Riedel

Kedvezményes szett: Bordeaux Grand Cru kristály borospoharak, Sommeliers

2 db pohár ajándékcsomagolásban

  • 36 596 Ft
  • megrendelésre
wishlist

Termékváltozatok:

További színek:

Kód: RD244000
Márka: Riedel
Sorozat: Riedel Sommeliers
Szín / méretek: magasság 27 cm, térfogat 860 ml
Anyag: kézi gyártmány
kézzel fújt
kristály
tisztítható mosogatógépben

Termékleírás

A Bordeaux Grand Cru Sommeliers pohár terve 1959-ből származik, és ma még aktuálisabb, mint bármikor azelőtt.

A szakértők meglepődnek, a mérete túlzottnak tűnik. Viszont az olyan szőlőtőkéből készülő modern, nagy vörösborok, melyeket ehhez a pohárhoz ajánlunk, térfogatot igényelnek, hogy elérjék az aromájuk teljes kivirágzását.

Ezek a borok a pohár formai és áramlási tulajdonsága alapján megmutatják a bársonyos, hiánytalan testüket, a kivonatok magas koncentrációját, és az édes, telített taninokat, melyek a gyümölcsben vannak megkötve. Nem feltételezzük, hogy a 860 ml térfogatú edényt teljesen tele akarná tölteni; kb. 100 - 150 ml bort ajánlunk.

A fennmaradó térfogat a koncentrált, gazdag aroma kifejlődésére és bemutatására szolgál. Ennek köszönhetően a bor az optimális alakjában meg tudja mutatni az összes tipikus ismérvét. Amennyiben kis poharakat használnánk, ezek a borok elveszítenék a gyümölcsös aromájukat, teljességüket, lapossá válnának, fás és fanyar ízük lenne.

A Bordeaux Grand Cru Sommeliers Riedel poharakat a következőkhöz ajánljuk:

  • Bordeaux (vörös), Brunello di Montalcino
  • Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Domina
  • Fronsac, Graves rouge, Listrac, Margaux, Médoc
  • Merlot, Moulis, St. Emilon, Pomerol, Pauillac
  • Rioja, Sangiovese, Sangiovese Grosso, Tempranillo

SOMMELIERS sorozat:

Az olasz A.I.S. sommelier társulással (Associazione Italiana Sommeliers) együttműködve Claus Riedel 1973-ban Orvietóban bemutatta az első olyan pohársorozatot, amely szakértőknek készült. A sorozat 10 különböző méretet tartalmaz.

Ettől a pillanattól kezdve a borok világa alapjaiban megváltozott.

Különböző régiókban és a különböző kontinenseken ma olyan borokat termelnek, melyek akkor nem léteztek, vagy teljesen ismeretlenek voltak. Ezért a Sommeliers sorozatot továbbra is fejlesztette a fia, Georg Riedel, amíg a Sommeliers nagy terjedelmű „vitrum-vinotékává“ nem vált a műszaki fejlődés legmagasabb fokán.

1991-ben Robert Parker, a Wine Advocate folyóirat szerkesztője ezt írta: „Műszaki szempontból és a maximális élvezet szempontjából a legjobb pohár az, amit a Riedel cég gyárt. Tényleg rendkívüli az a hatás, amit ezek a poharak kölcsönöznek a minőségi bornak. Nem tudom kellően elmondani azt, hogy ez mekkora különbség."

A világigénynek köszönhetően ma a Sommeliers sorozat a borospoharak abszolút csúcsát képezi, és a legsikeresebb kézzel fújt pohársorozat a világon. Minden egyes pohár különállóan készül: a felső részt formában fújjuk, a szárat és a talapzatot kézzel formálják azon gyártási módszerek szerint, melyeket már időszámításunk kezdetén kifejlesztettek.

Az üvegesek a munkájuknál a tehetségüket használják ki, a képességeik és gondosságuk az alapfeltétele annak, hogy a Sommeliers pohársorozatba olyan kézműves feldolgozást vigyenek, amilyet a vevők elvárnak. A Sommeliers több mint 24%-os ólomtartalmú üvegből készül.

GYARTÓ KÓDJA: 2440/00

A márkáról Riedel

Riedel

A német Riedel márka üvegpoharaiban ötvözi a több mint 250 éves hagyományt a modern technológiákat és az innovációt. A márka a professzionális sommelierek és a borok szerelmeseinek körében építette ki nevét poharaival, amelyek alakját az egyes borfajták karakterének rendelték alá. A Riedel üveggyár termékei garantálják az első osztályú minőséget, a kiváló funkcionalitást és a kiválasztott dizájnt