Késkészlet mágneses késtartóval 7 részes WÜSTHOF Epicure

Kód: WU9884-2
361 090 Ft
Raktáron (3 db)

A WÜSTHOF Epicure egyedülálló késkészlet kiváló minőségű és stílusos késboxban, amelyet minden amatőr és profi szakács ki tud használni. A készlet kiváló minőségű, különféle felhasználásra alkalmas kést tartalmaz, amelyeket hagyományos művészek és kézművesek ihlettek. Egyesítik a klasszikus formatervezést, a robusztus anyagokat, a kényelmet és a biztonságot. A kés fogantyúi tömör füstös tölgyből készülnek és teljesen vízállóak.

Részletes információ

Termék részletes leírása

A WÜSTHOF Epicure szett tartalma:

 • 1x zöldségkés Epicure, penge 9 cm, gyárt.sz. : 3966/09
 • 1x darabolókés Epicure, penge 14 cm, gyárt.sz.: 3911/14
 • 1x kenyérkés  Epicure, penge 23 cm, gyárt.sz..: 3950/23
 • 1x sonkakés Epicure, penge 23 cm, gyárt.sz.: 3922/23
 • 1x szakácskés Epicure, penge 20 cm, gyárt.sz.: 3982/20
 • 1x japán Santoku Epicure, penge 17 cm, gyárt.sz.: 3983

 

Ebben az egyedülálló szettben talál késboxot a sötét, füstös és világos tölgy és juharfa kombinációjában, hat kivételes késsel együtt. A készlet tökéletes ajándék lehet otthoni és profi szakácsok számára is.

Az Epicure szett 6 kivételes kést tartalmaz: zöldségkést, darabolókést, kenyérkést, mely hosszú pengéjével tökéletesen szeletel, nem tépi a kenyeret, sonkakést mely tökéletesen szeleteket vág, szakácskést amely a 20 hosszú pengéjével gond nélkül szeleteli, darabolja, kockázza az összes élelmiszet, és az ázsiai konyha szerelmeseinek Santoku Epicure kést, melynek pengéjének mindkét oldalán egyforma bemélyedéseket talál, így lehetővé teszi a húsok, zöldségek, gyógynövények szeletelését anélkül, hogy a késre ragadnának.

 

Az Epicure sorozat

 • Kiváló minőségű kovácsolt vas kések, melyek Soligenben készültek
 • Tökéletesen kiegyensúlyozott, egyedülálló ergonómiával a könnyű munka érdekében
 • A szegecselt fogantyú alkalmazkodik a kéz természetes mozgásához
 • Fogantyú speciális anyagból: természetes szál és gyanta
 • Legjobb minőségű német ötvözött acélt X50CrMoV15 használták
 • Rendkívüli penge, amelyet könnyű karbantartani
 • 58 HRC kemény a Rockwell keménységmérő alapján
 • Speciális számítógéppel vezérelt PEtec köszörülési folyamat
 • Pontos kézi csiszolás és polírozás a tökéletes penge érdekében
 • Szigorú folyamatos minőségellenőrzés, lézerrel ellenőrzött penge
 • Innovatív védelem a biztonságos fogásért
 • Sima átmenet a pajzs és a fogantyú között
 • A fogantyúk problémamentes higiénikus rögzítése
 • A késeket mosogatógépben is lehet mosni - de javasoljuk a kézi mosást
 • Kiterjesztett garancia a gyártási és anyaghibákra 15 év

A WÜSTHOF kések számítógépes irányítású élezése tökéletesen éles pengéket eredményez. Az élezés folyamata dióhéjban elmondva úgy fest, hogy először lézerek segítségével pontos méréseket végeznek, majd az adatokat továbbítják a számítógépbe, a számítógép pedig minden egyes pengéhez individuális élezési szögeket állít be az élezőrobotoknak. Az így készített penge rendkívül hosszantartó és tökéletesen egyenletes élt kap, valamint könnyen újraélezhető.

Nem utolsó sorban, meg kell még említenünk, hogy a kések elnyerték az Egyesült Államok NSF minőségi tanúsítványát. Az NSF egy független, önálló szervezet, amely az élelmiszeriparban használt anyagok és termékek regisztrálásával és certifikálásával foglalkozik. Az NSF szabvány követelményei rendkívül szigorúak, egyidejűleg vizsgálja a egészségre ártalmas anyagok jelenlétét, a gyártási procedúra környezeti hatásait és a termékek használatának biztonságát. A termékeken látható NSF logó tehát a minőség és a környezettudatos kivitelezés biztosítéka.

