WÜSTHOF

Vágódeszka, 40 x 30 cm

  • 20 149 Ft
  • megrendelésre
wishlist

Termékváltozatok:

További színek:

Kód: WU72881
Márka: WÜSTHOF
Szín / méretek: magasság 3 cm, hosszúság 40 cm, szélesség 25 cm
Anyag: bükkfa
gumi
mosogatógépben nem tisztítható

Termékleírás

Ez a dizájnos vágódeszka a német WÜSTHOF társaság terméke, speciális hőkezelt bükkfából (thermowood) készül, tehát alakja sok idő elteltével sem deformálódik, sokkal strapabíróbb, valamint ellenállóbb a nedvességgel szemben.

A WÜSTHOF vágódeszkáról

  • Elegáns és modern.
  • Strapabíró hőkezelt bükkfából van gyártva.
  • Védi a kés élét a tompulással szemben.
  • A márka logója díszíti.

A thermowood, avagy a hőkezelt fa gyártásáról

A fa pörkölését, mint tartósítási eljárást az emberek már évszázadok óta, sőt, már a vikingek korában is alkalmazták. Ezzel az eljárással a fa élettartamát többszörösére tudták növelni. Jelen esetben a vágódeszkához használt bükkfát huzamosabb ideig 180°C és 220 °C között ingadozó hőmérsékleten tartották, ennek eredményeképp a fa nedvességtartalma minimumra csökkent, tartósabb és masszívabb lett. A hőkezelés alatt a fa sejtei elégnek, így a sejtfalba már többé nem képes a nedvesség felszívódni, valamint a cukor és a rovaroknak kedvező anyagok is kiégnek a fából, ezért a rovar és gomba elterjedésétől sem kell tartani. Az eljárás teljesen vegyszermentes és környezetbarát, tehát az ily módon impregnált fa ideális gasztronómia használatra.

GYARTÓ KÓDJA: 7288-1

A márkáról WÜSTHOF

WÜSTHOF

A WÜSTHOF minőségi késekkel foglalkozó német családi cég. A márkát 1814-ben alapították Solingenben, a hosszú késgyártási hagyománnyal rendelkező városban. A kínbálatukban csúcskategóriás késeket talál, amelyek szigorú minőségellenőrzésen esnek át. Ezért kedvelik a szakemberek világszerte.