Könnyű vacsora lazacból

1_3200x1350

Lazac fasírt fodros kelből készült palacsintával

Gluténmentes | Ebéd | Vacsora

Amennyiben kedveli a halakat kiváltképp a lazacot, biztosan örülni fog ennek a nem mindennapi receptnek.  Ön is néha csak egyszerűen kisüti a lazacot vagy beteszi a sütőbe, hogy minél hamarabb kész legyen?  Ez most másképp lesz, az egészséges fasírt darabok friss változatosságot hoznak konyhájába. Gabi a  P&G Foodies-től köretként öntetet és fodros kelből készült palacsintát állított össze nekünk. Ideális módszer ahhoz, hogyan dolgozzuk fel az egészségés zöldséget anélkül, hogy a kisebbek észre vennék azt.

Lazac
fasírt

Előkészítési idő 15 min / főzés 15 min
4 adag

  • 400 g lazac
  • 1 lime
  • 1,5 cm friss gyömbér
  • 1 kis kanál dijoni mustár
  • 1 kis kanál rizsliszt
  • 2 kis kanál metélőhagyma
  • 1 tojásfehérje
  • ½ kis kanál só
  • bors
  • chilli

2_1460x1400

Elkészítés

A lazac filéről lehúzzuk a bőrt majd  0,5 - 1cm kockákra vágjuk fel. Apróra szeleteljük a metélőhagymát. A gyömbért meghámozzuk és gyengén lereszeljük. Kis tálban összekeverjük a hozzávalókat: lazackockákat, az egész lime héját és ½ limelevet, 1 kis kanál dijoni mustárt, egy púpozott kanál rizslisztet, metélőhagymát, tojásfehérjét, sót, borsot és a chillit.  Egy nagy serpenyőben szétolvasszuk a ghí vajat. Kezünkben kis fasírt darabokat formázunk, amelyeket mindkét oldalról jól megsütjük 3-4 percen keresztül.  A fasírtokat az öntettel együtt a fodros kelből készült palacsintában és zöldségekkel tálaljuk. Savanyított zöldségeket ajánlunk hozzá.

3_1460x1400

Öntet

  • 150 g görög joghurt
  • 1 kis kanál wasabi
  • Limeból nyert lé
  • kis kanál felszeletelt koriander
  • bors
  •  
  • Kis tálban összekeverjük a görög joghurtot és a wasabit.
    Limelével, korianderrel, sóval és borssal ízesítjük.

Fodros kelből
készült palacsinta

gluténmentes / tízórai / ebéd / vacsora

  • 80 g fodros kel levele
  • 150 g hajdina liszt
  • 300ml növényi tej
  • 2 tojás
  • 100ml víz
  • maréknyi gyógynövények (bazsalikom, kevés timián)
  • ½ kanál só
  • bors
  • ghí vaj a sütéshez

4_1460x1400

Elkészítés

A leveleket leszedjük a  kel száráról. Megmossuk őket. A hozzávalókat  mixerbe tesszük  és puhára mixeljük. A serpenyőn kevés ghí vajat olvasztunk szét. A tésztát egyenesen a mixerből kiöntjük  a serpenyőbe és megsütjük mindkét oldalát.

Ajánlatunk

Főszerepben

Diamond Lite speciális tapadásmentes, kiváló minőségű titán serpenyők a német WOLL márkától  ideális segítséget jelentenek az egészséges és energiatakarékos főzéshez, valamint kiválóak a zsírmentes vagy minimális mennyiségű zsiradékon való sütéshez. A tapadásmentes felületen kívül értékelni fogja a villámgyors, megbízható hőátadó képességüket, így az étel jól és egyenletesen sül át. A nyele levehető, ezért sütőben is használható. Kezdje el a főzést a tűzhelyen majd süsse be az ételt a sütőben. Remek módszer steakek, hamburgerek és halak elkészítéséhez.

5_1460x1400_HU

600x600_04

A szerzőkről

A Petr & Gabi Foodies alatt egy fiatal, szimaptikus cseh food blogger párt értünk. Életükben fontos szerepet játszanak az ételek - ugyanis mindketten támogatják azt a nézetet, hogy az ételek befolyásolják a testi állapotunkat és pszichénket. A P&G Foodies receptjeit mostantól rendszeresen láthatod a Kulinán. Minden alkalommal  a recepthez megtalálhatsz egy terméket a kínálatunkból, Gabi és Petr remek ötleteit, valamint minőségi nyersanyagokat. Meríts ihletet az egészséges, ízzel teli ételekből. www.pgfoodies.com