Az acél serpenyő kiválóan vezeti a hőt, strapabíró, és a rendszeres használat javítja tulajdonságait, így szinte halhatatlanná teszi. A kiváló minőségű acél serpenyőket olyan cégek szállítják piacunkra, mint a .De Buyer a FisslerMinőségük kompromisszumok nélküli, és időtlen megjelenésük miatt minden konyhába illenek.
- Mi a helyzet az új acél serpenyővel?
Az első használat előtt gyújtsa meg az acél serpenyőt. Szüksége lesz étolajra, öntsön körülbelül egy centiméteres réteget a serpenyőre, és melegítse fel. Amikor az olaj füstölni kezd, forgassa meg a serpenyőt, hogy mindenhol megsüljön. Végül törölje le a serpenyőt egy papírtörlővel.
A só ugyanezt a szolgálatot teszi. Tegyen egy-két kiló sót a serpenyőbe, a serpenyő méretétől függően. Kapcsolja magas fokozatra, és hagyja melegedni fél órán át, a sónak füstölnie kell. Végül öntse ki a sót, és törölje át egy ronggyal. - Az acéltartály rendszeres karbantartása
Az acél viszonylag könnyen karbantartható. Csak egy egyszerű szivacsra és mosogatószerre van szükség. Mindenképpen kerülje a csiszolóhomokot, a drótvásznakat és különösen a mosogatógépet. Soha ne hagyja, hogy a serpenyő nedves legyen, mert korrodálódhat. Az égési sérüléseket égesse le olajjal, amely könnyen eltávolítja azokat. - Hogy az acél serpenyő sokáig tartson
Az acél biztosan nem barátja a víznek, ezért mosás után soha ne hagyja száradni a serpenyőt. Mindig tartsa tökéletesen szárazon és tisztán. Karbantartja a felületét étolajjal, és időről időre újratüzelheti. Az acél a rendszeres használat során sötétedni fog, de ez nem baj. Ellenkezőleg, ez a jól használt serpenyő jele. Olvassa el a többet az acéledényekről.