Modern főzés bográcsban

1

Céklaleves mozzarellával


Ebéd | Gluténmentes | VegetáriánusKönnyű elkészíteni

2A célka mostanában igazi sláger lett. Ez az elérhető zöldség tele hasznos tápanyagokkal nem csak méregtelenítésre kiváló, de a luxus éttermek étlapján is megtalálható. A célka minden étlenek csodás színt ad, és lédúságának köszönhetően szinte bármire felhasználható. Receptünket, amely P&G Foodies bloggerekkel együttműködésben jött létre, mindenképpen megéri kipróbálni. A kiadós leves sült céklából remekül néz ki, annál is finomabb, és szó szerint felmelegít a hideg őszi napokon.

 

3

Elkészítés 10 perc / főzés 75 perc
4 adag
1 kg cékla (keverhető a piros és sárga cékla is)
2 evőkanál almaecet
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
600 ml alaplé
200 ml tej
4 evőkanál tejföl
Fekete bors
Zúzott édeskömény
Tálalás mozzarella, fodros kel chipssel

 

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 190°C-ra. A hámozott céklát 2 cm-es kockákra vágjuk, összekeverjük 2 evőkanál almaecettel, 1 teáskanál sóval és olívaolajjal. Veszünk egy mélyebb serpenyőt, amely sütőben is használható. Fedő alatt vagy alumínium fóliával letakarva sütjük kb. 50 percig. Ezt követően még további 10-15 percig sütjük fedő nélkül. A célkát egy fazékba, vagy bográcsba tesszük, majd az alaplével együtt simára mixeljük. Ezután néhány percig főzzük, és szükség szerint felöntjük tejjel. Tejföllel és mozzarellával tálaljuk.

TIPP. Tökéletesítse a főzést az alábbi
márkák termékeivel Emile Henry, Eva Solo, Bamix, Staub, Blomus.

hu_produkt_1hu_produkt_2hu_produkt_3hu_produkt_5hu_produkt_6

 

logo_hu

huMARMITE KERÁMIA BOGRÁCS
AZ EMILE HENRY-TÓL

A Marmite kerámia bogrács az Emile Henry márkától nosztalgiával telített visszatérés a francia hagyományokhoz. Mélyebb, felfelé keskenyedő kialakításának köszönhetően seperc alatt készíthet benne finomabbnál finomabb főzelékeket, illetve krémleveseket, ugyanis ezek egyenesen a bográcsban szétmixelhetők Ideális mártások, levesek és öntetek készítéséhez, de ínycsiklandozóan puhára és omlósra lehet benne párolni a húsokat is például. A bogrács térfogata 4 liter. A Flame® sorozat termékei nemcsak sütőben, de tűzhelyen is használható. Egy ilyen edényben egyszerűen öröm főzni! 

 

A szerzőkről

600x600_04

A Petr & Gabi Foodies alatt egy fiatal, szimaptikus cseh food blogger párt értünk. Életükben fontos szerepet játszanak az ételek - ugyanis mindketten támogatják azt a nézetet, hogy az ételek befolyásolják a testi állapotunkat és pszichénket. A P&G Foodies receptjeit mostantól rendszeresen láthatod a Kulinán. Minden alkalommal  a recepthez megtalálhatsz egy terméket a kínálatunkból, Gabi és Petr remek ötleteit, valamint minőségi nyersanyagokat. Meríts ihletet az egészséges, ízzel teli ételekből. www.pgfoodies.com
 

Csatolt képek