A legjobb palacsinta receptje

Szeretné, hogy a szakácsaink palacsintája a Chefparade? Nem csoda! Sokoldalú ász az ingujjában - remek reggeli és gyors desszert, ha a vendégek valami édesre vágynak (vagy éhes látogatók). Akár gyümölccsel, csokoládéval, friss sajttal, akár csak azzal töltöd meg, amit a hűtőben találsz, ezzel a recepttel nem hibázhatsz.

Összetevők
  • 125 g sima liszt
  • 2 tojás
  • 300 ml tej
  • negyed teáskanál só
  • vaj a sütéshez

crepes
Eljárás
  1. V tálak keverjük össze a lisztet, a sót és esetleg a cukrot. Egy másik tálban verjük fel a tojásokat a tejjel.
  2. Fokozatosan adjuk hozzá a folyékony hozzávalókat a liszthez, és keverjük össze habverővelamíg sima, csomómentes tésztát nem kapunk. Az ideális tésztának körülbelül olyan állagúnak kell lennie, mint a tejszín.
  3. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk pihenni a hűtőben, legalább 15-30 percig, de akár egy éjszakán át vagy tovább, akár 24 órán át is eláll.
  4. Melegítsünk fel egy serpenyőt magas hőfokon. Amint a tenyerét kb. 5 cm-re a serpenyő fölé helyezi, és a hő kisugárzik belőle, itt az ideje az első palacsintának.
  5. Adjunk a serpenyőbe egy teáskanál vajat, és mérsékeljük a hőfokot közepesre.
  6. A tésztát enyhén keverjük össze, és lapát öntsük a serpenyőbe. Azonnal döntse a serpenyőt egyik oldalról a másikra, hogy a tészta egyenletesen eloszoljon az alján. Ha a tészta elég híg, könnyen kifolyik.
  7. Ha a palacsinta teteje megszáradt, és a benne képződött buborékok kipukkadtak, ideje megfordítani. Könnyű serpenyővel ez könnyen megoldható, ha megfordítjuk, de ha nehéz öntöttvas vagy serpenyőben sütjük.acél serpenyő, lehetőleg a palacsinta alá, és fordítsa meg egy forgatóval.
  8. Hagyja, hogy a palacsinta a másik oldalán is aranybarnára süljön, és vegye ki a serpenyőből. Ha a serpenyőben maradt megégett tészta, törölje le egy papírtörlővel, adjon hozzá egy kis vajat, és ismételje meg a folyamatot, amíg az összes tésztát el nem dolgozta.
  9. A kész palacsintákat azonnal kenje meg a töltelékkel, vagy tegye tányérra, és tartsa melegen - vagy enyhén előmelegített sütőben (60-70 °C), vagy meleg tűzhelyen. Ha meleg, a töltelék jobban szétterül, és természetesen az íze is jobb lesz.
  10. A kész palacsintákat tekercsbe lehet csomagolni, háromszögekre hajtogatni, vagy palacsintatortát készíteni belőlük.


