Pizza tepsik

összesen 1 termék

Pizzaformák - készítsen tökéletes pizzát otthon

Mikor derülne ki, hogy egy pizza forma elengedhetetlen kellék?

Néha csak a legsajtosabb, legfinomabb és legzsírosabb pizza kell ahhoz, hogy feldobja a hangulatodat. A szomszédos pizzéria azonban nem biztos, hogy mindig nyitva van, amikor pizzára vágyik. Ilyen napokon ennek a finom olasz ételnek az otthoni elkészítéséhez a legnagyobb pizza formavan szükség.

A pizza forma pizza sütésére használják. Általában alumínium- vagy fémkorong, tapadásmentes felülettel és nagy karcállósággal, hogy lehetővé tegye a nedvesség távozását és ropogós kéreg létrehozását. A pizza forma segít a finom kinézetű és pontosan formázott étel elkészítésében.

Ha házi pizzát készít, mindenképpen nézze meg pizzakések és fűszernövényvágók gyűjteményét.

Lehet egy pizza forma másra is használni?

A pizza forma kétségtelenül számos dologra használható a pizzasütésen kívül, például kenyérsütésre és egyéb, többek között. A pizzasütők kellemes, egyenletes hőt biztosítanak, így ideálisak kenyér és péksütemények sütéséhez. Ezekből többek között pitéket, challah-t és croissantokat lehet készíteni.

A pizzasütő serpenyők nagyszerűek a zöldségek sütéséhez is. Az alján lévő barázdák segítenek ropogós peremeket létrehozni, míg a serpenyő magas oldala megakadályozza, hogy a zöldségek megégjenek. Ezenkívül a palacsinta és a gofri pizzasütőben való elkészítése is csodálatos ötlet. A gofri és a palacsinta nem tapad a serpenyő magas oldalához, és az aljának bordái segítenek a szép, ropogós kéreg kialakításában. Végül, de nem utolsósorban, a pizzasütőkön csirkét és halat is lehet sütni. Az alján lévő bordák segítenek a szép rozsda kialakításában, a serpenyő magas oldala pedig megakadályozza, hogy a hal és a baromfi átessen a rácson.

Mi a különbség a pizza forma és a pizza kőközött?

A pizza forma általában egy vékony, kerek serpenyő, amely alumíniumozott acélból vagy alumíniumból készül, amelyek a hagyományos főzőedények gyakori anyagai. A pizza kő, más néven sütőkő egy lapos, általában kör alakú, természetes kőből vagy kerámiaanyagból készült darab, amelyet pizzák, kenyér és más pékáruk sütésére használnak. Úgy tervezték, hogy a hagyományos téglakemencék sütési környezetét utánozza, ami segít a ropogósabb kéreg és az egyenletesen átsült feltét létrehozásában.