WMF

Serpenyő Ø 28 cm Durit Protect Plus

öntött alumínium, tapadásgátló felülettel

 • 18 390 Ft
 • raktáron 4 db
wishlist

Termékváltozatok:

További színek:

Termékleírás

A Durit Protect Plus tapadásgátló felülettel rendelkező klasszikus formájú serpenyő a német WMF társaságtól öntött alumíniumból készült. A serpenyőn a sült és kirántott ételek széles skáláját örömmel fogja elkészíteni.

Legyen főszakács, vagy lelkes amatőr, ez a kirántásra szánt jól bevált serpenyő nem hiányozhat a konyhájából! Segítségével utánozhatatlan tükörtojást, illetve, sült bacont varázsolhat, ugyanakkor elkészítheti a magas konyhaművészet kiemelkedő ételkülönlegességeit is.

A hagyományos kör alak nagyon praktikusnak bizonyul omlett, különböző húsok, zöldségek, rizottó, tésztafélék és krémmártások, vagy tengeri herkentyűk elkészítésekor! Fasírt, tarkedli, pirított ételek - határt csak a fantáziája szab!

Az előállításához felhasznált kiváló minőségű anyagok kombinációja mindig tökéletes végeredményt biztosít, legyen szó sütésről, kirántásról. Széles pereme megkönnyíti a kiöntést.

A serpenyő magja alumíniumból készült, mely könnyű, stabil anyag és kitűnően vezeti a hőt. A serpenyő egész felülete így gyorsan és egyenletesen melegszik fel a kívánt hőmérsékletre, ám ugyanakkor főzéskor könnyen megtartható és korrigálható a hő. A készítendő ételeket épp ezért nem fontos egyfolytában forgatni. Minden étel pillanatok alatt kész lesz és tökéletesen átsül, így energiát és értékes időt takaríthat meg.

A Durit Protect Plus tapadásgátló felület tartós és különösen ellenálló a karcolódásokkal szemben. Tisztítása könnyű.

 • Durit Protect Plus tapadásgátló felülettel rendelkezik.
 • Rendkívül univerzális, széles felhasználási lehetőséget nyújt.
 • A serpenyőben tökéletes rántotta, ropogós sült burgonyaszeletek és ínycsiklandó steak készíthető.
 • Alumíniumból készült, melynek köszönhetően könnyű és kiválóan vezeti a hőt.
 • Felülete gyorsan és egyenletesen melegszik fel, a hő pedig könnyen korrigálható és megtartható.
 • A serpenyőben minden egyszerre készül el, anélkül, hogy fölöslegesen sokat kellene őket forgatni.
 • A nyél ergonomikus kialakítású és speciális hőálló műanyagból készült.
 • Ideális az ételek minimális zsiradékkal történő elkészítéséhez.
 • A serpenyő minden főzőfelületen használható, kivételt képez az indukciós főzőlap.
 • Tisztítása könnyű és egyszerű, kézi tisztítás ajánlott.
 • A tapadásgátló felületre 2 év garancia vonatkozik.

Tippek a különféle zsiradékok használatához:

Kerülje a hidegen sajtolt olaj használatát a tapadásgátló réteggel bevont edényeknél, mivel magasabb hőfokon kémiai összetéte instabil, komponensei reakcióba léphetnek a tapadásmentes felülettel, így negatívan folyásolhatja be az edény tapadásgátló tulajdonságait.

A vajat, ill. a margarint nem szabad 150 °C-nál magasabb hőmérsékletre hevíteni (a margarin esetében ez az érték kicsit magasabb, kb. 170 °C). A vajon történő pirítás / sütés sok háztartásban nagy közkedveltségnek örvend, a következő ételek elkészítéséhez péládul ideális: tojásos ételek, palacsinta, panírozott húsok / sajtok / zöldségek, sült halak. A vajat mindig lassú tűzön kell melegíteni, fokozatosan, amint kis buborékok jelennek meg, csökkenteni kell a hőmérsékletet és meg kell várni, hogy a buborékok eltűnjenek. Ezt követően neki lehet kezdeni a sütésnek / pirításnak.

A legideálisabb tulajdonságokkal az átszűrt, tisztított vaj rendelkezik. Nem tartalmaz vizet, sem fehérjét, alkalmas kis lángon való használatra és magas, 190 °C – 210 °C-on történő hevítésre is. Különleges ízt ad az ételeknek.

Az hétköznapi növényi olaj, pl. a repce-, napraforgó-, vagy más kevert növényi olaj nagyon jól bírja a magas hőmérsékletet, tehát akár a 190 °C – 220 °C-on történő hevítést is. Alkalmas az élelmiszerek többségének pirítására vagy bő olajban történő kirántására, elsősorban húsokhoz ideális. Használatánál ügyeljen arra, hogy ne feleslegesen ne legyen túlhevítve. Amennyiben az olaj füstölni kezd, túlságosan magas hőfokra hevítette.

A hidrogénezett növényi zsiradékok szintén nagyon jól bírják a magas, 190 °C – 220 °C-os hőfokokat. Általában ezeket tömbökben árulják, könnyen porciózhatók. Tökéletes az édes tészták (palacsinta) és panírozott élelmiszerek (rántott hús) sütéséhez, az aranybarna végeredmény talán ennél a zsiradéknál a legideálisabb.

GYARTÓ KÓDJA: 05.5828.4291

A márkáról WMF

WMF

A WMF márka a német precizitás, hagyomány, modern technológia és trend szinonimája. A márka tökéletes konyhai és tálaló berendezésekei felejthetetlen élményt nyújtanak ügyfeleik számára . Az ergonomikus, kifinomult és kiváló minőségű termékek számos tervezési díjjal és technológiai szabadalommal büszkélkedhetnek.

Kód: WM0558284291
Márka: WMF
Sorozat: WMF Devil
Szín / méretek: Ø 28 cm
Anyag: Durit Protect Plus tapadásgátló felület
minden típusú tűzhelyen használható, kivéve az indukciós főzőlapot
mosogatógépben nem tisztítható
nyél: műanyag
öntött alumínium