SANTOKU univerzális japán kés, 18 cm, 6000MCT

Kód: MB34074181
141 490 Ft –8 %
SANTOKU univerzális japán kés, 18 cm, 6000MCT
141 490 Ft –8 % 130 790 Ft
Raktáron (3 db)

"Minden japán szakács úgy véli, hogy a lelke a kés részévé válik attól a pillanattól kezdve, hogy elkezd vele dolgozni. Soha ne tedd a lelked a mosogatógépbe!"

Részletes információ

Termék részletes leírása

"A japán mesterszakács számára a kés önmaga lelkének egy része, attól a pillanattól kezdve, hogy használja. Így Önnek sem szabadna, soha semmilyen körülmények között a lelkét a mosogatógépbe tenni! "

Masaharu Morimoto, gasztronómiai szakértő és a japán konyhaművészet mestere.

A japán SANTOKU kés talán a legismertebb ázsiai késfajta, mely az extrém éles pengének és az univerzális felhasználási lehetőségeknek köszönhetően nagy közkedveltségnek örvend Európában is. A japánok a három erény késének nevezik, mivel a „santoku” szó önmagában azt jelenti: “a három erény”, utalva ezzel arra a három vágási technikára, amelyek ezzel a késsel elvégezhetők: szeletelés, kockára vágás, aprítás. A japán konyhaművészet alap felszerelései közé tartozik, így nem is csoda, hogy Japánban minden második eladott kés SANTOKU. Széles és hosszú pengéje rendkívül sima, az egész kialakítása kiemelkedően kiegyensúlyozott, kiválóan és pontosan lehet vele dolgozni. A magas fazetta csökkenti a használat közben a súrlódást, így nagyon precíz szeletelést tesz lehetővé. A SANTOKU az egyik legjobb választás a húsok, a halak, a zöldségek és a gyümölcsök feldolgozásához. Legyen szó hagymaszeletelésről vagy sushi készítésről, a SANTOKU kés lehengerlő mindig eredményeket visz véghez. „D” alakú nyele kényelmes fogású és jól ül a kézben. Sajátos formája megkönnyíti az ázsiai kések jellegzetes tartásának technikáját. A SANTOKU kés használata az ázsiai ételek elkészítését nagyban megkönnyíti, így nem is csoda, hogy a japánok szinte mindenhez ezt a kést használják.

A MIYABI 6000MCT sorozat kései minden tekintetben tökéletesek, ergonomikusak és rendkívül stílusosak. Impozáns, lehengerlő eszközök ezek, melyek minősége és esztétikája a professzionális séfeket is lázba hozza. A japán kések egyedisége a késnyélben és penge szerkezetében rejlik. Autentikus késekről van szó, melyek a japán kések városában, a hírhedt Sekiben készülnek. A hagyományos, mesteri megmunkálást modern technológiákkal ötvözik, melynek köszönhetően a kommersz késgyártás legkiválóbb termékei jönnek létre. A kések extrém kemény MC63 Micro Carbide poracél magja két acélréteggel van befedve. A kések pengéjét különleges japán technikával, kézzel kovácsolják. Ez a technológia a Tsuchime, mely során a penge egy nagyon egyedi mintázatot nyer, ami a japán emberekben az ócán vizének felületén visszatükröződő Hold képét idézi meg. A Tsuchime kovácsolás által keletkezett enyhén barázdált felület előnye, hogy a szeletelés során nem ragad a késre az élelmiszer. A lehető legjobb végeredmény érdekében az acélt egy különleges CRYODUR® technikával edzették, amely során az acél a felhevítést követően -196 °C-on van hűtve. Ennek a technológiának köszönhető az acél extrém keménysége, mely a Rockwell-skála szerint 63 HRC. A késeket szimmetrikusan, kézzel csiszolják. Ez a speciális, klasszikus japán kézi késélezési technika a Honbazuke, amelyet a mesterek több száz éven keresztül tökéletesítettek. Ez egy többfázisú technika, mely során a penge először egy speciális, vertikálisan és horizontálisan forgó fenőkővel van köszörülve, legvégül pedig bőrszíjjal van fényesre csiszolva. A penge ékes hegye könnyedén szeli át az élelmiszereket. A kések robosztus nyele exotikus, Cocobolo Pakka fából készül és tökéletesen, stabilan ki van egyensúlyozva. A Cocobolo Pakka fa sötét árnyalata rendkívüli luxust kölcsönöz a késeknek. A választott alapanyag hűen tükrözi a japánok természet iránti tiszteletét és szeretetét. A kések nyelét szofisztikált, a keleti stílust kihangsúlyozó elemek díszítik, ilyen például a nyél hátulján található, logóval díszített acélrész, a cég kerek, mozaikos díszjele vagy az arany díszítősáv.

