Kód: EH344525
Márka: Emile Henry
Sorozat: Emile Henry Burgundy
Szín / méretek: vörös/burgundy; 22 x 22 x 15 cm; 2,5 liter
Anyag: Flame® kerámia
használható fagyasztóban
használható mikrohullámú sütőben
minden típusú tűzhelyen használható, kivéve az indukciós főzőlapot
sütőben 300 °C-ig használható
tisztítható mosogatógépben

Termékleírás

A 2,5 literes, fedeles, kerek fazék ideális lassú tűzön történő főzéshez, pároláshoz és természetesen sütéshez is.

A Flame® sorozat termékei ellenállnak a közvetlen hőforrásnak, ezért nem csak sütőben, de szinte minden típusú főzőfelületen használhatóak: gáztűzhelyen, elektromos és kerámia főzőlapon, illetve egy speciális főzőalátétnek köszönhetően indukciós főzőlapon is.

A Flame® kerámia belseje mázatlan, ezért ahhoz, hogy a benne lévő folyadékok ne szivárogjanak ki, az első használat előtt tejet kell benne forralni. A tej forralása során a kerámia pórusai összezárulnak, ezt követően az edényt bátran használatba lehet venni.

  • Az edény aljába pont annyi tejet (szójatejet is lehet használni) kell önteni, hogy teljesen elfedje az alját.
  • Ezt követően a tűzhelyre kell helyezni, és közepes hőfokon forrásba kell hozni.
  • Amikor a tej forrni kezd, ki kell kapcsolni a hőforrást és a tűzhelyen hagyva meg kell várni, míg teljesen kihűl.
  • Tej helyett rizst is lehet ehhez használni, ebben az esetben ¼ liter vízben 150 gramm rizst (1/2 bögre) kell főzni 5 percen keresztül.
  • Az edényt minden használat befejeztével teljesen szárazra kell törölni.

Minden egyes Emile Henry termék kézzel gyártott, egyedi darab, teljesen természetes alapanyagból. Ismerje meg a francia tálalási szokásokat, tálaljon és főzzön francia kerámiában. A páratlan minőségű, burgundiai agyagot a mázzal együtt 1100 °C-on égetik ki az Emile Henry franciaországi gyárában. A Flame® kerámia ellenáll a mechanikus sérüléseknek, mosogatógépben is tisztítható, festése nem kopik. A Flame® kerámiából készült edényekben ráadásul tálalni és szeletelni is lehet, ugyanis nem csak mutatósak, de karcolódni sem karcolódnak. Ezek az edények klasszikus és mikrohullámú sütőben is használhatóak, könnyen tisztíthatóak és a fagyasztóból egyenesen a forró sütőbe helyezhetőek.

GYARTÓ KÓDJA: EH344525

A márkáról Emile Henry

Emile Henry

Az Emile Henry egy hagyományos francia márka, amely egyedi és minőségi kerámia gyártásával foglalkozik. Termékei a burgundi régióból a gall kakas országán kívül is elterjedtek a konyhában, s ma a modern technológia és hagyományos megközélítés ideális kombinációjaként ismertek.