teraszon vagy az erkélyen, egy meghatározott dohányzóhelyen vagy olyan szobákban legyen, ahol engedélyezett a dohányzás.
  • Kültéri terek: Ha van terasza, erkélye vagy más olyan külső ülőhelye, ahol engedélyezett a dohányzás, akkor hamutartó kell tartania. A kültéri hamutartóknak strapabírónak és időjárásállónak kell lenniük, hogy kibírják az időjárás viszontagságait.
  • Éttermek és bárok: Az éttermekben és bárokban gyakran vannak külön dohányzóhelyek hamutartókkal. Egyes létesítményekben a vásárlóktól megkövetelhető, hogy kizárólag meghatározott helyeken dohányozzanak.

Összefoglalva, hamutartó minden olyan helyen szükség van, ahol a dohányzás megengedett, hogy a környezet rendben maradjon, és csökkenjen a tűzveszély.

A hamutartó jó ajándékötlet "neki"?

Ez az adott személy kedvencein és viselkedésén múlik. A hamutartó hasznos és figyelmes ajándék lehet, ha az illető dohányzik, és ezt rendszeresen teszi otthon vagy a szabadban. De ha valaki nem dohányzik, vagy már leszokott róla, akkor nem biztos, hogy a hamutartó a megfelelő ajándék. A dohányzás személyes döntés, ezért még a jó szándékú, dohányzáshoz kötött ajándékok is sértőek lehetnek egyes címzettek számára.

Általánosságban elmondható, hogy az ajándék kiválasztásakor figyelembe kell venni a címzett érdekeit és preferenciáit. Mindig jó ötlet közvetlenül a címzettet megkérdezni, ha bizonytalan vagy semlegesebb ajándékot választani. Semlegesebb választásként a modern játékok vagy praktikus irodai kiegészítők választékát is átnézheti.