ZWILLING® Pure spékelő kés, 8 cm

Kód: ZW33600081
22 090 Ft –17 %
ZWILLING® Pure spékelő kés, 8 cm
22 090 Ft –17 % 18 310 Ft
Raktáron (1 db)

AZWIL LING® Pure tüskés kés egy kicsi, könnyű és sokoldalú kés, finom élű és közepes hegyű pengével. Alkalmas húsok fűszerezésére és előkészítésére, gyümölcsök és zöldségek hámozására, szeletelésére, tisztítására vagy díszítésére.

Részletes információ

Termék részletes leírása

A ZWILLING® Pure spékelő kés egy kisméretű, könnyű és sokoldalú kés, melynek finom éle és közepesen hegyes pengéje van. Ideális húsok spékeléséhez és előkészítéséhez, valamint gyümölcsök és zöldségek hámozásához, szeleteléséhez, tisztításához.

ZWILLING® Pure termékcsalád

 • Purisztikus és időtálló formatervezés, elegáns vonalak, csúcsteljesítmény
 • Standard ujjvédő kis bemélyedéssel az ergonomikusabb fogásért
 • Folytonos szintetikus nyél
 • Sima átmenet az ujjvédő és a nyél között
 • A ZWILLING J. A. Henckels társaság számára gyártott különleges acél
 • FRIODUR® - jégben edzett penge
 • SIGMAFORGE® - egy darabból kovácsolt
 • Megközelítőleg 57 HRC Rockwell-keménység
 • Kézzel csiszolt
 • Lézeres élellenőrzés
 • Mosogatógépben mosható, mindazonáltal inkább a kézi mosogatást javasoljuk

A purisztikus és időtálló formatervezésűZWILLING® Pure késsorozat az elegáns vonalaknak, dinamikus vágásnak és kényelmes fogásnak köszönhetően a használat első percétől kezdve elnyeri a tetszését. A Matteo Thun olasz építész és formatervező együttműködésével kifejlesztett minőségi, rendkívül éles késekről van szó hosszan tartó élességgel kezdők és profik számára egyaránt. A ZWILLING® Pure termékcsalád a műszaki tökéletességet és a kompromisszumok nélküli esztétikus megjelenést képviseli.

Alkalmazott technológiák és alapanyagok

A kések magas minőségű acélból készülnek optimális mennyiségű krómmal és szénnel, melyet különleges követelmények betartása mellett kizárólag a ZWILLING J. A. Henckels németországi társaságra jellemző tökéletes pontossággal. A megközelítőleg 57 HRC Rockwell-keménységű acél rugalmas, jó kezdeti vágási teljesítménnyel bír, hosszú élettartamú és tökéletesen korrózióálló. A különleges acélból készült kések emellett könnyen élezhetők. A megfelelő gyártási „receptet” igazolja az a tény, hogy mind ez idáig több mint 100 millió kést állítottak elő belőle változatlan vegyi összetétellel.

Az acél tulajdonságait ezenkívül a kések gyártásához egy különleges, szabadalmaztatott FRIODUR® keményítési módszerrel javították, amely során az acélt több mint 1000 °C-ra hevítik, majd hirtelen -70 °C-ra hűtik le, ezt követően pedig még kétszer mintegy 250 °C-ra hevítik. Az így kapott molekuláris szerkezet jelentősen növeli a kés keménységét, ellenálló képességét és korróziómentességét.

A kés pengéje egyetlen darab acélból készül az ún. SIGMAFORGE® módszerrel, amely javítja az acél tulajdonságait. Az ilyen módon kovácsolt pengék szerkezete sűrűbb és homogénebb, ami nagyobb szilárdságot, szívósságot és az élek tompulással szembeni ellenállását biztosítja.

A stabil él és a tökéletes geometria kivételes vágóképességet és tökéletes késvezetést eredményez. A hegyesszög nagyobb élességet és ezáltal kényelmesebb szeletelést biztosít. A kés az ék alakú bemélyedéseknek köszönhetően könnyedén hatol át az élelmiszereken. Az ívelt forma segít intuitív módon használni a kést a könnyű és pontos vágáshoz.

Standard ujjvédő kis mélyedéssel az ergonomikusabb fogásért, amely az egy darab acélból készült penge részeként került integrálásra. Megfelelő súlyelosztást és pontos késvezetést biztosít.

Az ergonomikus nyél ellenálló szintetikus anyagból készült, amely törhetetlen és ellenáll az ütéseknek, illetve az élelmiszerekben található savaknak. Mosogatógépben mosható. A folyamatos szár teljesen rejtett. Az egyes részek tökéletes összeillesztése megakadályozza a lerakódások és a baktériumok megtapadását, így a kések a legszigorúbb higiéniai követelményeknek is megfelelnek.

A ZWILLING kések karbantartása

A műanyag nyelű kések tisztíthatók mosogatógépben, de mindenképp a kézi tisztítást javasoljuk, mely kíméletesebb a késekhez. Amennyiben Ön ennek ellenére a mosogatógépben való tisztítást részesíti előnyben, kérjük, ne feledje, hogy a késeknek sérülhet a minősége, ha a mosogatás során más evőeszközökbe, fazekakba vagy serpenyőkbe ütköznek. A mosogatógépbe való tisztítás során ezért ügyelni kell arra, hogy a kések pengéje ne érintkezzen más tárgyakkal. A gyártó mosogatógép használata esetén max. 55 °C-os program használatát javasolja.

A ZWILLING kések élezése

Időről időre minden késnek élesítésre lehet szüksége. A ZWILLING® Pure kések élezéséhez a TWIN Stone Pro és a TWIN Finishing Stone Pro fenőkövet, valamint a gyémántréteges ZWILLING és a 23 cm hosszú, wolfrám-karbid réteges TWIN® 1731 fenőrúdat javasoljuk. Eredeti élezést is kínálunk közvetlenül a gyártónál - a késeket a németországi ZWILLING J. A. Henckels társaságba küldjük.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Speciális kések
Garancia: 2 év
Sorozat: ZWILLING Pure
Méret: 8 cm
Pengehossz: 8 cm
Terméktípus: Speciális kés
Tulajdonságok: Mosogatógépbe alkalmas

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Hozzászólás hozzáadása
Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: