MAUVIEL

Kovácsolt rézedény szörpfőzéshez, bronz fülekkel, Ø 30 cm

  • 113 355 Ft
  • raktáron 1 db
wishlist

Termékváltozatok:

További színek:

Kód: ML219230
Márka: MAUVIEL
Sorozat: MAUVIEL M’passion
Szín / méretek: Ø 30 cm, magasság 15 cm, 7 liter
Anyag: bronz fül/fogantyú
réz

Termékleírás

A Mauvielklasszikus szörpfőző rézedényében a francia és a magyar konyha által is nagy becsben tartott lekvárokat, szörpöket, gyümölcszseléket készíthet. A kovácsolt rézedény 2 mm vastagságú és a hagyományos kézi megmunkálásnak köszönhetően édes finomságok készítésénél felbecsülhetetlen segédeszköz és egyben a konyha csodálatos kiegészítője is lesz. A pereme hajlított ez pedig megkönnyíti az elkészített étel kiöntését.

A rézedények egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága a tökéletes hővezető képesség. Ebben a réztálban a gyümölcsmassza gyorsan és könnyen forráspontig melegszik, segítve ezzel a pektin természetes termelődését és legalább ugyan ilyen gyorsan le is hűl. Ezt a tulajdonságot értékelni fogja a legösszetettebb cukrászati munkáknál is, ahol rendkívül fontos a megfelelő hőmérséklet elérése. A tál belső fala teljesen sima, szegecsek sincsenek rajta, ezért az olyan, kifejezetten magas cukortartalommal rendelkező élelmiszerek feldolgozására is alkalmas, mint például a csokoládé. A tál tehát ideális szörp, gyümölcszselé, lekvár, karamell készítéséhez, csokoládé felolvasztásához, cukor vajjal, illetve tojássárgájával való habbá veréséhez. és más magas cukortartalmú ételek elkészítéséhez.

A rézből készült szörpfőző tál része a teljes rézből készült edénysorozatnak, mely magas cukortartalommal rendelkező ételek elkészítésére van szánva. Ugyanis a réz felület és a hagyományos élelmiszerek érintkezése kémiai reakciót vált ki és nem kívánatos anyagok felszabadulását okozza, melyet a gyümölcsökben és más édes alapanyagokban lévő cukor megakadályoz. A rézedény használata, ezért teljes mértékben biztonságos és ezt betartva különleges eredményeket érhet el, akárcsak a francia cukrászok.

Hogy a réz kiváló tulajdonságai ne csak cukrászati célokra és édességek készítésére, hanem a konyhaművészet más területein is kihasználhatók legyenek, kínálkozik egy könnyű megoldás: a réz kombinálása más fémekkel. Ebben az esetben a serpenyők, fazekak, nyeleslábasok belső felülete ónozott vagy rozsdamentes acélból készül.

Mauviel rézedények használati útmutatója:

Első használat előtt és minden használat után tisztítsa meg az edényt forró, szappanos vízben, majd öblítse ki és szárítsa meg.

A rézedények nem tisztíthatók mosogatógépben!

Karbantartás:

  • Sose használjon fehérítőszert tartalmazó tisztítószereket az edények tisztításához! Visszafordíthatatlan károkat okozhatnak.
  • Amennyiben az étel odasülne, áztassa be az edényt forró, szappanos vízbe.
  • A használat során a réz színe elváltozik, ez egy természetes jelenség, ami nincs semmilyen hatással az alapanyag minőségére.
  • A rézedények fényes felületének visszaállításához használja a "Copperbrill" réztisztító pasztát. További információért kattintson ide!
  • A rézedények nem tisztíthatóak mosogatógépben! A mosogatógépekben használt tisztítószerek rendkívül agresszívak és jelentősen csökkentik az edények élettartamát.

Az M’passion edénysorozat olyan ínyencek számára készül, akik ugyanúgy élvezik a desszertek elkészítését, mint azok fogyasztását. Itt széles választékot talál a sütemények és csokoládé különlegességek elkészítéséhez szükséges termékekből. Rézből, rozsdamentes acélból és alumíniumból készültek. A Mauviel M’passion edénysorozat a világ minden táján élő igényes és minőségi desszertet kedvelő elvárását kielégíti.

GYARTÓ KÓDJA: 2192-30

A márkáról MAUVIEL

MAUVIEL

A Mauviel 190 éve alakult Normandiában, azaz a rézedények és konyhai kiegészítők gyártásáról híres régióban. A Mauviel márka kiváló minőségű, rézből, rozsdamentes acélból vagy alumíniumból készíti termékeit. A választékában megtalálja a nem tapadós felülettel rendelkező edényeket, két vagy több anyagot ötvöző edényeket, vagy réteges edényeket.