Loire kristály borospohár, Superleggero

Kód: RD442533
Márka: Riedel
35 550 Ft
Kiárusítva
A tétel elfogyott…

A Loire Superleggero üvegek kialakítása a Takmmeliers sorozaton alapul, de az egész Superleggero sorozat karcsúbb, hosszabb és kecsesebb. A fő különbség már az első érintésnél észrevehető - a Superleggero szemüvegek éterien könnyűek.

Részletes információ

Termék részletes leírása

A Superleggero sorozat Loire kristály borospohár formavilágát illetően a Sommeliers sorozat borospoharaihoz hasonlítható. A Sommeliers borospoharakhoz képest viszont sokkal vékonyabb, hosszabb és kecsesebb a kialakítása. Mindemellett a legszembeötlőbb tulajdonságának egyértelműen a szinte természetfeletti, pehelykönnyű súlya tekinthető.

A gyártó a következő borokhoz ajánlja:

  • Ausbruch, Auslese (édes), Bacchus, Barsac, Beerenauslese, Blanc du Bois
  • Chasselas, Chenin Blanc, Coulée de Serrant, Dessertwine
  • Furmint, Gelber Muskateller, Gewürztraminer, Jurançon moelleux
  • Koshu, Lambrusco, Loire (fehér), Loupiac
  • Malagousia, Malvazija Istriana, Monbazillac, Müller-Thurgau, Muskateller, Muskat-Ottonel
  • Pouilly Fumé, Quarts de Chaume, Recioto di Soave
  • Sancerre, Sauternes, Sauvignon Blanc (unoaked), Sylvaner
  • Tokaji (száraz), Tokaji (édes), Traminer, Trockenbeerenauslese
  • Vins Liquoreux, Vouvray, Zierfandler

A SUPERLEGGERO sorozat

A Superleggero sorozat kézzel gyártott kristály borospoharai az abszolút tökélyre törekednek. Vékony és pehelykönnyű kristályüvegből készülnek. A poharakat az üvegfúvómesterek saját kezűleg formázzák meg, elkészítésükhöz alapos háttértudás, tapasztalat és ügyesség szükséges. A poharak karcsú alakjának leghangsúlyosabb eleme a száruk, amely a legvékonyabb borospohár-szár a Riedel társaság üveggyártásának történetében. A legszembetűnőbb változtatás a borospoharak talpa és szára közötti átmenetet érintette, mely jelentősen tehermentesítve lett. A poharak páratlan sikerének megünneplése gyanánt - szintén először a társaság történetében - ennél a sorozatnál a borospoharak talpán feltüntetik a sorozat nevét is.

A Superleggero egy olasz szóból származó kifejezés, amelynek jelentése „szuperkönnyű“. Ez a sorozat is hűen követi a Riedel társaság filozófiáját, mely szerint a borospoharakat úgy kell kialakítani, hogy a bor illata, íze, struktúrája maradéktalanul kibontakozzon. A sorozat Superleggero dekantálót is tartalmaz.

Maximilian Riedel, a Riedel üveggyártó társaság 11. generációjának képviselője a sorozatról a következőket nyilatkozta: „Az utóbbi 60 év vívmányainak köszönhetően az új Superleggero sorozat különleges könnyedséget és a kézzel fúvott üveg varázsát hordozza magában.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Borospoharak
Jótállás: 2 év
Súly: 0.3 kg
Anyag: Üveg
Terméktípus: Poharak
Sorozat: Riedel Superleggero
Margin: E
K překladu: CZ AUTO
A tétel elfogyott…

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: