Marek Pavala séf Gentleman’s clubja

1_3200x1350

Marek Pavalához, a cseh tetovált wild séfhez, mindig közelt állt a főzés és a finom ételek. A csehországi Masterchef verseny harmadik helyezettje, aki olyan sztároknak főzött, mint  Arnold Schwarzenegger, vagy Alexis Ren. A tavalyi évben létrehozta saját utazó főzőiskolájáz a szabadban, FUEGO névvel.  Cégünk büszke partnere ennek az iskolának. Most bemutatjuk Marek Pavala Gentleman’s club mini projektjét. Ismreje meg a trendeket, ötleteket, amelybe már nem egy férfi beleszeretett!

“A Miyabi késeket mindenki ismeri. Van egy ilyen vadászkésem damaszkusi acélból, ami akkora, hogy nem fél bele egy tartóba se. Remek kés, elefánt aprításhoz. Ez amolyan alap sorozat, ár/érték arányban az egyik kedvencem. Egyrészt nem kell egy ilyen késre kölcsönt felvenni, másrészt fantasztikus...”

SUJIHIKI japán szeletelő kés, 24 cm, 4000FC

MIYABI

2_475x150

2_1460x1400

3_1460x1400

“Gördeszka alakú vágódeszka? Örökös emlékeztető, hogy soha nem sikerült elrugaszkodnom a földtől, és megcsinálni az ollie-t. Köszi. Ezt az álmot már rég feladtam, és a gördeszka kihasználható másképp is. Füstölt áruval és sajtokkal megrakni, szintén egy lehetőség...”

ONO fa vágódeszka, 75 x 20 cm

Thomas

3_475x150

“Ha kint fagy, mégis paradicosmra van gusztusom, de nincs friss, akkor konzerves után nyúlok. Egy kis mogyoróhagyma, foghagyma, ajóka, oregano, só, bors, s máris kész a a szimpatikus szósz. Tetejére egy kis burrata, friss bazsalikom, s olívaolajjal az egészet nyakonöntöm. Ha már ilyen ízlésesen tálalunk, esetleg valakinek főzünk, és be akarunk vágódni, akkor tálaljuk az erőfeszítéseinket megfelelő tányéron. Ez a csodás darab a Revol márkától származik...”

Sphère tányér, fekete, aranyszínű díszítéssel

Revol

4_475x300

4_1460x1400

Ajánlatunk

5_1460x1400

“Nincs jobb egy csapolt Pilsnernél. Aki mást állít az hazudik, vagy a konkurenciának dolgozik. Személy szerint elvagyok a palackozottal is, amit otthonra veszek, de néha csak dobozos fajtájuk van. És ez baj, ugynais nekem nem ízlik. Így beleöntöttem egy Spiegelau  pohárba, és csoda történt, mert a sörnek egyből finomabb íze lett. Nem kamuzok, true story. A pohár alajka és a kialakítása igenis befolyásolja a benne lévő ital ízét....”

Craft Beer söröspoharak, Tasting Kit

Spiegelau

5_475x200

“A Staub edényekben, otthon és a szabadban is főzök. Például kagylót tengerész módra. Ráadásul, ha mindenkinek más színű edénye van, az maga a gyönyör. Egyszer régen megállított egy barátom, hogy meg szeretné tanulni, hogyan lehet egy lábasban nyulat sütni a tűzön, így belevágtunk egy isteni nyúlbecsináltba, amit évekkel azelőtt Gordon Ramsay-től lestem el, s a mai napig készítem. Nem tudta semmi lekörözni. A Staubnak és a tűznek köszönhetően a főzés nagyszerű volt, és akkor még nem volt rajta ez a szép nyúl alakú fogantyú! Az edénynek teljesen más külsőt kölcsönöz...”

Fogantyú, nyuszi formájú

Staub

6_475x150

6_1460x1400

7_1460x1400

“Szereted a whiskyt? Én igen. Mindig is dilemmáztam azon, hogy kiállítsam az összes neves üveget, vagy öntsem át a tartalmukat dekantálóba. De ha visszaemlékszem, bármelyik film jelenetére, ahol a boss irodájában alkohol van, akkor az üvegben mégis csak jobban mutat az ital...”

Punk whiskys kristálykészlet, 3 részes

Nachtmann

7_475x300

FOTO Renata Muchová

Ajánlatunk