Professzionális szilikon sütőforma ELASTOMOULE, 8 db canelé zsemlehez, 5,5 cm átmérőjű, de Buyer

Kód: DB183401
Márka: de Buyer
27 370 Ft
Raktáron (5 db)

Professzionális szilikonforma 8 db canelé zsemle készítéséhez ? 5,5 cm Elastomoule® alkalmas hideg és meleg elkészítésre egyaránt. Tökéletes forma, éles élekkel az alkotások tökéletes bemutatásához.

Részletes információ

Termék részletes leírása

A profi Elastomoule® szilikon sütőforma 8 db 5,5 cm átmérőjű canelé kuglófra sült és hidegen készített finomságokra is alkalmas. Tökéletes alak éles szélekkel, hogy tökéletesen bemutassa alkotásait

Az Elastomoule®professzionális szilikon sütőformák, a francia de Buyer cégtől, a piac abszolút csúcstermékei. A speciális anyagnak - fémpor tartalmú szilikon habnak köszönhetően ezek a formák rendkívül jó hővezetők, ily módon garantálják a tökéletes eredményt. A sütemény egyenletesen megsül, és az egész felületén karamellizált réteg alakul ki. Az Elastomoule® formák ellenálló képessége -70°C-től +300°C-ig terjed, ezért alkalmasak a sütésre és a későbbi tárolásra a mélyhűtőben. A francia szakácsok ezeket a formákat különböző sült és sütés nélküli előételek és desszertek készítésére használják. Úgyszintén különböző tojásos krémek, habok, kocsonyák, stb.készítésére is alkalmasak.

A profi Elastomoule® de Buyer szilikon formák röviden:

  • rugalmas és tapadásmentes fémpor tartalmú szilikon habból készültek
  • rendkívül gyors hőátadás az anyagban lévő mikro-buborékoknak köszönhetően
  • a sütött tartalom tökéletesen karamellizálódik
  • szabadalmazott rendszer
  • alkalmas sütésre és mélyhűtőbe egyaránt, ellenálló a -70°C-tól +300°C-ig terjedő hőmérsékletnek
  • professzionális minőség

Az Elastomoule® formák használata:

  • Az első használat előtt a formát mossa meg mosogatószeres vízzel vagy a mosogatógépben. Csak az első használat előtt kenje meg a formát egy kevés olajjal vagy vajjal. A következő használatnál már erre nem lesz szükség.
  • Amennyiben a formákat sütőben használja, helyezze közvetlenül a rácsra, ne tegye pléhre. A rácson sokkal jobb hőkeringést és a tartalom egyenletes sütését biztosítja. A rácsot jobb a sütő alsó részébe helyezni.
  • Az Elastomoule®szilikon sütőforma használatánál azonos hőmérsékleten dolgozunk, mint a hagyományos sütő pléhekkel.
  • Ne használja a sütőben grillezési üzemmódon, az infravörös sugarak a formát súlyosan károsíthatják.
  • Használható mikrohullámú sütőben.
  • Soha ne helyezze a sütőbe, amennyiben a forma valamelyik ürege üres! Az üres helyekre cseppentsen egy kis olajat, vagy szórja be liszttel.
  • A forma manipulációjához ne használjon kést, sem más éles tárgyat.
  • Könnyen tisztítható folyó vízsugár alatt vagy a mosogatógépben.

Francia specialitás - Canelés de Bordeaux kuglófok, cannelé Bordelais néven közismert varázslatos édesség. Apró sütemények ropogós karamell kéreg alá zárt gazdag rum és vanília zamatokkal. Ezt a népszerű receptet körülbelül 300 évvel ezelőtt találta ki egy Boreaux-i ismeretlen szakács. Azóta sok változtatáson esett át. Fényes, sötétbarna, már csaknem fekete felület, az első falat kesernyés édes íze, a rum és vanília illatot árasztó finom belsejét tökéletesen kiemelő ropogós édes karamell kéreg .-.lényegében így jellemezhetjük ezt desszertet. Ezek a pici kuglófok évek múltával ismét a figyelem középpontjába kerültek, és idővel bizonyosan versenyezni fognak a Crèmebrûlée-vel a legjobb karamelles ínyencség címért. Speciális formákban kell sütni őket - melyek lehetnek ónozott belsejű réz, vagy modern szilikon formák is. Gyakran konyakkal vagy borral fogyasztják, amint tették ezt régen a hagyományos francia ételkóstolókon.

Recept 12-16 kuglófra, a forma nagyságától függően

1/2 liter tej

2 egész tojás

2 kikevert tojássárgája

1/2 vanília rúd vagy 1/2 kiskanál vanília kivonat

3-4 kanál rum

1 csésze sima liszt

1 csésze cukornád cukor

2 kanál vaj

vaj a fogmák kikenéséhez

cukor a kiszóráshoz

Elkészítés:

1. Egy nappal előtte: a tejet a vanília belsejével és vajjal összefőzzük.

2. Felmelegedés után hagyjuk lassan kihűlni

3. Keverje össze a lisztet és a cukrot, majd adja hozzá a tojást és tojássárgáját, az egészet adja hozzá a forró vaníliás tejhez

4. Finoman keverje össze, hogy folyékony sima masszát kapjon, mint a tarkedli tészta, engedje kihűlni, majd adja hozzá a rumot.

5. Helyezze hűtőbe 24 órára (legfeljebb 48 órára).

6. Amikor felkészült a caneles sütésre: a sütőt előmelegítjük 250 °C-ra.

7. Nagyvonalúan kenje meg a formákat vajjal és szórja ki cukorral.

8. A tésztát öntse a formák magasságának 3/4-ig.

9. Helyezze a formákat pléhre, süsse őket magas hőmérsékleten 5 percig, majd vegye vissza a hőmérsékletet 175°C-ra és folytassa a sütést még 1 órán át. (A sütési idő az Ön sütőjétől függ, ám a megfelelő sütési idő 1 és egy negyed óra körül van!) A sütemény tetején barna kéreg és belül nedves.

10. Még forrón óvatosan vegye ki őket a formákból. Hagyja kihűlni.

11. Teával vagy kávéval kínáljuk reggelire, vagy egy pohár borral vagy konyakkal késő délután vagy este.

Jó étvágyat!

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Kuglóf formák
Jótállás: 2 év
Súly: 0.24 kg

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:
A de Buyer társaságot közel 190 évvel ezelőtt alapították a franciaországi Faymont-Val d’Ajol-ban. A mai napig büszke gyökereire, a francia formatervezés hagyományainak és minőségének megőrzésére. Az edények gyártása jelentős részben kézzel történik, és több évtizedes tapasztalat áll mögötte. 109140

 

js.id = "18-eeb96ecd8eefc15f2198246e728510f1"; js.dataset.a = "kulina"; js.src = f; js.async = 1; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);