Kód: PG32753
Márka: Peugeot
Sorozat: Peugeot ZANZIBAR
Szín / méretek: 20 g

Termékleírás

Cserélhetőtartályos ZANZIBAR darálóhoz.

Kambodzsai Kampot fekete bors

Ez a Kampot tartományból származó borsfajta már azelőtt híres lett, hogy a Vörös Khmer mozgalom tagjai megszállták Kambodzsát. 2004-ben egy francia származású ember a Farmilk projekt keretén belül azzal a céllal egyesítette a borsültetvények tulajdonosait, hogy feltámassza a borstermelést a régióban. Gérard Vives ajánlása alapján úgy döntött, hogy a minőségi, több osztályozási folyamaton alapuló termelésre fog összpontosítani. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a növényeket osztályozzák, hanem a borsszemeket is betakarítás után, valamint szárítás előtt és után. A szakértők szerint a megváltozott termelési munkafolyamat eredményeként az egyes ültetvényekről kiváló minőségű termények takaríthatók be. Az egész folyamat természetbarát, a termelők semmilyen növényvédő szert vagy ipari műtrágyát nem használnak. Műtrágyaként rizsföldek hulladékaiból és növényekből álló keverékét használnak. A talajt rendszeresen új földdel töltik fel, és kézzel öntözik

Tippek és használat

Elsősorban vörös húsok, lassú főzés során készült ételek, hidegkonyhai készítmények, zsírosabb halak (makréla, szardínia, szardella, tonhal, angolna stb.) ízesítésére ajánljuk, de használhatja sötét mártásokba, paradicsomos mártásokba, pácokba és pizzára is. Zöldségek (vöröskáposzta, lencse, csicseriborsó), lágy fehér sajtok és néhány gyümölcs (eper, cseresznye, füge, dinnye) ízesítésére is alkalmas. Csokoládéba és desszertekbe is kitűnő.

Íz

Édes, bódító, enyhén virágos, mályvacukorra emlékeztető íz, mely fokozatosan intenzívebbé válik.

Őrölt bors

Az őrlés elsősorban a bors ízének kiteljesedésére szolgál. Az aromamolekulák a borsszem magjában találhatók, míg a külső rész a csípősségért felel. Ebből kifolyólag finomabb őrléssel csípősebb ízt kaphat, míg az íz maximális kiteljesedése durvább őrléssel érhető el, amely során a borsszem eszenciája is felszabadul. A borsot mindig az utolsó pillanatban őrölje, mivel az erős pillanatok múlandók ... Amennyiben ki szeretné élvezni a bors igazi ízét, ne főzze sokáig, mivel elveszti erősségét.

GYARTÓ KÓDJA: 32753

A márkáról Peugeot

Peugeot

A Peugeot Saveurs gyár világszerte elismert konyhai darálókat gyárt. A tervezés előkészítésétől, a műszaki fejlesztésen át, fafeldolgozásig és egészen a precíz összeszerelésig, mindnen a márka gyárában történik. A több mint 200 éves hagyományra visszetekintő Peugeot a konyhai darálók exportjának élvonalába lépett, ma pedig több mint 80 országba importálják.