Húsforgatók

összesen 5 termék
Forgatólapát PROFI PLUS, perforált, WMF
12 770 Ft
WM1871606030
Forgatólapát PROFI PLUS, wokhoz, WMF
20 540 Ft
WM1874966030
Forgatólapát TASTY PLUS, Brabantia
3 890 Ft
BRAB122804
Forgatólapát DUO, szürke/piros, Joseph Joseph
4 330 Ft
JS80036
Tésztaspatula TASTY PLUS, villával, Brabantia
4 500 Ft –19 %
3 640 Ft
BRAB122781

Konyhai forgatók - a forró ételek kényelmes kezelése

Mi az a forgató és mire használják a konyhában?

Az esztergályozó olyan konyhai eszköz, amelyet olyan ételek, mint például palacsinta, tojás, hamburger és hal megfordítására, megforgatására vagy felemelésére használnak. Az esztergályozók nélkülözhetetlen eszközök minden konyhában, és gyakran használják őket különféle főzési technikákhoz, például a pároláshoz, grillezéshez és sütéshez.

Az esztergályozót a konyhai spatula egy különleges típusának tekintik. Használható az ételek tálalásához, például amikor a pékárut a főzőedényből vagy a krepp serpenyőből a tálalóedénybe helyezi át.

Mi a különbség a spatula és a forgató között?

A "spatula" és a "forgató" kifejezéseket néha felváltva használják. A kettő között azonban számos technikai különbség van, amelyek közül néhányat az alábbiakban kiemelünk:

Hőállóság: Az esztergályozók és a spatulák egyaránt ellenállnak a magas hőmérsékletnek, bár az esztergályozókat sokkal valószínűbb, hogy kifejezetten erre a célra gyártják. A fémforgató fő felhasználási területe az ételek melegített felületeken történő forgatása. Az esztergályozók kifejezetten főzéshez alkalmasabbak, míg a spatulák sütéshez és főzéshez egyaránt használhatók.

Anyag: A szilikon vagy gumi spatulák népszerűek, míg a forgatók gyakrabban készülnek fémből vagy rozsdamentes acélból. Az acél és más fémek hőállósága erősebb, ami előnyös az esztergályosok számára. Ha azonban tapadásmentes serpenyőhöz vagy nem karcálló felülethez kell használnia a forgatót, akkor fából, műanyagból vagy szilikonból készült forgatót vagy spatulát kell használnia.

Felület: A spatulák különféle robusztus felületekkel rendelkeznek, ami jelzi, hogy milyen sokféle funkciót képesek ellátni. Gyakran használják arra, hogy tálakból tésztákat és tésztákat vegyítsenek ki, és keverjék össze az összetevőket. Lehetnek teljesen laposak, vagy lehet egy magasabb bevágásuk, ahol a fogantyú csatlakozik. Az esztergályosok viszont általában mindig sík felületet használnak, mivel ez támogatja a legjobban az elsődleges céljukat - hogy valami alá kerüljenek és megfordítsák azt.

Örömmel válogatjuk ki ügyfeleink számára a legjobb termékeket a Kulina oldalon, ezért konyhai esztergályosaink olyan neves gyártóktól származnak, mint például de Buyer, WMF, és a Wusthof. Ha pedig további konyhai eszközökre van szüksége, nézze meg konyhai eszközkészlet kategóriánkat, hogy konyhája egységesebb megjelenésű legyen.