Sajt szeletelők

összesen 8 termék
Sajtreszelő TODO, Alessi
Sajtreszelő TODO, Alessi
Raktáron (1 db)
31 590 Ft
ALRS08
Sajtszeletelő PROFI PLUS, WMF
11 200 Ft
WM1871366030
Sajtreszelő FORM, Alessi
Sajtreszelő FORM, Alessi
Raktáron (2 db)
27 390 Ft
ALZH03
Sajtszeletelő PRO, rozsdamentes acél, Zwilling
10 430 Ft
ZW37160020
Sajtszeletelő, rozsdamentes acél, Zwilling
11 090 Ft
ZW37160040

Sajtvágó szeletelőgépek - A félkemény és kemény sajtok zökkenőmentes szeletelését biztosítja

Sajt szeletelő - egy Osthyvel

A svédül Osthyvelnek is nevezett sajtszeletelő egy olyan konyhai szeletelőgép, amelyet kifejezetten félkemény és kemény sajtok vágására terveztek.

A modern sajtvágógépet Thor Bjørklund találta fel 1925-ben Norvégiában, és a tervezés alapja az ácsgép volt.

A Kulina weboldalon számos típusú sajtvágógépet talál (köztük az eredeti Ostehvel alapján készülteket is) olyan vezető gyártóktól, mint a Fiskars és a Zwilling. Győződjön meg róla, hogy a választott sajtvágó megfelel annak a sajttípusnak, amelyet leggyakrabban szeletelni, tálalni vagy fogyasztani szeretne. Ha pedig rajong a sajtért, és ha tésztaételeket készít vele, akkor a konyhai reszelők gyűjteményében is találhat néhány nagyszerű sajtreszelőt.

Mely sajtfajtákat szeletelheted fel egy sajtvágóval?

A sajtszeletelő többféle sajt vágására használható, például:

Kemény sajtok: A kemény sajtok, például a cheddar, a parmezán és a gouda szeleteléséhez a legjobb megoldás a sajtvágó szeletelőgép használata. Ezeket a sajtokat tetszés szerint vastag vagy vékony szeletekre szeletelhetjük.

Félkemény sajtok: Félkemény sajtok, például svájci, Havarti és provolone sajtok vágására is használható a sajtvágó. Kicsit nagyobb nyomást igényel a szeletelésük, mert kicsit puhábbak, mint a kemény sajtok.

A lágy sajtok esetében nézze meg a sajtkések gyűjteményét, amelyeket a baráti vacsora során a sajtok vágásához és tálalásához használhat. Ha francia vagy olasz sajtválasztékát a lehető legjobban szeretné tálalni, tekintse meg a Kulina weboldalon található sajt- és tapasdeszkák választékát is.

Hogyan kell szeletelni a sajtot?

A szeletelt sajtot felhasználhatja szendvicsek készítéséhez, vagy tálalhatja a vendégeknek snackként vagy desszertként. Nem számít, mire akarja használni a sajtot, úgy kell szeletelnie, hogy az ízletesnek tűnjön. Íme néhány tipp, hogyan tegye ezt:

Helyezze a sajttömböt a vágódeszkára. Távolítsa el és dobja el az esetlegesen a sajtot borító csomagolást.

Szeletelje fel a sajttömböt egy sajtvágó vagy egy kés segítségével. A sajtszeletelő speciális szerkezete megakadályozza a sajtok ragadását, és biztosítja, hogy minden szelet hasonló vastagságú legyen. Egyetlen, sima mozdulattal vágja le.

Addig folytassa, amíg a vendégek számára elegendő sajtot nem vágott. A maradék sajtot a hűtőszekrényben tárolhatjuk későbbre. A tálalni kívánt sajtot legalább néhány órával a tálalás előtt vegye ki. A sajtnak melegednie kell, hogy teljes aromáját ki tudja bontakoztatni.