A legjobb palacsintasütők a vásárlói vélemények szerint

recept na palacinky
Tippek és trükkök
Hogyan készítsünk finom palacsintát
  • Ha biztosan édes töltelékkel szeretné megtölteni a palacsintát, akkor adhat hozzá egy evőkanál cukrot. De vigyázzunk, hogy az ilyen tészta gyorsabban aranyszínű lesz, de könnyebben is ég meg.
  • Ha sós töltelékkel készítünk palacsintát, akkor sós vajban készíthetjük el, vagy adhatunk hozzá egy csipetnyi sók több, vagy adhat hozzá gyógynövényeket.
  • A palacsintát zsírban vagy olajban, vagy tapadásmentes serpenyők teljesen zsírmentes. De ne feledjük, hogy a vaj adja meg nekik az igazi "francia palacsinta" ízét.
  • Használjon tisztított vajat, mivel az nem ég le, ellentétben a hagyományos vajjal.
  • Azt mondják, hogy az első palacsinta soha nem romlik el, megég vagy elszakad, amikor megfordítják. Gyakran ennek az az oka, hogy a serpenyő nem elég forró. Ez elkerülhető, ha az első sütéshez egy kicsit több zsiradékot használunk. De akkor a palacsinta túl zsíros lesz, tehát ismét nem ideális. Az első palacsintából tehát ne csináljunk ráncot, de ha a második palacsinta elszakad, és nem tudjuk megfordítani, akkor valószínűleg a tészta állagával van a probléma, ezért próbáljuk megmenteni egy tojás hozzáadásával.
  • Ha extra vékony palacsintát szeretsz, adj a tésztához egy kicsit több tejet, mint amennyit a recept előír.
  • Ha több palacsintát készített, mint amennyit felhasznál, tegye a -be.lemez, hagyjuk kihűlni, lefedjük és a hűtőben tároljuk. Akár 3 napig is eltartható. A kész palacsintákat le is fagyaszthatjuk.


Minden, ami a palacsintasütéshez jól jöhet.

Video utasítások
Hogyan készítsünk palacsintát
Legyen mester a palacsinta készítésében, amit mindenki imádni fog, aki megkóstolja.

A tippünk
Olvassa el továbbá
->
jak vybrat panev
Hogyan válasszuk ki a megfelelő serpenyőt (nem csak palacsintákhoz)
A megfelelő serpenyő kiválasztása a tökéletes palacsinta kulcsa - eláruljuk, hogyan!
GYIK
A leggyakrabban feltett kérdés
Miért szakadnak vagy ragadnak a palacsintáim a serpenyőhöz?
Ha a palacsinta szakad, a tészta túl folyós lehet - próbáljon meg egy kis lisztet hozzáadni. Ha a palacsinta a serpenyőhöz ragad, akkor az lehet a probléma, hogy a serpenyő nem elég forró, vagy nincs benne elég zsír. Használjon jó minőségű, tapadásmentes serpenyőt, és minden egyes palacsinta előtt kenje meg enyhén vajjal vagy olajjal.
Mi a legjobb recept a tej nélküli palacsintához?
A tej könnyen helyettesíthető növényi alapú alternatívákkal (pl. zab-, mandula- vagy szójatejjel). Vagy egyszerűen csak vizet használhat - a palacsinta könnyebb lesz, de még mindig ízletes. Csak keverj össze 200 g sima lisztet, 2 tojást, 300 ml vizet, egy csipet sót és egy evőkanál olajat.
Hogyan kell helyesen megfordítani a palacsintát, hogy ne essen szét?
Miután a tésztát a serpenyőbe öntöttük, várjuk meg, amíg a szélei elkezdenek elválni, és a felülete már nem folyékony. Ezután egy széles spatulával gyorsan és simán fordítsa meg a palacsintát. Ha bátornak érzi magát, megpróbálhatja megdobni is - egy éles, de gyengéd csuklómozdulat elegendő!
Mennyi ideig kell pihentetni a palacsintatésztát sütés előtt?
Ideális esetben legalább 15-30 percig. A pihenés lehetővé teszi, hogy a liszt magába szívja a folyadékot, és a tészta jobb állagú lesz. Ha siet, azonnal megsütheti, de ha van ideje, hagyja a tésztát egy órára vagy egy éjszakára a hűtőben - az eredmény puhább palacsinta lesz.
Hogyan készítsünk palacsintát, hogy pelyhes legyen?
A pihe-puha palacsinta kulcsa a kovász hozzáadása, például sütőpor vagy szódabikarbóna. Egy másik trükk, hogy hagyjuk a tésztát pihenni egy ideig (legalább 15 percig), és ne dolgozzuk túl a tésztát sütés közbeni kevergetéssel - minél kevesebbet kevergetjük, annál pelyhesebb lesz.