A terméket már nem értékesítjük

Spitzenklasse Wood Edition PC késkészlet, 3 részes

Performance Cut, speciális kollekció

Keressen minket a +36 1 50 09 419 telefonszámon vagy az e-mail címen,és segítünk.

Termékleírás

A Spitzenklasse Wood Edition PC késkészlet a következőket tartalmazza:

 • 1 db Spitzenklasse Wood Edition univerzális kés, penge hossza 14 cm
 • 1 db Spitzenklasse Wood Edition szakácskés, penge hossza 20 cm
 • 1 db Spitzenklasse Wood Edition kenyérvágó kés, duplafogazatú recés penge hossza 20 cm

A német WMF társaság Spitzenklasse Wood Edition sorozata egy korábbi, hasonló elnevezésű sorozat, a Spitzenklasse továbbfejlesztett változata. A Spitzenklasse Wood Edition kések szegecselt nyele olivafából készül és nagyon kényelmes a fogásuk. Az ilyen minőségű késeknél természetesnek számít, hogy az illesztések tökéletesen egyenltesen vannak eldolgozva, nincsenek hézagok, ezért nem akad meg bennük se ételmaradék, se baktérium.

A késeket a hagyományos kovácsolási technikák és a legmodernebbPerformance Cut technológia összevonásával gyártják. A kések pengéje a gyártást követően lézeres ellenőrzésen esik át. Ennek köszönhető, hogy a kések a penge egész hosszán élesek és jól szeletelnek, valamint, hogy élességüket elképesztően sokáig megtartják. Élettartamuk ráadásul kétszer hosszabb, mint amennyit a normák megszabnak. A Spitzenklasse Wood Edition sorozat a legkülönfélébb felhasználási módszerekhez kínál késeket. A kések formája és éle az adott módszer elvárásához van igazítva.

A Spitzenklasse Wood Edition sorozat késeiről:

 • A késeknek a nyele olivafából készül és három szegeccsel van erősítve.
 • Kényelmes a fogásuk.
 • Kiváló minőségű, speciális késacélból készülnek.
 • Egyetlen darab acélból vannak kovácsolva.
 • Performance Cut technológiával gyártott élük van, mely kifogástalan minőségű és rendkívül ellenálló.
 • A kések keménysége a Rockwell-skála szerint kb. 55 - 57 HRC.
 • Innovatív, érezhetően élesebb pengével rendelkeznek.
 • A kések kézvédővel (ujjvédővel) rendelkeznek, hogy a kések fogása biztonságosabb legyen.
 • A kézvédő és a kések nyele között sima az átmenet.
 • Sima, egyenletes kidolgozás az optimális higiénikusság és tisztíthatóság érdekében.
 • A kések éle a gyártást követően lézeres ellenőrzésen esik át.
 • Mosogatógépben nem tisztíthatóak, csupán kézzel.

A felhasznált alapanyagokról és a gyártási technológiáról

A kések gyártásához speciális, kiváló minőségű késacélt használnak, amely finomszemcsés, kevésbé hajlamos korrózióra és a Rockwell-skála szerint 55 – 57 HRC a keménysége. A sík csiszolásnak köszönhetően rendkívül jól ellenállnak a sérüléseknek és a töréseknek, valamint nagyon sokáig megtartják élességüket. A késacél kiváló tulajdonságai a kovácsolás által vannak megerősítve, amely az acélt homogenizálja és strukturálisan tömöríti.

A speciális Performance Cut technológia egyesíti a klasszikus késkovácsolás és a modern technológiai eljárások előnyeit. A végeredmény a lehető legjobb minőségű késél. A kések tökéletes pontosságú élének titka a konstans szögben való csiszolásban rejlik. A sík csiszolásnak köszönhető a kések rendkívüli élessége.

A kézvédő (ujjvédő) a penge része, biztosítja a súly pontos eloszlását és a kés pontos koordinációját. A kézvédő egyenletesen és szabályosan megy át a nyélbe, így a kés tartása és használata nagyon kényelmes.

A késnyél olivafából készül, három darab szegeccsel van erősítve és tartása kényelmes. A kés egyes alkotóelemei tökéletesen egymáshoz vannak illesztve, ezért nincsenek rajta hézagok, amelyekben megmaradhatnának a baktériumok, tehát végeredményben kifejezetten higiénikus is.

A WMF kések karbantartása

A Spitzenklasse Wood Edition kések nem tisztíthatóak mosogatógépben. Az ilyen kiváló minőségű késeket kíméletes módon, kizárólag folyó csapvíz alatt, kézzel szabad csak tisztítani.

A WMF kések élezése

Minden kés idővel élezésre szorul, de a legideálisabb az, ha egy kés minden használat után meg van fenve fenőacéllal. A Spitzenklasse Wood Edition sorozat késeihez a WMF késélezőit és fenőacéljait ajánljuk (a fenési szög 13°-os kell, hogy legyen).

KÓD: WM1896739992

Teljes termékleírás megjelenítéseA teljes termékleírás elrejtése