Kenyérvágó kés FIBRE CARBON 2 26 cm, de Buyer

Kód: DB428626
Márka: de Buyer
44 090 Ft –27 %
Kenyérvágó kés FIBRE CARBON 2 26 cm, de Buyer
44 090 Ft –27 % 31 870 Ft
Raktáron (1 db)

A De Buyer kenyér kés 25,6 cm hosszú, kiváló minőségű német késacélból.Rendkívül éles, a kés egyedülálló van kiegyensúlyozva, hogy a szakács igényeinek maximálisan megfeleljen. Fogantyú a kényelmes munkavégzéshez alakított.

Részletes információ

Termék részletes leírása

Moshatom az edényeket a mosogatógépben? Mit lehet mosni a mosogatógépben?  Ne felejtsük el öblíteni

LEÍRÁS

A De Buyer gyártó Fiber Karbon 2 kollekciójában található kenyér és péktermékekhez való kése, fogazott hosszú pengével és rendkívüli éllel. A fűrészlaphoz hasonlító pengéjének köszönhetően ez a kés ideális kenyér és egyébb péskütemények szeleteléséhez. Kemény kérget is képes szép szeletekre vágni vele, anélkül, hogy a kenyér belselyét össze nyomná.

A kés pengéje kiváló minőségű német rozsdamentes acélból készül, X50CrMoV15 (speciális késacél), amelynek keménysége 56 HRC (Rockwell keménységi skála). Az FK2 sorozat egyedülálló késkiegyensúlyozó rendszerrel rendelkezik, a szakácsok igényeinek megfelelően tudja alakítani. Csak annyit kell tennie, hogy csavarja le a fogantyún lévő rozsdamentes acél végét, és távolítsa el a szükséges számú rozsdamentes acél betétet.

A kés fogantyúja kézzel készül, szénszálakkal laminálva. Így strapabíró, erős, és kellemes, kényelmes fogást nyújt a szeleteléshez, fáradtság nélkül. Kialakítása védi az ujjakat. Csak kíméletes kézimosást és rendszeres karbantartást javasolunk, acél pengével és késélezővel. A kés állvány ideális a kés biztonságos tárolásához.

SPECIFIKÁCIÓ

Kés hossza: 40,5 cm

Penge hossza: 26 cm

Alapanyag: speciális késacél, szénacél fonalak (fogantyú)

Barva: ezüt, fekete (fogantyú) ezüst, fekete (fogantyú)

ELŐNYÖK ÉS HÁTRÁNYOK

plus

A kenyér kés fogazott pengével rendelkezik, és ideális kenyér és egyéb péksütemények szeleteléséhez.

Extrém éles penge.

A kés pengéje német kiváló minőségű rozsdamentes acélból készül.

Egyedülálló kés-kiegyensúlyozó rendszer a szakács igényeinek megfelelően.

Védi az ujjakat. Sima átmenet a pajzs és a fogantyú között.

Az ergonomikus fogantyú biztonságos, kényelmes és kellemes fogást biztosít a fáradtságmentes munkavégzéshez.

A kés professzionális használatra is alkalmas.

TANÁCSOK

Mosogatógépben mosható: NEM

A hosszabb élesség biztosítása érdekében a kést mindig csak hideg vízben tisztítsa.

AZ ACÉL, A KÉS FENŐ ÉS AZ KÖSZÖRűKŐ KÖZÖTTI KÜLÖNBSÉG

Rendszeres karbantartáshoz használja a késélezőt - minden használat előtt nyugodtan használhatja a késre. Késélező vagy köszörűkő azonban csak néha-néha  szükséges, vagyis amikor a kés már valóban tompa.

KÉS ACÉL

A késacélt a kések rendszeres karbantartására használják. Késacél segítségével könnyedén és gyorsan visszaállíthatja a kések eredeti élességét. Az acél segítségével rögzítheti a penge élességét. Nem könnyű éles pengét létrehozni egy tompa késen - ebben az esetben válasszon késélezőt vagy köszörűkövet. Az acélnak fogantyúja van, a köszörülő rész pedig finomabb vagy durvább felületű lehet. Az acél nem praktikus a túlméretes kések karbantartásához.

A késacél része különféle anyagokból készülhet - gyémántból, kerámiából, speciális késacélból stb. A csiszoló rész hosszát a tompa kés pengéjének hossza szerint válassza ki. A következő késacélt kínáljuk: 20–tól egészen 31,5 cm-es csiszoló részekkel - speciális hentesacélok a nagy kések élezéséhez.

Kések élezése késacéllal

broušení nože ocílkou

Az egyik kezében tartsa a késacélt függőlegesen, a másik kezében pedig a kést (kb. 20 ° -kal dőlve az acél felületéhez). A legjobb, ha van egy támasz (pl. asztal és a késacél egy ruhával támasztja alá, hogy meg ne csúszjon), fontos, hogy szög maradjon és ne csússzon el. Az acéllal végzett munka gyakorlatot igényel, hogy a nem kívánt fogak ne képződjenek a pengén. Húzza a kést a penge saroktál a hegyéig éllel szembe, és ismételje meg ugyanezt a penge másik oldalán is (20-szor mindkét oldalon). Próbálja megtartani ugyanazt a szöget, és ne nyomja erővel.

