Húsvéti ebéd exotikus ízekkel

1_3200x1350

Bárányhús tajine edényből

Gluténmentes | Ebéd | Vacsora

A tavasz többek között a bárányhús időszaka. Úgy döntöttünk, hogy összekötjük a hagyományos húsvéti nyersanyagokat egy kevésbé hagyományos edénnyel. Finom húsvéti receptet állítottunk össze Önöknek. A marokkói tajineból nem hiányozhat az édes gyümölcs és a kelet illata. Az omlós bárányhúst exotikus fűszerekkel és a sárgabarack édes ízével kombináltuk össze.

Bárányhús tajine edényből

Elkészítés 15 min / főzési idő 2h 30 min
4 vagy 6 adag

  • 3 kanál ghí vaj
  • 2 hagyma
  • 800 g báránycomb
  • 2 gerezd fogkagyma
  • 1 kiskanál friss gyömbér
  • 1,5 kiskanál őrölt római kömény
  • 1 kiskanál darált paprika
  • 1 kiskanál kurkuma
  • 1 kiskanál fahéj
  • 1 citromból facsart lé
  • 3 nagy db sárgarépa
  • 1 darabolt paradicsom konzerv
  • 70 g szárított sárgabarack
  • 1 csicseriborsó konzerv
  • 500-700 ml alaplé

2_1460x1400

Elkészítési folyamat

Előkészítjük a nyersanyagokat. Ezek után megmossuk a báránycombot majd nagyobb kockákra vágjuk (cca 2 cm-re). A hagymát és a fokhagymát kis kockákra vágjuk. A sárgarépákat meghámozzuk és felnégyeljük. A friss gyömbért meghámozzuk majd finomra reszeljük. A szárított sárgabarackot félbe vágjuk, leöntjük a csicseriborsó levét. A ghí vajat felmelegítjük az edényben, rátesszük a kockára vágott báránycombot és lepirítjuk. Ezután kivesszük a húst az edényből, hozzáadunk még egy kis ghí vajat majd a hagymát üvegesre dinszteljünk. Később hozzá kerül a fokhagyma, a reszelt gyömbér, 1,5 kiskanál őrölt római kömény, 1 kiskanál darált paprika, 1 kiskanál kurkuma és ½ kiskanál fahéj. Jól összekeverjük és egy percen keresztül dinszteljük. A bárányhús kockákat visszarakjuk az edénybe, hozzáadjuk a répát, darabolt paradicsomot, sárgabarackot és felöntjük 250 ml alaplével. Fedő alatt 2,5 órán keresztül főzzük. Két óra után hozzáadjuk a csicseriborsót. Folyamatosan ellenőrizzük és hozzáadjuk az alaplevet.

3_3200x1350

Figyelmébe ajánljuk a következő termékeket

Főszerepben

A tajine zománcozott kerámiából készül, fedelének csúcsos kialakítása biztosítja az edény belsejében lévő cirkulációt, ami az egyik legjobb tulajdonsága ennek az edénynek. Ennek köszönhető ugyanis, hogy a benne készített ételek különlegesen puhára, omlósra és ízletesre sikerülnek. Nem csak sütőben, de bármilyen típusú tűzhelyen is használhatja, egy speciális főzőalátéttel indukciós főzőlapon is. Kézzel készített kerámia edény, amely Burgundiából származik az Emile Henry gyárból, ahol már 1848- tól gyártják.

4_1460x1400_HU

600x600_04

A szerzőkről

Petr & Gabi Foodies fiatal, szimpatikus food blogger pár. Az étel fontos szerepet játszik az életükben – mindketten azon a véleményen vannak, hogy az étel befolyásolja testünk és lelkünk állapotát. A P&G Foodies receptekkel mostantól rendszeresen inspirálódhat a Kulina oldalain. Üzletünk termékeit, Gabi és Petr remek ötleteit és legfőképp minőségi nyersanyagokat találhatnak az oldalon. Inspirálódjon a finom ízesítésű egészséges ételekkel. www.pgfoodies.com

Válassza ki az Ön tajine edényét