Sajt szeletelők

összesen 6 termék

Sajtvágó szeletelőgépek - A félkemény és kemény sajtok zökkenőmentes szeletelését biztosítja

Sajt szeletelő - egy Osthyvel

A svédül Osthyvelnek is nevezett sajtszeletelő egy olyan konyhai szeletelőgép, amelyet kifejezetten félkemény és kemény sajtok vágására terveztek.

A modern sajtvágógépet Thor Bjørklund találta fel 1925-ben Norvégiában, és a tervezés alapja az ácsgép volt.

A Kulina weboldalon számos típusú sajtvágógépet talál (köztük az eredeti Ostehvel alapján készülteket is) olyan vezető gyártóktól, mint a Fiskars és a Zwilling. Győződjön meg róla, hogy a választott sajtvágó megfelel annak a sajttípusnak, amelyet leggyakrabban szeletelni, tálalni vagy fogyasztani szeretne. Ha pedig rajong a sajtért, és ha tésztaételeket készít vele, akkor a konyhai reszelők gyűjteményében is találhat néhány nagyszerű sajtreszelőt.

Mely sajtfajtákat szeletelheted fel egy sajtvágóval?

A sajtszeletelő többféle sajt vágására használható, például:

Kemény sajtok: A kemény sajtok, például a cheddar, a parmezán és a gouda szeleteléséhez a legjobb megoldás a sajtvágó szeletelőgép használata. Ezeket a sajtokat tetszés szerint vastag vagy vékony szeletekre szeletelhetjük.

Félkemény sajtok: Félkemény sajtok, például svájci, Havarti és provolone sajtok vágására is használható a sajtvágó. Kicsit nagyobb nyomást igényel a szeletelésük, mert kicsit puhábbak, mint a kemény sajtok.

A lágy sajtok esetében nézze meg a sajtkések gyűjteményét, amelyeket a baráti vacsora során a sajtok vágásához és tálalásához használhat. Ha francia vagy olasz sajtválasztékát a lehető legjobban szeretné tálalni, tekintse meg a Kulina weboldalon található sajt- és tapasdeszkák választékát is.

Hogyan kell szeletelni a sajtot?

A szeletelt sajtot felhasználhatja szendvicsek készítéséhez, vagy tálalhatja a vendégeknek snackként vagy desszertként. Nem számít, mire akarja használni a sajtot, úgy kell szeletelnie, hogy az ízletesnek tűnjön. Íme néhány tipp, hogyan tegye ezt:

Helyezze a sajttömböt a vágódeszkára. Távolítsa el és dobja el az esetlegesen a sajtot borító csomagolást.

Szeletelje fel a sajttömböt egy sajtvágó vagy egy kés segítségével. A sajtszeletelő speciális szerkezete megakadályozza a sajtok ragadását, és biztosítja, hogy minden szelet hasonló vastagságú legyen. Egyetlen, sima mozdulattal vágja le.

Addig folytassa, amíg a vendégek számára elegendő sajtot nem vágott. A maradék sajtot a hűtőszekrényben tárolhatjuk későbbre. A tálalni kívánt sajtot legalább néhány órával a tálalás előtt vegye ki. A sajtnak melegednie kell, hogy teljes aromáját ki tudja bontakoztatni.