Riedel

Hermitage kristály borospohár, Sommeliers

1 db/csomag

  • 38 331 Ft
  • raktáron 16 db
wishlist

Termékváltozatok:

További színek:

Kód: RD440030
Márka: Riedel
Sorozat: Riedel Sommeliers
Szín / méretek: magasság 23,5 cm; térfogat 590 ml
Anyag: kézi gyártmány
kézzel fújt
kristály
tisztítható mosogatógépben

Termékleírás

A Hermitage Sommeliers pohár keresztapja Marcel Guigal (az egyik legjobb borász a Rhône északi része mentén).

Éppen neki köszönhetjük azt, hogy ez az alak kétéves fejlesztés után (1993-1995) a legjobbnak lett titulálva a Rhône vidékéről származó borokhoz, a Syrah fajtákhoz.

A Syrah-t, az egyik legöregebb szőlőfajtát, ebben a régióban bizonyíthatóan már a régi rómaiak is termesztették. A Syrah-ból sötét, telt bor készül, magas tanin-tartalommal, és jó érlelési potenciállal.

A Hermitage Sommeliers pohár a pörkölt kenyérre és a fekete olívára emlékeztető tipikus illatot támogatja. Az alak és az áramlási tulajdonságok a bornak bársonyos struktúrát, és kiegyenlített ízvilágot kölcsönöznek. A taninok a gyümölcsízbe vannak beleszőve, ami által a taninok édeskés hatásúak, és elvesztik a kiszárító, fanyar utóízüket a szájban.

A Hermitage Sommeliers Riedel poharakat a következőkhöz javasoljuk:

  • Châteauneuf-du-Pape
  • Grenache
  • Hermitage
  • Mourvedre
  • Shiraz, Syrah

SOMMELIERS sorozat:

Az olasz A.I.S. sommelier társulással (Associazione Italiana Sommeliers) együttműködve Claus Riedel 1973-ban Orvietóban bemutatta az első olyan pohársorozatot, amely szakértőknek készült. A sorozat 10 különböző méretet tartalmaz.

Ettől a pillanattól kezdve a borok világa alapjaiban megváltozott.

Különböző régiókban és a különböző kontinenseken ma olyan borokat termelnek, melyek akkor nem léteztek, vagy teljesen ismeretlenek voltak. Ezért a Sommeliers sorozatot továbbra is fejlesztette a fia, Georg Riedel, amíg a Sommeliers nagy terjedelmű „vitrum-vinotékává“ nem vált a műszaki fejlődés legmagasabb fokán.

1991-ben Robert Parker, a Wine Advocate folyóirat szerkesztője ezt írta: „Műszaki szempontból és a maximális élvezet szempontjából a legjobb pohár az, amit a Riedel cég gyárt. Tényleg rendkívüli az a hatás, amit ezek a poharak kölcsönöznek a minőségi bornak. Nem tudom kellően elmondani azt, hogy ez mekkora különbség."

A világigénynek köszönhetően ma a Sommeliers sorozat a borospoharak abszolút csúcsát képezi, és a legsikeresebb kézzel fújt pohársorozat a világon. Minden egyes pohár különállóan készül: a felső részt formában fújjuk, a szárat és a talapzatot kézzel formálják azon gyártási módszerek szerint, melyeket már időszámításunk kezdetén kifejlesztettek.

Az üvegesek a munkájuknál a tehetségüket használják ki, a képességeik és gondosságuk az alapfeltétele annak, hogy a Sommeliers pohársorozatba olyan kézműves feldolgozást vigyenek, amilyet a vevők elvárnak. A Sommeliers több mint 24%-os ólomtartalmú üvegből készül.

GYARTÓ KÓDJA: 4400/30

A márkáról Riedel

Riedel

A német Riedel márka üvegpoharaiban ötvözi a több mint 250 éves hagyományt a modern technológiákat és az innovációt. A márka a professzionális sommelierek és a borok szerelmeseinek körében építette ki nevét poharaival, amelyek alakját az egyes borfajták karakterének rendelték alá. A Riedel üveggyár termékei garantálják az első osztályú minőséget, a kiváló funkcionalitást és a kiválasztott dizájnt