Csontozókések

összesen 11 termék
Szeletelő kés SAMURAI 10 cm, Dellinger
17 690 Ft
DNGRSXLKHP35
Csiszolókés UTILITY SAMURAI 13 cm, Dellinger
26 290 Ft
DNGRSXLKHP5U
Csontozó kés PROFESSIONAL "S", Zwilling
36 690 Ft –9 %
33 220 Ft
ZW31024141
Csontozó kés CLASSIC 16 cm, Wüsthof
45 990 Ft
WU4603
Csontozó kés FOUR STAR 14 cm, Zwilling
28 890 Ft –8 %
26 490 Ft
ZW31086141
Faragókés GO FOR GOLD 15 cm, F.DICK
38 280 Ft
FDCK814561580
GO FOR GOLD faragókés, 21 cm, F.DICK
46 290 Ft –8 %
42 130 Ft
FDCK814562180
Csiszolókés PINK SPIRIT 9 cm, pink, F.DICK
22 390 Ft –6 %
20 920 Ft
FDCK817470979
Csontozó kés CLASSIC 14 cm, Wüsthof
41 290 Ft
WU4602
Csontozó kés CLASSIC 10 cm, Wüsthof
41 290 Ft
WU4601
Csiszolókés GO FOR GOLD 7 cm, F.DICK
25 490 Ft –9 %
23 170 Ft
FDCK814460780

Kések a csontozáshoz - pontosan az, amire a húsok kicsontozásához szüksége van

Mi az a csontozó kés?

A csontozókés a konyhakések egy olyan típusa, amelynek hosszú, vékony, hajlékony, éles hegyű pengéje van. Hús-, hal- és baromfihúsok kicsontozására, valamint a hús és a hal bőrének eltávolítására használják. A csontozókéseknek rendkívül élesnek kell lenniük, és minél tovább maradnak élesek, annál tartósabbak.

Hogyan ápoljam a csontozókésemet?

Annak ellenére, hogy a csontozókések többsége rozsdamentes acélból készül, amely meglehetősen ellenálló a rozsdával szemben, a víz mégis kölcsönhatásba léphet a pengével vagy a fa markolattal. Ezért ajánlatos a csontozókéseket használat után azonnal kézzel megtisztítani és megszárítani, ahogyan a konyhai kések többségét is. A kést tisztítás után is megfelelően kell tárolni, mégpedig úgy, hogy a tisztítás után egy késblokkba vagy mágneses állványra helyezi.

Hogyan tarthatom élesen a csontozókést?

A csontozókés pengéjének épsége megőrzéséhez két dolgot kell észben tartania.

  • késbarát vágódeszka amely nem tompítja a kést. A legjobb választás a fából vagy bambuszból készült vágódeszka vagy a kiváló minőségű műanyagból készült vágódeszka, amelyet a következő helyeken találhat meg Kulina
  • rendszeresen élesítse a csontozó kését. A nem fogazott pengét a következő boltokban kapható késélezővel élezheti meg Kulina
  • soha ne tegye a csontozókést a mosogatógépbe. Öblítse le a pengét meleg, szappanos vízben, futtasson végig egy puha ruhát az élén, és azonnal szárítsa meg

Mi különbözteti meg a filézőkést a csontozókéstől?

A filézőkések rugalmasságukról és borotvaéles pengéikről híresek, és a halak vágására és a csontok eltávolítására szolgálnak. A csontozó kések jobb választás keményebb húsok, például sertés-, marha- vagy csirkehúsok esetében.

Webáruházunkban olyan gyártók kiváló minőségű csontozókéseit szerezheti be, mint a F. DIKCK, Wusthof, és Dellinger. Ha sok húst készít a konyhájában, érdemes megnéznie néhány masszívabb pengét, beleértve a hentes- és bárdkéseket, és olvassa el itt a konyhakésekről szóló vásárlási útmutatónkat.