 • Extrém kemény MC63 Micro Carbide poracél mag.
 • 63 HRC Rockwell keménység.
 • CRYODUR® – különleges edzési technológia.
 • 3 réteges acél.
 • Kézi kovácsolás eredményezte „Tsuchime” mintázatú penge.
 • Autentikus, csak a japán késekre jellemző keskeny kialakítás.
 • Szimmetrikus penge.
 • Honbazuke – klasszikus, 3 fázisú japán kézi késélezési technika.
 • Kiemelkedően renitens élesség, rugalmasság és rozsdamentesség.
 • Cocobolo Pakka fából készített, ergonomikus és stabil késnyél.
 • Precíz kidolgozás, kényelmes használat.
 • A nyél végét díszítő, logóval ellátott acéllap.
 • Mosogatógépben nem tisztítható.

A MIYABI társaság munkáját és filozófiáját a japán kultúra szépségei és hagyományai, valamint a japánok szigorú precizitása jellemzi. A társaság a hírhedt Seki városából származik, mely már a 14. század óta a japán késgyártó mesterek központja. A japán MIYABI társaság a német minőség zászlóvivőjének, a ZWILLING J. A. HENKELS társaságnak a leányvállalata, késeiből a klasszikus japán kések varázsa, a mesterek precíz munkája és az évszázadokon keresztül tökéletesített, művészetre emelt mesterség szeretete és tisztelete sugárzik.

A kard- és a késgyártás a felkelő nap országában több évszázados, gazdag és dicső múltra tekint vissza. Elég csak a szamurájkardokra gondolnunk, melyek páratlan eleganciáját, élességét, szépségét és technikai tökéletességét szinte vallásos áhítat lengi körül. A MIYABI kések ezen ősi hagyományok örökösei és követői. Precíz kidolgozású, lélegzetelállító élük szinte sebészeti pontossággal szeli át a húsokat, gyümölcsöket és zöldségeket, megtartva az eredeti formát és struktúrát. Ezekkel a késekkel Ön is olyan tökéletes ételeket alkothat, mint az igényességükről elhíresült japán szakácsmesterek.

Kérjük, a használat során figyeljen a következőkre:

 • A kést nem szabad extrém kemény élelmiszerek, mint például fagyasztott termékek szeleteléséhez használni!
 • A kés nem érintkezhet hosszabb ideig sóval, illetve vízzel, ezért kérjük, kerülje az áztatást!
 • Pengéjét nem szabad erővel hajlítgatni, feszíteni!
 • Annak érdekében, hogy a lehető legtovább megőrizze élességét, minden használat után kézzel mossa el, majd rögtön törölje szárazra. Kerülje az agresszív tisztítószerek használatát!
 • Óvja a kés élét a sérülésektől!
 • Amennyiben hosszabb ideig használaton kívül van a kés, ajánlatos valamilyen száraz textíliába vagy újságpapírba csomagolni. Az újságpapír előnye, hogy az újságnyomtatás során használt fekete festék olajtartalma megóvja a pengét az esetleges rozsdásodástól.
 • A kés pengéjét nem árt néha olajjal átitatott kendővel áttörlöni, így ellenállóbb lesz a rozsdásodást illetően.
 • Biztonságos helyen kell tárolni!

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Japán és Santoku kések
Garancia: 2 év
Súly: 0.36 kg
Sorozat: MIYABI 6000MCT
K překladu: CZ AUTO
Margin: B
Méret: 18 cm
Pengehossz: 18 cm
Terméktípus: Japán és Santoku kés

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:
A hagyományos japán késkészítők kombinálják a precíz kézművességet a német ZWILLING J.A. HENKELS cég bevált gyártási gyakorlatával és szabványaival. Ennek az együttműködésnek az eredménye gyönyörű. luxus, és rendkívül éles kések, amelyek a japán kélskészítők hagyományára építenek. 104382

 

Kérjük, jelentkezzen be újra

Sajnáljuk, de a CSRF token valószínűleg lejárt. A legmagasabb szintű biztonság fenntartása érdekében kérjük, jelentkezzen be újra. Megértését köszönjük.

Köszönjük a megértést.

Bejelentkezés