A felhasznált alapanyagokról és technológiákról

A WÜSTHOF kések gyártásához kiváló minőségű német acélt használnak, egészen pontosan a X50CrMoV15 típusú acélt, mely hozzávetőlegesen 0,5 százalék szenet, valamint króm, molibdén és vanádium nyomelemeket tartalmaz. A hozzáadott krómnak köszönhetően ez az acél kiemelkedően korrózióálló, ami egy konyhai késnél nagyon előnyös tulajdonságnak számít.

Az acélsávok kovácsolása egy nagyon precíz munkafolyamat, melynek köszönhetően masszív és tartósan éles pengéket hoznak létre. A gyártás során az acélt 15 percen keresztül 1070 °C-on hevítik, majd hirtelen lehűtik 60 °C-os hőmérsékletre, ez a folyamat 2 percet vesz igénybe, mivel a minőség érdekében a hűtésnek gyorsnak kell lennie. Ezt követően az acélt 45 percen keresztül, lassan újra felhevítik, míg el nem éri a 200 °C-os hőmérsékletet, ekkor a penge belső feszültsége megszűnik, martenzites struktúrája végleg stabilizálódik és eléri az 58°-os Rockwell keménységet.

A pengéket speciális PEtec eljárással élezik (Precision Edge Technology), ami egy csúcstechnológiának számít a késgyártás világában. Számítógépes irányítású robotikus élezésről van szó, tehát végeredményben a pengének tökéletes, hibátlan geometriája, borotvaéles kezdeti vágása és hosszan tartó éle van.

A stabil él és a tökéletesen kivitelezett geometria a penge kivételes vágóképességet és pontosságát eredményezi. A kések hegye rendkívül hegyes, ami nagyobb élességet és ezáltal kényelmesebb szeletelést biztosít. A szabályos, ék alakú penge könnyedén hatol át az élelmiszereken, így nagyon könnyű a használata.

A standard kézvédő a penge része, mely egy darab acélból van kovácsolva. A kézvédő biztosítja a súly helyes elosztását, védi az ujjakat pontosabb irányítást tesz lehetővé.

Az ergonomikus nyél strapabíró szintetikus anyagból készül, mely törhetetlen, ellenáll az ütéseknek, illetve az étkezési savaknak. Tisztítható mosogatógépben. Szegecses illesztése sima és tökéletes, így a baktériumok nem tudnak lerakódni, tehát a kések a legszigorúbb higiéniai követelményeknek is megfelelnek.

A WÜSTHOF kések élezése

Időről időre minden késnek csiszolásra, élezésre van szüksége. A kések élének karbantartására a krómozott fenőacélok használata ajánlott, a kések élezésére pedig a fenőkövek szolgálnak. Mindkét eljárás egy kis gyakorlatot igényel, ezért azoknak, akik nem szeretnék a fenés és az élezés technikáit elsajátítani a késélezőkkel való élesítést ajánljuk. Elég csap párszor óvatosan végighúzni a kés élét az élező rekeszén és a pengén rögtön érezhető lesz a változás.

Az Ed. Wüsthof Dreizackwerk KG társaságot 1814-ben alapították a késgyárairól híres Solingen városában. A cég vezetése az alapítás óta – tehát több mint kétszáz éve – a Wüsthof család kezében van, jelenleg a család hetedik generációja irányítja. A Wüsthof társaság technikailag a világ egyik legmodernebb gyárát mondhatja magáénak, melyben a kiemelkedő minőségű, a pontosságot növelő és a költségeket csökkentő, valamint környezetkímélő automatizálási megoldásokon van a hangsúly. A késeket speciális, 40 szakaszos technológiával gyártják, 100 profi gyártórobot segítségével.

A WÜSTHOF kések a csúcsminőségű alapanyagnak és a páratlan high-tech gyártási technológiának köszönhetően szinte tökéletesnek mondhatók, ezért nem is csoda, hogy oly nagy közkedveltségnek örvendenek világszerte. Manapság már több, mint 80 országban árulják őket.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Késkészletek
Garancia: 2 év
Terméktípus: Késkészlet

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Hozzászólás hozzáadása
Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: