Peugeot

ZANZIBAR borsdaráló készlet cserélhető tartályokkal

speciális borskülönlegességek

 • 25 190 Ft
 • raktáron 8 db
wishlist

Termékváltozatok:

További színek:

Kód: PG32814
Márka: Peugeot
Sorozat: Peugeot ZANZIBAR
Szín / méretek: magasság 13 cm
Anyag: ABS műanyag
akrilüveg
rozsdamentes nemesacél

Termékleírás

A ZANZIBAR borsdaráló készlet a következőket tartalmazza:

 • 1 db elektromos daráló, állítható őrlési finomsággal
 • 1 db tálca
 • 3 db borstartály

A ZANZIBAR fűszerdaráló egyedi tervét a bors világhírű szakértője, Gérard Vives álmodta meg, aki az új borsfajták felfedezésére irányuló expedíciókat tartja küldetésének. Az újonnan felfedezett borsfajtákkal nemcsak a főszakácsokat ismerteti meg, hanem minden főzni imádó embert is. Ennek az egyedi fűszerdarálónak köszönhetően az asztalnál ízlés szerint válogathatunk a különböző borsfajták közül, mivel az egyes borssal teli tartályok könnyedén csatalkoztathatók a fűszerdarálóhoz.

 • Eredeti ötlet a bors szerelmeseinek.
 • Kézi fűszerdaráló 3 darab könnyen megtölthető tartállyal.
 • Kifejezetten bors őrlésére kifejlesztett speciális őrlőmechanizmus.
 • Az őrlés finomsága állítható.
 • Akril + ABS műanyag és rozsdamentes nemesacél.
 • Francia gyártmány.
 • Sikara, Kampot és Voatsiperifery borssal töltve.
 • Ajándékdobozba csomagolva.
 • 5 év kiterjesztett garancia a daráló testére.
 • Életre szóló garancia az őrlőmechanizmusra.
 • Gérard Vives válogatásából további borsfajták is rendelhetők.

Kambodzsai Kampot fekete bors

Ez a Kampot tartományból származó borsfajta már azelőtt híres lett, hogy a Vörös Khmer mozgalom tagjai megszállták Kambodzsát. 2004-ben egy francia származású ember a Farmilk projekt keretén belül azzal a céllal egyesítette a borsültetvények tulajdonosait, hogy feltámassza a borstermelést a régióban. Gérard Vives ajánlása alapján úgy döntött, hogy a minőségi, több osztályozási folyamaton alapuló termelésre fog összpontosítani. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a növényeket osztályozzák, hanem a borsszemeket is betakarítás után, valamint szárítás előtt és után. A szakértők szerint a megváltozott termelési munkafolyamat eredményeként az egyes ültetvényekről kiváló minőségű termények takaríthatók be. Az egész folyamat természetbarát, a termelők semmilyen növényvédő szert vagy ipari műtrágyát nem használnak. Műtrágyaként rizsföldek hulladékaiból és növényekből álló keverékét használnak. A talajt rendszeresen új földdel töltik fel, és kézzel öntözik.

Tippek és használat

Elsősorban vörös húsok, lassú főzés során készült ételek, hidegkonyhai készítmények, zsírosabb halak (makréla, szardínia, szardella, tonhal, angolna stb.) ízesítésére ajánljuk, de használhatja sötét mártásokba, paradicsomos mártásokba, pácokba és pizzára is. Zöldségek (vöröskáposzta, lencse, csicseriborsó), lágy fehér sajtok és néhány gyümölcs (eper, cseresznye, füge, dinnye) ízesítésére is alkalmas. Csokoládéba és desszertekbe is kitűnő.

Íz

Édes, bódító, enyhén virágos, mályvacukorra emlékeztető íz, mely fokozatosan intenzívebbé válik.


Madagaszkári Sikara fehér bors

Eredete és története

Madagaszkárra inkább a zöld bors termesztése a jellemző. A fehér bors termesztésének feltétele, hogy a bors tökéletesen érett legyen és nagy szemekkel rendelkezzen. Gérard Vives Madagaszkár különböző helyein vezette be ezeknek az értékes és ritka fehér borsszemeknek a szedését, amelyeket aztán vízbe áztatnak, őrőlnek, napon szárítanak, majd gondosan osztályoznak.

Tippek és használat

Elsősorban kagyló, osztriga, fehés húsok, baromfi, fehér húsú halak, sertés- és bárányhús, valamint fehér mártások ízesítésére alkalmas. Tökéletes tésztákhoz, rizshez, párolt és grillezett zöldségekhez, sütőtökhöz, dinnyéhez, gombához, spárgához. tűzbabhoz vagy közönséges babhoz, paradicsomhoz és salátához. Narancsot vagy körtét tartalmazó desszertek ízesítésére is használható.

Íz

A Sikara fehér borsot nagyon friss, zöldségesés, de ugyanakkor virágos, finoman domináló mentolos íz jellemez, de ánizs, citrom és eukaliptusz jelei is érezhetők rajta. 

Madagaszkári Voatsiperifery vad fekete bors


Eredete és története

Ez a vadon növő, apró száras bogyókból álló borsfajta Madagaszkár délkeleti részén, a hegységek lábainak meleg és nedves területein lelhető fel. A kúszónövények az őserdők fáit támaszként használják, így néha 20 méter magasra is megnőnek, ami megnehezíti a borsszemek szedését. A vad bors feldolgozása nem egyszerű folyamat, mivel a borsszemek sok vizet tartalmaznak és nagyon törékenyek. Ez a madagaszkári borsfajta rendkívül értékes, mivel egy kilogramm száraz fűszer előállításához tíz kilogramm friss borsszemre van szükség.

Tippek és használat

Használhatja szezonális saláták vagy húsok, elsősorban sertés vagy bárány ízesítésére, de akár fehér húsú halakhoz is. Foi gras-hoz kiváló. A zöldségek közül a paradicsomhoz, míg a lágy fehér sajtok közül leginkább a kecske- és juhsajthoz illik. Pástétom, terrine, befőtt, uborka és savanyúság ízesítésére is kiválóan alkalmas. Meglepő, de gyümölcsös, dinnyét, epret, cseresznyét, almát vagy körtét tartalmazó desszertekbe és csokoládéba is használható.

Íz


Klasszikus bors illat szokatlan fás, gyantás és földes beütéssel. Citrusfélék, gyümölcsök és virágok jelei is megtalálhatók benne. Friss ízét sokáig megőrzi. Fokozatosan kibontakozó csípős íze átható és sokáig érződik. Nem olyan erős, mint a fekete vagy a fehér bors. Túláradó aromája ellenére a bogyók sokféleképp felhasználhatók.

A Peugeot borsőrlő mechanizmusáról:

A mechanizmust kétsoros fogazott spirál alkotja, mely kiválóan vezeti és tartja az egyes borsszemeket. Az előállításához használt acélt szabadalmaztatott korrózióvédelmi eljárással kezelik. Ennek eredményeként a mechanizmus megőrzi az élességét és ellenállóképességét.

Milyen borsot használjunk?

Az optimális eredmény érdekében 5 mm vagy annál kisebb átmérőjű borsszemek használata javasolt. Fekete, fehér vagy zöld bors egyaránt használható. A színes borskeverékek lehetőség szerint legfeljebb 15% rózsaszín borsot (vörös borsot) tartalmazzanak. A Peugeot borsdarálókban szárított koriander is őrölhető.

A Peugeot márka már 1810 óta jelen van a piacon, ez idő alatt a francia életstílus és gasztronómia szimbólumává vált. A Peugeot darálók teste és őrlőmechanizmusa Franciaországban, saját üzemekben készül. A darálók összeszerelése kézzel történik, amit rendkívül alapos ellenőrzés követ. A Peugeot társaság számára a hibátlan működés magától értetődő. Az őrlőmechanizmusokra a társaság életre szóló garanciát nyújt.

GYARTÓ KÓDJA: 32814

A márkáról Peugeot

Peugeot

A Peugeot Saveurs gyár világszerte elismert konyhai darálókat gyárt. A tervezés előkészítésétől, a műszaki fejlesztésen át, fafeldolgozásig és egészen a precíz összeszerelésig, mindnen a márka gyárában történik. A több mint 200 éves hagyományra visszetekintő Peugeot a konyhai darálók exportjának élvonalába lépett, ma pedig több mint 80 országba importálják.