ZWILLING

ZWILLING® Diplôme Compact szakácskés, 14 cm

 • 65 760 Ft
 • raktáron 2 db
  további darabszám: megrendelésre
wishlist

Termékváltozatok:

További színek:

Kód: ZW54202141
Márka: ZWILLING
Sorozat: ZWILLING Diplôme
Szín / méretek: penge hossza 14 cm / 5 1/2"
Anyag: 61 HRC keménységű lágy karbid
61 HRC keménységű penge
FRIODUR® - szabadalmazott penge edzés
kézzel csiszolt
nyél: műanyag
SIGMAFORGE® - egy darabból kovácsolt

Termékleírás

A ZWILLING® Diplôme sorozat kései közzé tartozik ez a Compact szakácskés is, mely a robosztusabb, nagyobb súllyal rendelkező kések közé sorolható. Széles pengéje van finom vágóéllel, mely nagyon sokoldalúan használható: zöldségtisztításhoz, húsok szeleteléséhez, fűszernövények aprításához, stb. Hasznos és praktikus kés bármely háztartásba.

A ZWILLING® Diplôme termékcsalád

 • Gyönyörű és csúcsminőségű kések Japánban gyártva.
 • A japán késgyártás hagyománya a német gyártási technológiával ötvözve.
 • A tervezésben a Le Cordon Bleu séfiskola mesterszakácsai is részt vettek.
 • A kések pengéjének élszöge 20°, ami kifejezetten a japán késekre jellemző.
 • Kényelmes fogású, ergonomikusan formázott nyelük van, három szegeccsel erősítve.
 • Speciális, rövidített ujjvédővel rendelkeznek.
 • A kézvédő és a kések nyele között sima az átmenet.
 • Kiváló minőségű FC-61 késacélból vannak gyártva.
 • A keménységük megközelítőleg 61 HRC Rockwell.
 • Klasszikus japán Honbazuke technikával vannak élezve és csiszolva.
 • Kézi tisztítást ajánljuk, a minőségi kések nem valók mosogatógépbe!

A ZWILLING® Diplômekések formatervezése elsősorban a kényelmes használatot szolgálja, de ez nem megy a dizájn kárára, sőt, kifejezetten mutatós darabokról van szó, letisztult, finom átmenetekkel a kés egész felületén. A kések nyele három szegeccsel van összefogva, a szegecselés precíz és teljesen hézagmentes. Rendkívül jó minőségű és éles késekről van szó, melyek a professzionális gasztronómiában is gond nélkül helyt állnak.

Alkalmazott technológiák és alapanyagok

A kések magját kétszer edzett FC-61 krómacél alkotja. Az acél tulajdonságait ezenkívül a kések gyártásához egy különleges, szabadalmaztatott FRIODUR® keményítési módszerrel javították, amely során az acélt több mint 1000 °C-ra hevítik, majd hirtelen -70 °C-ra hűtik le, ezt követően pedig még kétszer mintegy 250 °C-ra hevítik. Az így kapott molekuláris szerkezet jelentősen növeli a kés keménységét, ellenálló képességét és korróziómentességét.

Az élezést klasszikus japán Honbazuke késélezési technikával végezték, amelyet a japán mesterek több száz éven keresztül tökélesítettek. Ez egy többfázisú technika, mely során a penge először egy speciális, vertikálisan és horizontálisan forgó fenőkővel van köszörülve, legvégül pedig bőrszíjjal van fényesre csiszolva. Az így élezett penge szimmetrikus éle sokkal könnyebben szeli át az élelmiszereket.

A stabil él és a tökéletes geometria kivételes vágóképességet és tökéletes késvezetést eredményez. A penge csúcsa 20°-os szöget zár be, ami nagyobb élességet és kényelmesebb használatot biztosít, ráadásul hasonló mozdulatokkal is lehet vele szeletelni, mint egy hintakéssel.

A lerövidített ujjvédő a biztonságos és kényelmes használatot szolgálja, amely az egy darab acélból készült penge részeként került integrálásra. Megfelelő súlyelosztást és pontos késvezetést biztosít.

Az ergonomikus nyél ellenálló szintetikus anyagból készült, amely törhetetlen és ellenáll az ütéseknek, illetve az élelmiszerekben található savaknak. Mosogatógépben mosható. A folyamatos szár teljesen rejtett. Az egyes részek tökéletes összeillesztése megakadályozza a lerakódások és a baktériumok megtapadását.

A ZWILLING kések karbantartása

A műanyag nyelű kések tisztíthatók mosogatógépben, de mindenképp a kézi tisztítást javasoljuk, mely kíméletesebb a késekhez. Amennyiben Ön ennek ellenére a mosogatógépben való tisztítást részesíti előnyben, kérjük, ne feledje, hogy a késeknek sérülhet a minősége, ha a mosogatás során más evőeszközökbe, fazekakba vagy serpenyőkbe ütköznek. A mosogatógépbe való tisztítás során ezért ügyelni kell arra, hogy a kések pengéje ne érintkezzen más tárgyakkal. A gyártó mosogatógép használata esetén max. 55 °C-os program használatát javasolja.

A ZWILLING kések élezése

Időről időre minden késnek élesítésre lehet szüksége. A ZWILLING® Diplôme kések élezéséhez TWIN Stone Pro és TWIN Finishing Stone Pro fenőkövek használata ajánlott. Eredeti élezést is kínálunk közvetlenül a gyártónál - a késeket a németországi ZWILLING J. A. Henckels társaságba küldjük.

GYARTÓ KÓDJA: 54202-141

A márkáról ZWILLING

ZWILLING

A solingeni Zwilling márka a maga 300 éves múltjával a konyhatechnikai gyártók élmezőnyébe emelkedett. Kínálatában verhetetlen minőségű kovácsolt késeket és ollókat, elegáns rozsdamentes acélból készült edényeket, konyhai segédeszközöket vagy szép manikűrkészleteket találtunk. A ZWILLING hosszú távú sikere magas színvonalú anyagok és fejlett gyártási technológiák használatában rejlik, amelyek kéz a kézben járnak a kézműves kivitelezéssel.