Fazekak szószokhoz

összesen 74 termék
Lábas PRIMA MATERA 18 cm, de Buyer
215 390 Ft –18 %
175 940 Ft
DB620618
Lábas FUNCTION 4 16 cm, üvegtetővel, WMF
56 200 Ft –20 %
44 960 Ft
WM0763166380
Pan INGENIO UNLIMITED 26 cm, Tefal
19 290 Ft –13 %
16 690 Ft
TEFL7630532
Lábas FUNCTION 4 16 cm, WMF
41 080 Ft –20 %
32 860 Ft
WM0763166381
Lábas MILADY 20 cm, de Buyer
Outlet
57 230 Ft –34 %
37 340 Ft
DB341020
Lábas WHITE LINE 16 cm, fehér, Eva Solo
35 990 Ft –6 %
33 650 Ft
ES256618
Lábas MINI 16 cm, tálakkal, WMF
16 890 Ft –20 %
13 510 Ft
WM0716786040
Lábas INGENIO UNLIMITED L7632832 16 cm, Tefal
15 790 Ft –11 %
13 990 Ft
TEFL7632832
Lábas COMPACT CUISINE 2,5 l, 20 cm, fedővel, WMF
46 300 Ft –20 %
37 040 Ft
WM791206380
Szószos lábas rozsdamentes acélból, 1,3 l, Eva Solo ES202413
Lábas INGENIO UNLIMITED 18 cm, ezüst, Tefal
17 490 Ft –20 %
13 990 Ft
TEFL7632932
Lábas MINI 14 cm, WMF
13 510 Ft –20 %
Lábas MINI 14 cm, WMF
Raktáron (16 db)
10 800 Ft
WM0714786041
Lábas WHITE LINE 1,1 l, Eva Solo
33 590 Ft
ES256611
Lábas DUETTO+ G7192355 18 cm 2 l, fedővel, Tefal
13 990 Ft –17 %
11 590 Ft
TEFG7192355
Lábas 28 cm, Mauviel
149 870 Ft –8 %
Lábas 28 cm, Mauviel
Raktáron (1 db)
136 810 Ft
ML521028
Lábas COOK EAT B9212274 16 cm, Tefal
13 990 Ft –18 %
11 470 Ft
TEFB9212274
Fel
További termékek

Szószos edények – kicsi, de nélkülözhetetlen edények minden konyhába

Mi alkotja a szószos edényt?

A szószos edények alacsonyabbak, mint a hagyományos edények, átmérőjük kisebb, mint a lábasé, és hosszú nyéllel rendelkeznek, mint egy serpenyő. Folyadékok tűzhelyen történő főzésére szolgálnak, különösen, ha sűrítést vagy redukálást igényelnek (például szószok, rizottó stb.). A hosszú nyél megkönnyíti az edény helyben tartását, miközben a folyadékot fakanállal kevergetjük.

Mire használjuk a szószos edényt?

A szószos edények nagyon sokoldalúak, és minden konyhában nélkülözhetetlenek. A következőkre használhatók:

  • szószok elkészítése és sűrítése
  • kis adag levesek, pörköltek, gyermekételek, szószok főzése
  • például zabpehely vagy puding elkészítése
  • kis adag ételek melegítése
  • étel készítése egy vagy két ember számára

Melyik szószos edényt válasszam?

A Kulinában a szószos edények széles választékát kínáljuk (nézze meg legkeresettebb edényeinket itt), amelyek különböző anyagokból készülnek, és megbízhatóak, illetve különböző színekben kaphatóak különböző belső dizájnhoz tervezve. Ha nem tudja, melyik szószos edényt válassza, olvassa el az edényekről szóló általános vásárlási útmutatónkat itt, és tekintse meg a WMF, Zwilling, Fisslerrozsdamentes acél szószos edényeinket. Néhány edényünk fedővel van felszerelve, néhány pedig sütőben való használatra alkalmas.

Tippünk: Ha gyönyörű edényeket keres konyhájába, nézze meg a Mauviel, de Buyer vagy Eva solo edényeket. Egy életen át kitartanak, és nagyon előkelően néznek ki, különösen, ha edénytartóra akasztják. Itt olvashatja el a szószos edényekről szóló általános vásárlási útmutatónkat.

Hogyan kell gondoskodni a szószos edényekről?

Tudja, hogy a legtöbb ember élete során csak kétszer-háromszor vásárol edénykészletet? Néha gyakrabban veszünk autót, mint edényeket! Ezért érdemes beruházni kiváló minőségű edényekbe, és évekig élvezni a funkcionalitásukat, minden főzésnél. Ha pénzt fektet be kiváló minőségű edényekbe, gondoskodnia kell arról is, hogy azokat megfelelően gondozza. Hogyan vigyázzon az edényekre és a serpenyőkre?

  • Mindig olvassa el a gyártó utasításait az első használat előtt, és ügyeljen arra, hogy ne tegye a serpenyőt mosogatógépbe, ha ez nem ajánlott,
  • ne használjon fém eszközöket, amelyek megkarcolhatják az edények felületét, inkább fa vagy szilikon konyhai eszközöket használjon.
  • ne hagyja koszosan a serpenyőt éjszakára, illetve ne áztassa hosszú ideig (különösen, ha rozsdamentes acélból készült),
  • ha szeretne megszabadulni a rozsdamentes acél edény felületén lévő foltoktól, tisztítsa meg rozsdamentes acél tisztítására alkalmas tisztítószerrel,
  • kerülje a kerámiabevonatú edények acélgyapottal történő tisztítását,
  • használat után azonnal tisztítsa meg vasedényeit, és ne használjon szappant, mert a fém porózus, és felszívhatja a vegyszerek ízét,
  • kerülje a hőmérsékleti sokkot, ne tegyen forró edényeket hideg vízbe stb.
  • ne főzzön savas ételeket (például paradicsomot) öntöttvas serpenyőben,
  • ne rakja egymásra a bevonatos edényeket és serpenyőket, mert ez karcolódást és repedést okozhat. Akassza fel őket horgokra, vagy helyezze az oldalukra.