MIYABI

SANTOKU univerzális japán kés, 18 cm, 5000FCD

Cocobolo Pakka fából készített nyél

  • 86 066 Ft
  • megrendelésre
wishlist

Termékváltozatok:

További színek:

Kód: MB34684181
Márka: MIYABI
Sorozat: MIYABI 5000FCD
Szín / méretek: penge hossza 18 cm
Anyag: 61 HRC keménységű lágy karbid
61 HRC keménységű penge
CRYODUR® - szabadalmazott penge edzés
kézzel csiszolt
mosogatógépben nem szabad tisztítani
nyél: Cocobolo Pakka fa
szimmetrikus köszörülés

Termékleírás

"Az a konyha, ahol nincs legalább egy jó kés, nem nevezhető konyhának. "

Masaharu Morimoto, gasztronómiai szakértő és a japán konyhaművészet mestere.

A japán SANTOKU kés talán a legismertebb ázsiai késfajta, mely az extrém éles pengének és az univerzális felhasználási lehetőségeknek köszönhetően nagy közkedveltségnek örvend Európában is. A japánok a három erény késének nevezik, mivel a „santoku” szó önmagában azt jelenti: “a három erény”, utalva ezzel arra a három vágási technikára, amelyek ezzel a késsel elvégezhetők: szeletelés, kockára vágás, aprítás. A japán konyhaművészet alap felszerelései közé tartozik, így nem is csoda, hogy Japánban minden második eladott kés SANTOKU. Széles és hosszú pengéje rendkívül sima, az egész kialakítása kiemelkedően kiegyensúlyozott, kiválóan és pontosan lehet vele dolgozni. A magas fazetta csökkenti a használat közben a súrlódást, így nagyon precíz szeletelést tesz lehetővé. A SANTOKU az egyik legjobb választás a húsok, a halak, a zöldségek és a gyümölcsök feldolgozásához. Legyen szó hagymaszeletelésről vagy sushi készítésről, a SANTOKU kés lehengerlő mindig eredményeket visz véghez. „D” alakú nyele kényelmes fogású és jól ül a kézben. Sajátos formája megkönnyíti az ázsiai kések jellegzetes tartásának technikáját. A SANTOKU kés használata az ázsiai ételek elkészítését nagyban megkönnyíti, így nem is csoda, hogy a japánok szinte mindenhez ezt a kést használják.

Tulajdonságai: penge hossza 18 cm; nyél hossza 11,4 cm; súlya 207 g

A MIYABI 5000FCD sorozat késeivel szinte tökélyre lehet fejleszteni a főzési munkálatokat, szerfelett elegáns és profi késekről van szó. Klasszikus kialakítású nyéllel és káprázatosan szép damaszk mintázattal rendelkeznek, melyek együtt különösen kifinomult eleganciával ruházzák fel ezeket a késeket.

A kések magja rendkívül kemény, kétszer edzett FC61 krómacélból készül, melyet 48 réteges rozsdamentes acél fed be. A kések pengéje a sok rétegnek köszönhetően a megmunkálás során egyedi és utánozhatatlan, damaszk mintázatot nyer. A lehető legjobb végeredmény érdekében az acélt egy különleges CRYODUR® technikával edzették, amely során az acél a felhevítést követően -196 °C-on van hűtve. Ennek a technológiának köszönhető az acél kimagasló keménysége. A kések pengéje klasszikus japán technikával, szimmetrikusan van élezve. Ez a speciális, kézi késélezési technika a Honbazuke, amelyet a mesterek több száz éven keresztül tökéletesítettek. Ez egy többfázisú technika, mely során a penge először egy speciális, vertikálisan és horizontálisan forgó fenőkővel van köszörülve, legvégül pedig bőrszíjjal van fényesre csiszolva. A szimmetrikus penge és a Katana Edge él könnyedén szeli át az élelmiszereket, mindemellett a kézvédő jellegzetes kialakítása meggátolja az ujjak lecsúszását a penge élére.

A kések robosztus, „D“ alakú nyele exotikus Cocobolo Pakka fából készül, tökéletes egyensúlya van és rendkívül precíz tartást biztosít. A Cocobolo Pakka fa sötét árnyalata sajátos luxust kölcsönöz a késeknek. A választott alapanyag hűen tükrözi a japánok természet iránti tiszteletét és szeretetét. A kések nyelét szofisztikált, a keleti stílust kihangsúlyozó elemek díszítik, ilyen például a nyél hátulján található, logóval díszített acélrész, a cég kerek, mozaikos díszjele vagy a decens piros díszítősáv.

  • Extrém kemény, kétszer edzett FC61 krómacél mag.
  • 61 HRC finom karbid.
  • 60 HRC Rockwell keménység.
  • CRYODUR® – különleges edzési technológia.
  • 49 réteges acél.
  • Kézi kovácsolás eredményezte „damaszk” mintázatú penge.
  • Ívelt kialakítás.
  • A nyél és a penge közötti jellegzetes átmenet biztonságos használatot tesz lehetővé.
  • Autentikus, csak a japán késekre jellemző keskeny kialakítás.
  • Katana Edge él.
  • Szimmetrikus penge.
  • Honbazuke – klasszikus, 3 fázisú japán kézi késélezési technika.
  • Kiemelkedően renitens élesség, rugalmasság és rozsdamentesség.
  • Cocobolo Pakka fából készített, ergonomikus és stabil késnyél.
  • Precíz kidolgozás, kényelmes használat.
  • A nyél végét díszítő, logóval ellátott acéllap.
  • Mosogatógépben nem tisztítható.
  • A penge gyártási hibáira életre szóló garancia vonatkozik.

A MIYABI társaság munkáját és filozófiáját a japán kultúra szépségei és hagyományai, valamint a japánok szigorú precizitása jellemzi. A társaság a hírhedt Seki városából származik, mely már a 14. század óta a japán késgyártó mesterek központja. A japán MIYABI társaság a német minőség zászlóvivőjének, a ZWILLING J. A. HENKELS társaságnak a leányvállalata, késeiből a klasszikus japán kések varázsa, a mesterek precíz munkája és az évszázadokon keresztül tökéletesített, művészetre emelt mesterség szeretete és tisztelete sugárzik.

A kard- és a késgyártás a felkelő nap országában több évszázados, gazdag és dicső múltra tekint vissza. Elég csak a szamurájkardokra gondolnunk, melyek páratlan eleganciáját, élességét, szépségét és technikai tökéletességét szinte vallásos áhítat lengi körül. A MIYABI kések ezen ősi hagyományok örökösei és követői. Precíz kidolgozású, lélegzetelállító élük szinte sebészeti pontossággal szeli át a húsokat, gyümölcsöket és zöldségeket, megtartva az eredeti formát és struktúrát. Ezekkel a késekkel Ön is olyan tökéletes ételeket alkothat, mint az igényességükről elhíresült japán szakácsmesterek.

Kérjük, a használat során figyeljen a következőkre:

  • A kést nem szabad extrém kemény élelmiszerek, mint például fagyasztott termékek szeleteléséhez használni!
  • A kés nem érintkezhet hosszabb ideig sóval, illetve vízzel, ezért kérjük, kerülje az áztatást!
  • Pengéjét nem szabad erővel hajlítgatni, feszíteni!
  • Annak érdekében, hogy a lehető legtovább megőrizze élességét, minden használat után kézzel mossa el, majd rögtön törölje szárazra. Kerülje az agresszív tisztítószerek használatát!
  • Óvja a kés élét a sérülésektől!
  • Amennyiben hosszabb ideig használaton kívül van a kés, ajánlatos valamilyen száraz textíliába vagy újságpapírba csomagolni. Az újságpapír előnye, hogy az újságnyomtatás során használt fekete festék olajtartalma megóvja a pengét az esetleges rozsdásodástól.
  • A kés pengéjét nem árt néha olajjal átitatott kendővel áttörlöni, így ellenállóbb lesz a rozsdásodást illetően.
  • Biztonságos helyen kell tárolni!

    GYARTÓ KÓDJA: 34684-181

    A márkáról MIYABI

    MIYABI

    A hagyományos japán késkészítők kombinálják a precíz kézművességet a német ZWILLING J.A. HENKELS cég bevált gyártási gyakorlatával és szabványaival. Ennek az együttműködésnek az eredménye gyönyörű. luxus, és rendkívül éles kések, amelyek a japán kélskészítők hagyományára építenek.