Hermitage / Syrah kristály borospohár, Superleggero

Kód: RD442530
33 820 Ft –32 %
Hermitage / Syrah kristály borospohár, Superleggero
33 820 Ft –32 % 22 940 Ft
Raktáron (4 db)

A Hermitage/Syrah Superleggero üvegek kialakítása a Takmmeliers sorozaton alapul, de az egész Superleggero sorozat karcsúbb, hosszabb és kecsesebb. A fő különbség már az első érintésnél észrevehető - a Superleggero szemüvegek éterien könnyűek.

Részletes információ

Termék részletes leírása

A Superleggero sorozat Hermitage / Syrahkristály borospohár formavilágát illetően a Sommeliers sorozat borospoharaihoz hasonlítható. A Sommeliers borospoharakhoz képest viszont sokkal vékonyabb, hosszabb és kecsesebb a kialakítása. Mindemellett a legszembeötlőbb tulajdonságának egyértelműen a szinte természetfeletti, pehelykönnyű súlya tekinthető.

A gyártó a következő borokhoz ajánlja:

  • Amarone, Barbera, Blaufränkisch
  • Cahors, Cannonau, Carignan, Châteauneuf-du-Pape (vörös), Cornas
  • Côte Rôtie, Côtes du Rhône Rouge, Côtes du Roussillon, Côtes du Ventoux, Crozes Hermitage
  • Grenache / Garnacha, Hermitage (vörös)
  • Madiran, Montsant, Mourvèdre, Norton, Priorato
  • Sangiovese, St. Joseph (vörös), Syrah Old World
  • Touriga Nacional, Valpolicella, Vino Nobile di Montepulciano, Zweigelt

A SUPERLEGGERO sorozat

A Superleggero sorozat kézzel gyártott kristály borospoharai az abszolút tökélyre törekednek. Vékony és pehelykönnyű kristályüvegből készülnek. A poharakat az üvegfúvómesterek saját kezűleg formázzák meg, elkészítésükhöz alapos háttértudás, tapasztalat és ügyesség szükséges. A poharak karcsú alakjának leghangsúlyosabb eleme a száruk, amely a legvékonyabb borospohár-szár a Riedel társaság üveggyártásának történetében. A legszembetűnőbb változtatás a borospoharak talpa és szára közötti átmenetet érintette, mely jelentősen tehermentesítve lett. A poharak páratlan sikerének megünneplése gyanánt - szintén először a társaság történetében - ennél a sorozatnál a borospoharak talpán feltüntetik a sorozat nevét is.

A Superleggero egy olasz szóból származó kifejezés, amelynek jelentése „szuperkönnyű“. Ez a sorozat is hűen követi a Riedel társaság filozófiáját, mely szerint a borospoharakat úgy kell kialakítani, hogy a bor illata, íze, struktúrája maradéktalanul kibontakozzon. A sorozat Superleggero dekantálót is tartalmaz.

Maximilian Riedel, a Riedel üveggyártó társaság 11. generációjának képviselője a sorozatról a következőket nyilatkozta: „Az utóbbi 60 év vívmányainak köszönhetően az új Superleggero sorozat különleges könnyedséget és a kézzel fúvott üveg varázsát hordozza magában.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Poharak
Garancia: 2 év
Súly: 0.33 kg
Sorozat: Riedel Superleggero
Anyag: Üveg
K překladu: CZ AUTO
Margin: E
Terméktípus: Poharak

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: