Vörösboros pohár SOMMELIERS BLACK TIE BORDEAUX GRAND CRU 860 ml, Riedel

Kód: RD410000
Márka: Riedel
44 880 Ft
Raktáron (1 db)

A Bordeaux Grand Cru Takmmeliers pohár kialakítása 1959-re nyúlik vissza, és ma aktuálisabb, mint valaha.

Részletes információ

Termék részletes leírása

A Bordeaux Grand Cru Sommeliers pohár terve 1959-ből származik, és ma még aktuálisabb, mint bármikor azelőtt.

A szakértők meglepődnek, a mérete túlzottnak tűnik. Viszont az olyan szőlőtőkéből készülő modern, nagy vörösborok, melyeket ehhez a pohárhoz ajánlunk, térfogatot igényelnek, hogy elérjék az aromájuk teljes kivirágzását.

Ezek a borok a pohár formai és áramlási tulajdonsága alapján megmutatják a bársonyos, hiánytalan testüket, a kivonatok magas koncentrációját, és az édes, telített taninokat, melyek a gyümölcsben vannak megkötve. Nem feltételezzük, hogy a 860 ml térfogatú edényt teljesen tele akarná tölteni; kb. 100 - 150 ml bort ajánlunk.

A fennmaradó térfogat a koncentrált, gazdag aroma kifejlődésére és bemutatására szolgál. Ennek köszönhetően a bor az optimális alakjában meg tudja mutatni az összes tipikus ismérvét. Amennyiben kis poharakat használnánk, ezek a borok elveszítenék a gyümölcsös aromájukat, teljességüket, lapossá válnának, fás és fanyar ízük lenne.

A Burgundy Grand Cru Sommeliers Black Tie Riedel poharat a következőkhöz ajánljuk:

  • Bordeaux (vörös), Brunello di Montalcino
  • Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Domina
  • Fronsac, Graves rouge, Listrac, Margaux, Médoc
  • Merlot, Moulis, St. Emilon, Pomerol, Pauillac
  • Rioja, Sangiovese, Sangiovese Grosso, Tempranillo

SOMMELIERS BLACK TIE sorozat:

Sommeliers Black Tie - pohársorozat a báj jellegével, a gazdag hagyományú Riedel üveggyárból

Dresscode Black Tie: a nagy esemény lejátszódhat az elegancia és az extravagáns küllem fémjelével is. A tiroli Riedel üveggyár a Black Tie sorozatával egy új, különleges pohársorozatot mutat be, melynek rendeltetése a tálalás előkelő kultúrája. 50 évvel azután, hogy a brüsszeli kiállításon a nyilvánosság először láthatta a "Pokal Hoch”-ot /vagyis az „Emeljük poharunkat”/ - a Claus J. Riedeltől származó formatervet.

A kézzel fújt és gyártott Black Tie sorozattal a Riedel Glas az üvegdesign szóban forgó mérföldkövének 50. évfordulóját ünnepli.

Ismertetőjel: fekete szár a vörösborokhoz való pohárnál, és fekete talp a fehér borokhoz való pohárnál, a Sommeliers kollekció évekig bizonyított kelyhéhez kapcsolva. Így a következő megnevezés kerül bemutatásra: Sommelier Black Tie.

A Sommeliers Black Tie pohár önállóan is vagy a hagyományos Riedel poharakkal kombinálva mutatja meg hatását, és nem csak a Sommeliers sorozatból származóan. A legkülönbözőbb effektusokat kínálják a hangulattól és alkalomtól függően: a legeltérőbb színek és formák harmonikus összjátékát mutatva, a tiszta fekete nemestől és simától egészen a színjátszóig.

A Sommeliers Black Tie stílusos és méltó hozadéka a világon elismert Riedel Sommeliers sorozatnak.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Borospoharak
Jótállás: 2 év
Súly: 0.38 kg
Anyag: Üveg
Terméktípus: Poharak
Sorozat: Riedel Sommeliers Black Tie
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: