Séf kések

összesen 106 termék
Szakácskés KINEO 20 cm, WMF
Outlet
25 730 Ft –20 %
20 580 Ft
WM1896156032
Szakácskés FIBRE KARBON 2 17 cm, de Buyer
41 090 Ft –12 %
36 050 Ft
DB428017
Szakácskés BRUTE 20,5 cm, Forged
33 490 Ft
FORGEDSDV304105
Szakácskés SEBRA 20,5 cm, Forged
30 870 Ft
FORGEDSDV623378
Szakácskés CLASSIC 32 cm, Wüsthof
83 190 Ft
WU458232
Szakácskés CRAFTER 16 cm, Wüsthof
76 540 Ft
WU1010830116
Szakácskés FRESH KITCHEN K1220304 15 cm, Tefal
8 790 Ft –6 %
8 200 Ft
TEFK1220304
Szakácskés OLIVE 20,5 cm, olajfa markolattal, Forged
30 870 Ft
FORGEDSDV305225
Chai Dao kés CLASSIC 17 cm, Wüsthof
63 640 Ft
WU4177
Szakácskés CARBON FRAGMENT 20 cm, fekete, Dellinger
49 990 Ft
DNGRH139CH
Szakácskés AJAX RED SPIRIT 20 cm, F.Dick
45 790 Ft –15 %
38 770 Ft
FDCK8172220
Szakácskés RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
45 790 Ft –23 %
34 900 Ft
FDCK8174721
Szakácskés GRAND GOURMET 20 cm, WMF
46 370 Ft –20 %
37 090 Ft
WM1880396032
Szakácskés PERFORMER 20 cm, Wüsthof
121 540 Ft
WU1061200120
Szakácskés KATAI 20,5 cm, Forged
57 360 Ft
FORGEDSDV620599
Szakácskés CLASSIC IKON 20 cm, Wüsthof
93 780 Ft
WU459620
Szakácskés GYUTO EYES 20 cm, Dellinger
38 490 Ft
DNGRSXLKHAUS8
Szakácskés VG10 20,5 cm, bőrtokkal, Forged
50 900 Ft
FORGEDSDV305584
Szakácskés PROFESSIONAL "S" 26 cm, Zwilling
53 440 Ft
ZW31021261
Szakácskés CLASSIC WHITE 20 cm, Wüsthof
63 650 Ft
WU1040200120
Szakácskés CLASSIC, 20 cm, széles penge, barázdás, Wüsthof WU457220
Szakácskés GRAND CLASS 15 cm, WMF
37 320 Ft –20 %
29 850 Ft
WM1891706032
Szakácskés CLASSIC COLOUR 20 cm, lila, Wüsthof
59 890 Ft
WU1061700220
Fel
További termékek

Szakácskések - egy kés, amire minden konyhában szükség van

Mi az a szakácskés?

A szakácskés egy nagyon sokoldalú konyhakés, amelyet számos konyhai feladatra használnak (húsvágáshoz, szeleteléshez, valamint a zöldségek aprításához), és a három kés egyike, amelyet minden konyhában és minden szakácsnak kéznél kell lennie ( nézze meg a konyhai késekről szóló teljes útmutatót, hogy megnézze a fennmaradó két kést, amelybe feltétlenül be kell fektetnie).

A szakácskés széles pengével rendelkezik, amely felfelé ívelő csúcsot alkot. A penge hossza általában 18-24 cm.

Mi a különbség a szakácskés és a Santoku kés között?

Az otthoni szakácsok és a profi szakácsok egyaránt használják a Santoku és Szakács késeket a legkülönbözőbb vágási feladatokhoz. Mik az alapvető különbségek e két késtípus között? A séfkéseknek hosszabb a pengéje, és a pengéjük kettős élű, szemben a Santoku késekkel, amelyek általában egyélűek. A szakácskés pengéjének formája miatt a pengét előrefelé lendíti, míg a Santoku késsel egyetlen, lefelé irányuló vágással szeletel.

Mire használják a szakácskést?

A szakácskés ívelt pengéje lehetővé teszi a "hintázó" vágási módszert, ami a széles pengével együtt a szakácskést tökéletes eszközzé teszi:

  • sok zöldség egyszerre történő aprítása és feldarabolása
  • hús vágása, szeletelése és feldarabolása
  • sajt szeletelés
  • gyümölcsök és diófélék szeletelése, aprítása vagy kockára vágása

A Kulinában megbízható márkák által gyártott minőségi szakácskéseket talál, amelyek ellenállnak az igénybevételnek. Nézze meg a Wusthof, Zwilling vagy a WMFkéseket. Megnézheti a legkelendőbb szakácskéseinket itt.

Hogyan kell élezni egy szakácskést?

Ha naponta használja a szakácskését, akkor elég gyakran - legalább kéthetente - éleztesse meg egy késélezővel. A legjobb módszer a szakácskés élezésére a csiszolókő, amellyel mindkét oldalról 15-20 fokon kell élezni, vagy acélrúddal. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a Santoku kést?

A minőségi szakácskések komoly befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a kése sokáig kitartson, győződjön meg róla, hogy követi a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt tisztítószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe.
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • tárolja külön a késeket, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy késtartó tokot
  • élezze rendszeresen a kését