ZWILLING

TWIN® 1731 késkészlet fenőacéllal, 7 részes

5 db kés, 1 db fenőacél, 1 db mágneses késtartó blokk

 • 922 923 Ft
 • raktáron 3 db
  további darabszám: megrendelésre
wishlist

Termékváltozatok:

További színek:

Kód: ZW31880000
Márka: ZWILLING
Sorozat: ZWILLING TWIN® 1731
Dizájner: Studio Matteo Thun & partners
Anyag: 60 HRC keménységű penge
Cronidur 30 acél
FRIODUR® - szabadalmazott penge edzés
kézzel csiszolt
kőrisfa
mágnes
nyél: makassar ébenfa
SIGMAFORGE® - egy darabból kovácsolt

Termékleírás

A TWIN® 1731 késkészlet a következőket tartalmazza:

 • 1 db TWIN® 1731 spékelő kés, penge hossza: 10 cm, termékkód: ZW31860101
 • 1 db TWIN® 1731 húsvágó kés, penge hossza: 20 cm, termékkód: ZW31860201
 • 1 db TWIN® 1731 szakácskés, penge hossza: 20 cm, termékkód: ZW31861201
 • 1 db TWIN® 1731 kenyérvágó kés, penge hossza: 20 cm, termékkód: ZW31866201
 • 1 db TWIN® 1731 Santoku kés, penge hossza: 18 cm, termékkód: ZW31867181
 • 1 db TWIN® 1731 fenőacél, penge hossza: 23 cm, termékkódW32574230
 • 1 db TWIN® 1731 mágneses késtartó blokk kőrisfából, termékkódW31880100

A TWIN® 1731 új generációjú késsorozat decensen ötvözi a bevált és ellenőrzött folyamatokat a korszerű technológiákkal. A világ legjobb minőségű késeiről van szó megközelítőleg 60 HRC Rockwell-keménységgel, amelyek innovációjának és formatervezésének harmonikus összhangja a szó szoros értelmében elbűvöl. A high-tech gyártást és a kézi megmunkálást ötvözik. A márka gazdag tapasztalatai és hagyománya fedezhető fel bennük, azonban új értelmezésben. A TWIN® 1731 sorozat kézzelfogható módon ötvözi a kovácsmesterséget, az alapanyagokat és a formát.

TWIN® 1731 sorozat

 • A ZWILLING márka legmagasabb termékcsaládja
 • Makassar-ében nyél
 • A penge a japán és az európai vágáskultúrát egyesíti
 • Kiváló ergonómia
 • Egyedülálló geometriájú Pro Touch ujjvédő a kényelmesebb, pontosabb és biztonságos késvezetéshez
 • Innovatív ékszerű pengeforma
 • Exkluzív, nagy teljesítményű Cronidur 30 acél
 • FRIODUR® - jégben edzett penge
 • SIGMAFORGE® - egy darabból kovácsolt
 • Megközelítőleg 60 HRC Rockwell-keménység
 • Kézzel csiszolt
 • Lézeres élellenőrzés
 • Életre szóló garancia a penge gyártási hibáira
 • A kések nem alkalmasak mosogatógépben való mosogatásra

Az új generációjú TWIN® 1731 késsorozat decensen egyesíti a bevált és letesztelt eljárásokat a korszerű technológiákkal. A világ legjobb minőségű késeiről van szó megközelítőleg 60 HRC Rockwell-keménységgel, amelyek innovációjának és formatervezésének harmonikus összhangja a szó szoros értelmében elbűvöl. A high-tech gyártást és a kézi megmunkálást ötvözik. A márka gazdag tapasztalatai és hagyománya fedezhető fel bennük, azonban új értelmezésben. Olyan klasszikusról van szó, amely kézzelfogható módon ötvözi a kovácsmesterséget, alapanyagokat és a formát.

Alkalmazott technológiák és alapanyagok

A tökéletes és tartós élesség elérése érdekében a TWIN® 1731 sorozatú kések gyártásához Cronidur 30 acélt használnak,melyet eredetileg a repülőgépipar számára fejlesztettek ki. A ZWILING J. A. Henckels az egyedüli olyan társaság, amely az acél ezen egyedülálló fajtáját késgyártásra használja. A Cronidur 30 acél a szabványos acélhoz képest megközelítőleg 100-szor korrózióállóbb, és rendkívül kemény. A rozsdamentes acél megmunkálása és az értékes alapanyagok felhasználása területén szerzett kitűnő know-how valódi örömet eredményez a TWIN® 1731 sorozatú kések használata közben.

Az acél tulajdonságait ezenkívül a kések gyártásához egy különleges,szabadalmaztatott FRIODUR® keményítési módszerrel javították, amely során az acélt több mint 1000 °C-ra hevítik, majd hirtelen -70 °C-ra hűtik le, ezt követően pedig még kétszer mintegy 250 °C-ra hevítik. Az így kapott molekuláris szerkezet jelentősen növeli a kés keménységét, ellenálló képességét és korróziómentességét.

A kés pengéjeegyetlen darab acélból készülaz ún. SIGMAFORGE® módszerrel, amely javítja az acél tulajdonságait. Az ilyen módon kovácsolt pengék szerkezete sűrűbb és homogénebb, ami nagyobb szilárdságot, szívósságot és az élek tompulással szembeni ellenállását biztosítja.

A stabil él és a tökéletes geometria kivételes vágóképességet és tökéletes késvezetést eredményez. A hegyesszög nagyobb élességet és ezáltal kényelmesebb szeletelést biztosít. A kés az ék alakú bemélyedéseknek köszönhetően könnyedén hatol át az élelmiszereken.

A Pro Touch ujjvédő az egy darab acélból készült penge részeként került integrálásra. Megfelelő súlyelosztást, illetve pontos és biztonságos késvezetést biztosít. A TWIN® 1731 kések ujjvédője és ricassója közötti átmenet folyamatos, így még kényelmesebb fogást biztosít.

Az ergonomikus nyél olajozott Makassar-ében fából készül. Az innováció és a dizájn lehető legérzékibb ötvözése. Az ébenfa rendkívül ritka, kemény és nedves környezetben is stabil, mosogatógépben azonban nem mosható.

A pazar kinézetű nyélt a speciálisan kialakított késszár emeli ki, amely kizárólag alulról látható. Az egyes részek tökéletes összeillesztése emellett megakadályozza a lerakódások és a baktériumok megtapadását, így a kések a legszigorúbb higiéniai követelményeknek is megfelelnek.

A Matteo Thun milánói építész és formatervező által tervezett ZWILLING márkájú késsorozat letisztult formája és minősége nemcsak a késimádók és szakértők figyelmét kelti fel, hanem elsősorban a kivételességet értékelő felhasználókét, akik a lehető legjobb minőséget igénylik, és értenek a dizájn nyelvén.

A ZWILLING kések élezése

Időről időre minden késnek élesítésre lehet szüksége. A TWIN® 1731 kések élezéséhez a TWIN Stone Pro és a TWIN Finishing Stone Pro fenőkövet, valamint a gyémántréteges ZWILLING és a 23 cm hosszú, wolfrám-karbid réteges TWIN® 1731 fenőrúdat javasoljuk. Eredeti élezést is kínálunk közvetlenül a gyártónál - a késeket a németországi ZWILLING J. A. Henckels társaságba küldjük.

GYARTÓ KÓDJA: 31880-000

A márkáról ZWILLING

ZWILLING

A solingeni Zwilling márka a maga 300 éves múltjával a konyhatechnikai gyártók élmezőnyébe emelkedett. Kínálatában verhetetlen minőségű kovácsolt késeket és ollókat, elegáns rozsdamentes acélból készült edényeket, konyhai segédeszközöket vagy szép manikűrkészleteket találtunk. A ZWILLING hosszú távú sikere magas színvonalú anyagok és fejlett gyártási technológiák használatában rejlik, amelyek kéz a kézben járnak a kézműves kivitelezéssel.