KÉSÉLEZŐ

A késélezőt a kés eredeti élességének helyreállítására használják. A késacéllal ellentétben tompa késseeket is képes élezni. A késélező különféle anyagokból készült csiszolókerekeket tartalmaz, amelyeken keresztül húzzuk a kést. A kések élezőkővel történő élezése nagyon egyszerű és gyors. Csak húzza át néhányszor a kés élét a köszörülő kerekek teljes hosszában, és megint tökéletesen éles késsel rendelkezik. Elég havonta egyszer használni a késélezőt, vagy ha a kés már tompa. A szeletelés előtti rendszeres karbantartáshoz elegendő a késacél.

KÖSZÖRűKŐ 

A kések köszörűkőjének felülete bizonyos érdességgel rendelkezik. Van egy két szemcsés köszörűkő is, amelynek egyik oldala durva, a másik oldala finom. A köszörűkő a kések eredeti élességének helyreállítására használják - mint a  késélezőt. Használat előtt meg kell nedvesíteni az köszörűkövet, és a kés élét a megfelelő szögben kell elhelyezni (kb. 12 - 15 °).

Köszörülés köszörűkővel

broušení nože brusným kamenem

Helyezze a kés pengéjét a kő egyik végére, és egyenletesen, jobbra húzza a kést a pengéhez. Forgassa el a kést és húzza ugyanúgy, de az ellenkező irányba. Mindíg a penge teljes hosszában húzza végig. Vigyázzon azonban, nehogy a penge az köszörűkő széléhez ütözzön. Úgy húzza a késst, mintha egy nagyon vékony szeletet akarna levágni a felső részéből. Ne gyakoroljon túl nagy nyomást a késre. Először köszörülje durvább felületen, majd egy finomabb felületen, ahol elsimítja a pengét és eltávolítja a sorját.

A KÖSZÖRűKŐ SZEMCSÉSSÉGE

Válassza ki az köszörűkő szemcseméretét a kés használatának megfelelően. A nagyobb érdességű köszörűkőhöz olyan penge ajánlott, mellyel puha és rostos élelmiszereket darabol, például zöldségek vagy hús szeletelésére használja. Finomabb (kisebb érdességű) köszörűköveken sima pengét kap, amely nyomással történő vágásra alkalmas, nem pedig húzással, például a bőr felaprításakor. A kapott penge a csiszolókő érdességétől (szemcsésségétől) és a kés élezésének szögétől függ.

Az őrlőkő szemcseméretét (érdességét) egy szám adja meg, amely megfelel szemcsék gyarkoriságának (25,4 mm) Így minél nagyobb a szám, annál sűrűbba szemcsék és annál finomabb a csiszolóanyag. Nemzetközi szabványok A FEPA (Európai Csiszológyártók Szövetsége) meghatározza a szemcseméretet, lásd a táblázatot:

 Szemcseméret a FEPA szerint

Megnevezés

 7, 8, 10, 12

 durva

 14, 16, 20, 22, 24, 30

 durva

 36, 40, 46, 54, 60

 közepes

 70, 80, 90, 100, 120

 finom

 150, 180, 220, 240

 nagyon finom

 280, 320, 400, 500, 600

 különösen finom

 800, 1000, 1200

 extra finom

Celozrnný chléb

TELJEMÉNYESKIÖRLÉSÜ KENYÉR GYÚRÁS NÉLKÜL

Hozzávalók

3 csésze (708 ml) meleg (nem forró) víz, 1 evőkanál szárított élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál növényi olaj (pl. napraforgó, repce), 1 evőkanál ecet, 3 csésze (375 g) sima búza vagy sima tönkölyliszt, 2,5 - 3 csésze (324 - 389 g) csésze teljes kiőrlésű liszt, 1 - 1,5 evőkanál só, dió, mag ízlés szerint

Elkészítés
1. Egy nagy tálban keverje össze a meleg vizet, az élesztőt és a cukrot. A víz nem lehet forró, inkább testhőmérsékletű, hogy ne tegye tönkre az élesztőt. Várjon néhány percet, amíg meglátja, hogy az élesztő aktív és buborékok képződnek a felszínen, majd adja hozzá az ecetet és az olajat.

2. Adja hozzá a sima lisztet csészéről csészére, alaposan keverje össze a tésztát minden csésze után. Majd fokozatosan adja hozzá a teljes kiőrlésű lisztet és a sót, alaposan keverje össze az egyes adagok között. Ez a tészta nagyon vékony, pépes és ragacsos lesz. Adjon hozzá magokat, dióféléket vagy bármit, amit csak szeretne. Kipróbálhatja a gyógynövényeket, a szárított paradicsomot, a fokhagymát vagy a sült hagymát is.

3. Fedje le egy tiszta ruhával, és hagyja meleg helyen kelni kb. 30-40 percig, amíg meg nem duplázódik.

4. Melegítse elő a sütőt 185 ° C-ra. Spatula segítségével mozgassa a tésztát egy kenyérformába (a tészta 2 db kenyérre elég). Megszórjuk a felületet magokkal, és kb. 50 percig sütjük, amíg a felületen lévő kenyér aranybarna lesz. Ránézésre azt is megállapíthatja, hogy a kenyér kész, csupán azzal, hogy elválik a forma falátó. Miután kivette a kenyeret a sütőből, simán csúsztathatja a rácsra, ahol befulladás nélkül gyönyörűen lehűl. Annak ellenőrzéséhez, hogy a kenyér már megsült-e, kopogtassa meg a kenyér alját. Üregesnek kell lennie.

Recept a házi köményes kenyérhez

Hozzávalók

200 g rozsliszt (lehet teljes kiőrlésű), 300 g búzakenyérliszt, 200 g sima búzaliszt (lehet teljes kiőrlésű vagy tönkölybúza is), egész kömény (kb. 15 g), 15 g friss élesztő, 1 teáskanál cukor (vagy méz, melasz, ...), 490 ml víz (kipróbálhatja a sört, tejsavót is), 15 g só

Domácí kmínový chléb

Elkészítés
1. A konyhai robot segétségével keverje össze az élesztőt az edényben. Ha nincs robotja, akkor kézzel gyúrja a tésztát. Hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük amíg finom kása állaga nem lesz. Adjunk hozzá vizet, és habverővel jól felkeverjük.

2. Ezután adja hozzá a többi hozzávaltót a receptből. Kapcsolja a robotot alacsony sebességre, és hagyja 10 percig dolgozni. Ha házi kenyérsütő gépet használ, hagyja 30 percig gyúrni, majd távolítsa el a tésztát.

3. Ideális esetben helyezze a kidolgozott tésztás egy teáskanálnyi olajjal megkent műanyag tálba. Ha nincs fedéllel ellátott, tegye a tálat műanyag zacskóba. Hagyja egy órán át szobahőmérsékleten kelni. Ez idő alatt egyszer kézzel gyúrja/ hajtsa át a tésztát. Ez úgy történik, hogy kinyújtjuk a tészta széleit és a tészta közepére  visszahajtjuk.

4. Egy óra múlva a egy megolajozott felületen átdolgozzuk a tésztát, nagyjából négyzet formát csinálunk belőle. Majd újra hajtsa össze és formázza meg, hogy ovális legyen. Lisztezzük meg az edényt rozsliszttel, és tegye a tésztát az illesztéssel felfelé. Hagyja, hogy a tészta a szakajtóban / sütőedényen keljen egy kicsit. Korülbelül 20 perc múlva kapcsolja be a sütöt készítse el a sütő követ, vagy a sütőlapot ill a vizes tálat, ha tepsin fogja sütni elég késöbb bekapcsoltni. A sütönek minimum 250 °C- ot kell elérnie. A szakajtóból óvatosan fordítsa ki a kenyeret a sütö felületre, szórja meg pl. kukorica liszttel. A kenyér ezen jobban csúszik. Amennyiben tepsin süti, nagyon fontos, hogyeáltalán ne húzza ki s a sütőből míg meg nem sült, megfázhat a kenyér és az oldalán megreped. Készítsen kb. 200 ml forró vizet és  borotva pengét. Most már minden nagyon gyors lesz, csak vigyázat a forró párával!

6. A szakajtóból kifordított kenyeret, vágja meg a pengével (tetszés szerint), majd gyorsan helyzze a sütőbe. Az alsó tepsire/ pléh részre öntse ki a forró vizet és gyorsan csukja be a sütő ajtaját. Állítsa be a jelzőt 15 perce. 

7. Aztán csökkentse a hőmérsékletet 190-200 ° C-ra. Húzza ki a vizes tálat és süsse 30 percig.

8. Chladit nechte na mřížce. Nekrájejte teplý chléb! Střídka by se vám srazila. Rácsokon hagyja kihűlni. Ne szeleteljen meleg kenyeret! Összeesne!

A felsorolt ​​összetevőkből készítsen 1200 g súlyú cipót.

 

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Kenyérvágó kések
Jótállás: 2 év
Súly: 0.28 kg
Szín: Fekete
Anyag: Rozsdamentes acél
Méret: 26 cm
Pengehossz: 26 cm
Terméktípus: Kenyérvágó kés
Sorozat: De Buyer Fiber Carbon
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:
A de Buyer társaságot közel 190 évvel ezelőtt alapították a franciaországi Faymont-Val d’Ajol-ban. A mai napig büszke gyökereire, a francia formatervezés hagyományainak és minőségének megőrzésére. Az edények gyártása jelentős részben kézzel történik, és több évtizedes tapasztalat áll mögötte. 109140