WÜSTHOF Crafter zöldségvágó kés, 9 cm

Kód: WU376509
26 790 Ft –5 %
WÜSTHOF Crafter zöldségvágó kés, 9 cm
26 790 Ft –5 % 25 490 Ft
Raktáron (1 db)

Zöldségvágó kés egyenes pengével, melyet a hagyományos kézművesek és művészek ihlettek. Egyesíti a klasszikus dizájnt a robustus anyagokat, robusztus anyagokat a kényelmet és a biztonságot. Egyszerűen felszeleteli a foghagymát, a hagymát, a csilipaprikát és a további zöldségeket extra finom szeletekre. A fogantyúja füstös tölgyből készült és teljes mértékben vízálló.

 

Részletes információ

Termék részletes leírása

Egyetlen szakács sem nélkülözheti ezt az univerzális zöldségkést, mind az otthoni, mind a professzionális konyhában. Keskeny, egyenes pengéjű vékony késsel könnyen fokhagymát, hagymát, chili paprikát és más zöldségeket lehet finomra vágni. Ha gyorsan, egyszerűen és biztonságosan szeretne dolgozni, akkor ez a kés ideális választás lesz.

 • teljes hossz: 18,8 cm
 • a penge hossza: 9 cm
 • a penge magassága: 2 cm
 • súlya: 51 g

 

Crafter sorozat

 • Hagyományos kézmüvesek és kézművesek és művészek ihlették
 • A modern szakácsoknak ajánlott
 • Egyesíti a klasikus formatervezést, a robusztus alapanyagokkal, a kényelemmel és a biztonsággal
 • A fogantyúja füstös tölgyből készült - vízálló
 • Wüsthof logóval jelölve, három szegeccsel ellátva
 • Kézvédelemmel a fogantyú végén
 • Csökkentett súllyal rendelkezik a vékony fejformának köszönhetöen
 • Kovácsolt penge magas széntartalmú rozsdamentes acélból
 • Hosszú élettartam, pontos darabolás, korrózió és foltok nélkül
 • Tökéletes stabilitás és egyensúly
 • PEtec - WÜSTHOF Precision Edge Technology -nak köszönhetően hosszan tartóan, rendkívül éles
 • Csakis kézi tisztítás ajánlott - ne tegye mosogatógépbe

 

A WÜSTHOF kések számítógépes irányítású élezése tökéletesen éles pengéket eredményez. Az élezés folyamata dióhéjban elmondva úgy fest, hogy először lézerek segítségével pontos méréseket végeznek, majd az adatokat továbbítják a számítógépbe, a számítógép pedig minden egyes pengéhez individuális élezési szögeket állít be az élezőrobotoknak. Az így készített penge rendkívül hosszantartó és tökéletesen egyenletes élt kap, valamint könnyen újraélezhető.

Nem utolsó sorban, meg kell még említenünk, hogy a kések elnyerték az Egyesült Államok NSF minőségi tanúsítványát. Az NSF egy független, önálló szervezet, amely az élelmiszeriparban használt anyagok és termékek regisztrálásával és certifikálásával foglalkozik. Az NSF szabvány követelményei rendkívül szigorúak, egyidejűleg vizsgálja a egészségre ártalmas anyagok jelenlétét, a gyártási procedúra környezeti hatásait és a termékek használatának biztonságát. A termékeken látható NSF logó tehát a minőség és a környezettudatos kivitelezés biztosítéka.

A felhasznált alapanyagokról és technológiákról

A WÜSTHOF kések gyártásához kiváló minőségű német acélt használnak, egészen pontosan a X50CrMoV15 típusú acélt, mely hozzávetőlegesen 0,5 százalék szenet, valamint króm, molibdén és vanádium nyomelemeket tartalmaz. A hozzáadott krómnak köszönhetően ez az acél kiemelkedően korrózióálló, ami egy konyhai késnél nagyon előnyös tulajdonságnak számít.

Az acélsávok kovácsolása egy nagyon precíz munkafolyamat, melynek köszönhetően masszív és tartósan éles pengéket hoznak létre. A gyártás során az acélt 15 percen keresztül 1070 °C-on hevítik, majd hirtelen lehűtik 60 °C-os hőmérsékletre, ez a folyamat 2 percet vesz igénybe, mivel a minőség érdekében a hűtésnek gyorsnak kell lennie. Ezt követően az acélt 45 percen keresztül, lassan újra felhevítik, míg el nem éri a 200 °C-os hőmérsékletet, ekkor a penge belső feszültsége megszűnik, martenzites struktúrája végleg stabilizálódik és eléri az 58°-os Rockwell keménységet.

A pengéket speciális PEtec eljárással élezik (Precision Edge Technology), ami egy csúcstechnológiának számít a késgyártás világában. Számítógépes irányítású robotikus élezésről van szó, tehát végeredményben a pengének tökéletes, hibátlan geometriája, borotvaéles kezdeti vágása és hosszan tartó éle van.

A stabil él és a tökéletesen kivitelezett geometria a penge kivételes vágóképességet és pontosságát eredményezi. A kések hegye rendkívül hegyes, ami nagyobb élességet és ezáltal kényelmesebb szeletelést biztosít. A szabályos, ék alakú penge könnyedén hatol át az élelmiszereken, így nagyon könnyű a használata.

A standard kézvédő a penge része, mely egy darab acélból van kovácsolva. A kézvédő biztosítja a súly helyes elosztását, védi az ujjakat pontosabb irányítást tesz lehetővé.

Az ergonomikus nyél strapabíró szintetikus anyagból készül, mely törhetetlen, ellenáll az ütéseknek, illetve az étkezési savaknak. Tisztítható mosogatógépben. Szegecses illesztése sima és tökéletes, így a baktériumok nem tudnak lerakódni, tehát a kések a legszigorúbb higiéniai követelményeknek is megfelelnek.

A WÜSTHOF kések élezése

Időről időre minden késnek csiszolásra, élezésre van szüksége. A kések élének karbantartására a krómozott fenőacélok használata ajánlott, a kések élezésére pedig a fenőkövek szolgálnak. Mindkét eljárás egy kis gyakorlatot igényel, ezért azoknak, akik nem szeretnék a fenés és az élezés technikáit elsajátítani a késélezőkkel való élesítést ajánljuk. Elég csap párszor óvatosan végighúzni a kés élét az élező rekeszén és a pengén rögtön érezhető lesz a változás.

Az Ed. Wüsthof Dreizackwerk KG társaságot 1814-ben alapították a késgyárairól híres Solingen városában. A cég vezetése az alapítás óta – tehát több mint kétszáz éve – a Wüsthof család kezében van, jelenleg a család hetedik generációja irányítja. A Wüsthof társaság technikailag a világ egyik legmodernebb gyárát mondhatja magáénak, melyben a kiemelkedő minőségű, a pontosságot növelő és a költségeket csökkentő, valamint környezetkímélő automatizálási megoldásokon van a hangsúly. A késeket speciális, 40 szakaszos technológiával gyártják, 100 profi gyártórobot segítségével.

A WÜSTHOF kések a csúcsminőségű alapanyagnak és a páratlan high-tech gyártási technológiának köszönhetően szinte tökéletesnek mondhatók, ezért nem is csoda, hogy oly nagy közkedveltségnek örvendenek világszerte. Manapság már több, mint 80 országban árulják őket.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Speciális kések
Garancia: 2 év
Méret: 9 cm
Pengehossz: 9 cm
Terméktípus: Speciális kés

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Hozzászólás hozzáadása
Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: