Húsvágó bárdok

összesen 9 termék
Bárdkés OLIVE 19 cm, olajfa markolattal, Forged
41 690 Ft –5 %
39 590 Ft
FORGEDSDV623200
Macseta URBAN FARMER 18 cm, Wüsthof
41 310 Ft
WU1025247918
Kínai bárdkés PRO, Zwilling
Outlet
38 100 Ft –25 %
28 570 Ft
ZW38415121
Bárdkés CLASSIC 16 cm, Wüsthof
47 500 Ft
WU468016
Konyhakés ROSE WOOD DAMASCUS, 16,5 cm, Dellinger
57 790 Ft
DNGRXZB27RW7CH
Bárdkés CLASSIC 16 cm, Wüsthof
111 130 Ft
WU1040102816
Bárdkés MO-V 18 cm, Samura
28 160 Ft –20 %
22 310 Ft
SMRSNMVKNS
Bárdkés PRO 16 cm, Zwilling
61 960 Ft
ZW38415161
Bárdkés szett GOURMET, 2 db, Zwilling
60 490 Ft –14 %
51 530 Ft
ZW36130000

Bárdkés - az Ön nagy teljesítményű konyhai eszköze

Mi az a bárdkés és mire használható a bárd?

A bárd egy hatalmas kés, amely egy négyszögletes pengéjű fejszére hasonlít. Bár kellemetlennek tűnhet, de ha egyszer elkezdi használni, olyan gyakran fogja felemelni, mint a szakácskését. Erős, többcélú pengéje használható:

  • a puha csontok nagy darabjainak feldarabolása
  • nagy húsdarabok átvágása
  • nagy zöldségek, például sütőtök, káposzta vagy tök vágása
  • mindenféle zöldség aprítása
  • fokhagymagerezd zúzása
  • hal filézése
  • az apróra vágott hozzávalók felszedése és átrakása a fazékba, serpenyőbe vagy wokba

Hányféle bicska létezik?

A Kulina oldalon olyan világhírű márkák prémium minőségű bárdjainak választékát találja, mint a Wusthof és a Zwilling. A megfelelő bicska kiválasztása kulcsfontosságú, és attól függ, hogy milyen feladatot szeretne leggyakrabban elvégezni, és milyen alapanyagokat szeretne vele elkészíteni. Többféle hasítószerszámot lehet vásárolni, különböző formájú és méretű pengékkel, és mindegyiknek megvannak a maga sajátosságai.

  • Húsbárd

A húsvágó bárd egy konyhai eszköz, amelyet hatalmas húsdarabok, inak és csontok átvágására használnak. A bárd használható a puhább húsdarabok kezelésére, valamint csontok, porcok és inak aprítására. Könnyedén megbirkózik a marhahússal, sertéssel és hallal, és általában sültek és szárnyasok hasítására használják.

  • Kínai bárd

A "kínai bárdok" néven ismert nagy késeket általában a kínai konyhában használják, de az otthoni főzés különböző formáihoz is alkalmasak. Széles pengéjük lágy ívekkel és lekerekített éllel rendelkezik. Minden nap egy kínai bárdért fogsz nyúlni, hogy a kedvenc ételeidhez szükséges összes hozzávalót aprítsd, szeleteld, kockázd és daráld.

  • Zöldségbalta

A zöldségvágó bárd - egy nagy, négyszögletes kés nagyon széles pengével - tökéletes a nagy zöldségek, például a káposzta vágására, a kemény zöldségek, például a sárgarépa, a hagyma és a zeller, de a lágyabbak, például a paradicsom aprítására is.

Hogyan kell vigyázni a bárdkésre?

A konyhai kések jelentős beruházást jelentenek, ezért ha azt szeretné, hogy a bárdja sokáig megmaradjon, kövesse ezeket az egyszerű szabályokat a kések tisztítására és tárolására vonatkozóan:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • a sonkakést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy állványt vagy egy késtartó tokot
  • rendszeresen élezze meg a baltakést egy késélező segítségével -
  • olyan vágódeszkát használjon, amely késbarát és elég nagy ahhoz, hogy a felszeletelni kívánt sonka elférjen rajta