ZANZIBAR borsdaráló készlet cserélhető tartályokkal
Kód: PG32814Termék részletes leírása
A ZANZIBAR fűszerdaráló egyedi tervét a bors világhírű szakértője, Gérard Vives álmodta meg, aki az új borsfajták felfedezésére irányuló expedíciókat tartja küldetésének. Az újonnan felfedezett borsfajtákkal nemcsak a főszakácsokat ismerteti meg, hanem minden főzni imádó embert is. Ennek az egyedi fűszerdarálónak köszönhetően az asztalnál ízlés szerint válogathatunk a különböző borsfajták közül, mivel az egyes borssal teli tartályok könnyedén csatalkoztathatók a fűszerdarálóhoz.
- Eredeti ötlet a bors szerelmeseinek.
- Kézi fűszerdaráló 3 darab könnyen megtölthető tartállyal.
- Kifejezetten bors őrlésére kifejlesztett speciális őrlőmechanizmus.
- Az őrlés finomsága állítható.
- Akril + ABS műanyag és rozsdamentes nemesacél.
- Francia gyártmány.
- Sikara, Kampot és Voatsiperifery borssal töltve.
- Ajándékdobozba csomagolva.
- 5 év kiterjesztett garancia a daráló testére.
- Életre szóló garancia az őrlőmechanizmusra.
- Gérard Vives válogatásából további borsfajták is rendelhetők.
Kambodzsai Kampot fekete bors
Ez a Kampot tartományból származó borsfajta már azelőtt híres lett, hogy a Vörös Khmer mozgalom tagjai megszállták Kambodzsát. 2004-ben egy francia származású ember a Farmilk projekt keretén belül azzal a céllal egyesítette a borsültetvények tulajdonosait, hogy feltámassza a borstermelést a régióban. Gérard Vives ajánlása alapján úgy döntött, hogy a minőségi, több osztályozási folyamaton alapuló termelésre fog összpontosítani. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a növényeket osztályozzák, hanem a borsszemeket is betakarítás után, valamint szárítás előtt és után. A szakértők szerint a megváltozott termelési munkafolyamat eredményeként az egyes ültetvényekről kiváló minőségű termények takaríthatók be. Az egész folyamat természetbarát, a termelők semmilyen növényvédő szert vagy ipari műtrágyát nem használnak. Műtrágyaként rizsföldek hulladékaiból és növényekből álló keverékét használnak. A talajt rendszeresen új földdel töltik fel, és kézzel öntözik.
Tippek és használat
Elsősorban vörös húsok, lassú főzés során készült ételek, hidegkonyhai készítmények, zsírosabb halak (makréla, szardínia, szardella, tonhal, angolna stb.) ízesítésére ajánljuk, de használhatja sötét mártásokba, paradicsomos mártásokba, pácokba és pizzára is. Zöldségek (vöröskáposzta, lencse, csicseriborsó), lágy fehér sajtok és néhány gyümölcs (eper, cseresznye, füge, dinnye) ízesítésére is alkalmas. Csokoládéba és desszertekbe is kitűnő.
Íz
Édes, bódító, enyhén virágos, mályvacukorra emlékeztető íz, mely fokozatosan intenzívebbé válik.
Madagaszkári Sikara fehér bors
Eredete és története
Madagaszkárra inkább a zöld bors termesztése a jellemző. A fehér bors termesztésének feltétele, hogy a bors tökéletesen érett legyen és nagy szemekkel rendelkezzen. Gérard Vives Madagaszkár különböző helyein vezette be ezeknek az értékes és ritka fehér borsszemeknek a szedését, amelyeket aztán vízbe áztatnak, őrőlnek, napon szárítanak, majd gondosan osztályoznak.
Tippek és használat
Elsősorban kagyló, osztriga, fehés húsok, baromfi, fehér húsú halak, sertés- és bárányhús, valamint fehér mártások ízesítésére alkalmas. Tökéletes tésztákhoz, rizshez, párolt és grillezett zöldségekhez, sütőtökhöz, dinnyéhez, gombához, spárgához. tűzbabhoz vagy közönséges babhoz, paradicsomhoz és salátához. Narancsot vagy körtét tartalmazó desszertek ízesítésére is használható.
Íz
A Sikara fehér borsot nagyon friss, zöldségesés, de ugyanakkor virágos, finoman domináló mentolos íz jellemez, de ánizs, citrom és eukaliptusz jelei is érezhetők rajta.
Madagaszkári Voatsiperifery vad fekete bors
Eredete és története
Tippek és használat
Használhatja szezonális saláták vagy húsok, elsősorban sertés vagy bárány ízesítésére, de akár fehér húsú halakhoz is. Foi gras-hoz kiváló. A zöldségek közül a paradicsomhoz, míg a lágy fehér sajtok közül leginkább a kecske- és juhsajthoz illik. Pástétom, terrine, befőtt, uborka és savanyúság ízesítésére is kiválóan alkalmas. Meglepő, de gyümölcsös, dinnyét, epret, cseresznyét, almát vagy körtét tartalmazó desszertekbe és csokoládéba is használható.
Íz
Klasszikus bors illat szokatlan fás, gyantás és földes beütéssel. Citrusfélék, gyümölcsök és virágok jelei is megtalálhatók benne. Friss ízét sokáig megőrzi. Fokozatosan kibontakozó csípős íze átható és sokáig érződik. Nem olyan erős, mint a fekete vagy a fehér bors. Túláradó aromája ellenére a bogyók sokféleképp felhasználhatók.
A Peugeot borsőrlő mechanizmusáról:
A mechanizmust kétsoros fogazott spirál alkotja, mely kiválóan vezeti és tartja az egyes borsszemeket. Az előállításához használt acélt szabadalmaztatott korrózióvédelmi eljárással kezelik. Ennek eredményeként a mechanizmus megőrzi az élességét és ellenállóképességét.
Milyen borsot használjunk?
Az optimális eredmény érdekében 5 mm vagy annál kisebb átmérőjű borsszemek használata javasolt. Fekete, fehér vagy zöld bors egyaránt használható. A színes borskeverékek lehetőség szerint legfeljebb 15% rózsaszín borsot (vörös borsot) tartalmazzanak. A Peugeot borsdarálókban szárított koriander is őrölhető.
A Peugeot márka már 1810 óta jelen van a piacon, ez idő alatt a francia életstílus és gasztronómia szimbólumává vált. A Peugeot darálók teste és őrlőmechanizmusa Franciaországban, saját üzemekben készül. A darálók összeszerelése kézzel történik, amit rendkívül alapos ellenőrzés követ. A Peugeot társaság számára a hibátlan működés magától értetődő. Az őrlőmechanizmusokra a társaság életre szóló garanciát nyújt.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Fűszer őrlők |
---|---|
Jótállás: | 2 év |
Súly: | 0.3 kg |
Daráló típusa: | Botmixer |
Terméktípus: | Daráló |
Sorozat: | Peugeot ZANZIBAR |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO |
A tétel elfogyott… |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!