Ayam dekantáló, black stripe, kristályüveg

Kód: RD201602
81 490 Ft –24 %
Ayam dekantáló, black stripe, kristályüveg
81 490 Ft –24 % 61 890 Ft
Raktáron (1 db)

A csomagolás 1 darab dekantáló üveget tartalmaz.

Részletes információ

Termék részletes leírása

Az Ayam dekantáló a Riedel Crystal társaság megalakulásának 260. évfordulójának tiszteletére készült. Az innovatív dizájnt maga Maximilian J. Riedel vitelezte ki. Formavilágát az Ayam Cemani névre hallgató különleges és ritka indonéz tyúkfajtáról mintázta. Az évforduló alkalmából egy kifejezetten egyedi, modern és újító jellegű dekantáló létrehozása volt a cél, mely egyben irányadó példaként is szolgál a társaság jövőjét illetően.

A dekantáló kétkamrás kivitelezése felgyorsítja a dekantálás folyamatát. Az első kamrában az oxigén hatására a bor felfrissül, majd innen átfolyik a másik kamrába. A dekantálót rendkívül átgondolt formatervezés és kiegyensúlyozottság jellemzi, akár fel is lehet akasztani az asztal vagy a bárpult szélére.

A dekantálót mesteremberek készítik kétkezi munkával, a Riedel társaság Tirol vidéki gyárában. Kínálatunkban átlátszó, és fekete vagy fehér csíkos kivitelben kapható.

A Riedel társaság bemutatja az Evechen dekantálót, mely az Eve dekantáló kisebb, de ugyanolyan szép és mutatós változata. Az üvegfúvó mesterek a Tirol vidéki Riedel gyárakban készítik, igazi kézzel fújt üveg. Kompakt méretének köszönhetően kevés helyet foglal. A bor átöntése során az első kamrában megtörténik a „levegőztetés”, majd a második kamrába pontosan annyi mennyiség csurog át, amennyi ideális a felszolgáláshoz.

A Riedel társaság karaffákhoz/dekantálókhoz szánt tisztítógolyói nem alkalmasak a dekantáló tisztítására!

Christian Moueixe elmélkedése a dekantálásról:

„Személy szerint, a fiatal boroknál és ugyanúgy az érettebb boroknál is a dekantálást helyezem előtérbe. Az érett borok esetében a dekantálás a tisztelet, a fiatal borok esetében pedig a bizalom kinyilvánítása. Az érett borok dekantálása rövid idővel a kínálás előtt azt eredményezi, hogy a színét és tisztaságát nem értékteleníti el az üledék, amely a borban a tárolás során keletkezett. A fiatal borok dekantálása néhány órával a kínálás lehetőséget nyújt arra, hogy kibontakoztathassa a bukéját és növelje érettségét, amit egyébként csak sokéves tárolással érne el.“

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Dekantálók
Garancia: 2 év
Terméktípus: Dekantáló

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Hozzászólás hozzáadása
Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: