Kód: PG32722
Márka: Peugeot
Sorozat: Peugeot ZANZIBAR
Szín / méretek: 20 g

Termékleírás

Cserélhetőtartályos ZANZIBAR darálóhoz.

Vietnami Ba Ria fekete bors

Eredete és története

Ezt a különleges borsfajtát Vietnam központi, hegyvidékes területein kis ültetvényeken és családi farmokon termesztik. A betakarítás után a borsszemeket gondosan válogatják és többször osztályozzák, hogy Önhöz csakis a legjobb szemek juthassanak el.

Tippek és használat

Használja ugyanúgy, mint a többi fekete borsfajtát - vörös húsokhoz, zsíros halakhoz (makréla, szardínia, szardella, tonhal és angolna), barna- és paradicsommártásba, pizzára, zöldségekhez (mángold, vöröskáposzta, lencse, csicseriborsó stb.), pácokba, hidegkonyhai készítményekbe vagy lágy sajtokhoz. Szörpök, lekvárok, csokoládés és tejszínes desszertek, habok, fondant és sütemények ízesítésére is alkalmas.

Íz


Meleg és nagyon gyümölcsös, párolt paradicsom és sárgabaracklekvár utóízt hátrahagyó, enyhén gyantás és mentolos-zöldséges beütésű íz.

Őrölt bors

Az őrlés elsősorban a bors ízének kiteljesedésére szolgál. Az aromamolekulák a borsszem magjában találhatók, míg a külső rész a csípősségért felel. Ebből kifolyólag finomabb őrléssel csípősebb ízt kaphat, míg az íz maximális kiteljesedése durvább őrléssel érhető el, amely során a borsszem eszenciája is felszabadul. A borsot mindig az utolsó pillanatban őrölje, mivel az erős pillanatok múlandók ... Amennyiben ki szeretné élvezni a bors igazi ízét, ne főzze sokáig, mivel elveszti erősségét.

GYARTÓ KÓDJA: 32722

A márkáról Peugeot

Peugeot

A Peugeot Saveurs gyár világszerte elismert konyhai darálókat gyárt. A tervezés előkészítésétől, a műszaki fejlesztésen át, fafeldolgozásig és egészen a precíz összeszerelésig, mindnen a márka gyárában történik. A több mint 200 éves hagyományra visszetekintő Peugeot a konyhai darálók exportjának élvonalába lépett, ma pedig több mint 80 országba importálják.