Hámozókések

összesen 8 termék
Zöldségkés CLASSIC COLOUR 9 cm, lila jamgyökér, Wüsthof WU1061702209
Zöldségkés GRAND GOURMET PC, WMF
27 990 Ft –25 %
20 800 Ft
WM1889466032
Zöldségkés CLASSIC WHITE 9 cm, Wüsthof
35 900 Ft
WU1040200409
Zöldségkés CLASSIC COLOUR 9 cm, bársony osztriga, Wüsthof WU1061702109
Zöldségkés KINEO 9 cm, WMF
15 890 Ft –25 %
11 900 Ft
WM1896236032
Zöldségkés PERFORMER 9 cm, Wüsthof
74 270 Ft
WU1061200409
Zöldségkés DAMASCUS 9 cm, Samura
25 030 Ft
SMRSNDNOZ
Zöldségkés MO-V 9 cm, Samura
12 650 Ft –5 %
12 000 Ft
SMRSNMVNOZ

Pairing Knife - a legjobb eszköz a gyümölcsök és zöldségek számára

Mi az a csiszolókés?

A metszőkés egy kicsi, sokoldalúan használható kés, éles pengével és hegyes véggel. Minden konyhában elengedhetetlen kellék, és rengeteg felhasználási módja van. A csiszolókés neve onnan ered, hogy mire szolgál: a gyümölcsök vagy zöldségek külső rétegének levágására/hámozására.

Mire használhatom a csiszolókést?

A metszőkések nagyon sokoldalú zöldségkések, amelyek számos konyhai feladatban hasznosak lehetnek, például:

  • gyümölcsök és zöldségek hámozása, szamóca hámozása
  • paradicsom hámozása és vágása (paradicsomkés)
  • magozás: a magok vagy más keményebb, húsosabb, nem kívánt anyagok eltávolítása a gyümölcsökből. Bár a magozáshoz vannak speciális eszközök, a mi csiszolókésünk használata egyszerű.
  • a kenyér- és tésztatészta felszínén a sütés előtt bevágás vagy más minta, hogy megakadályozzák a tészta megrepedését
  • darálás és kockára vágás: a kisebb összetevők, például a mogyoróhagyma vagy a fokhagyma vágása egyszerűbb egy kis hámozókéssel.
  • trimmelés: A metszőkés kézügyessége ideális az olyan munkákhoz, mint a sárgarépa vagy a zeller leveleinek és szárának levágása, valamint a csirkéből vagy kagylóból a zsír, a felesleges csontok vagy inak eltávolítása
  • garnélarákok kibelezése

A jobb gyümölcs- és zöldségkészítés érdekében nézze meg zöldségreszelőinket, valamint mandolinos szeletelőinket és hámozóinkat is.

Hogyan válasszam ki a legjobb metszőkést?

Amikor konyhai csiszolókést szeretne vásárolni, érdemes odafigyelnie a következőkre:

  • kényelmes pengehossz: Ha kisebb a keze, akkor inkább egy kisebb pengét válasszon, hogy jól tudja kezelni. A csiszolókések többsége 8 és 16 cm közötti hosszúságú.
  • nagyszerű pengeélesség: A legjobb metszőkések kiválasztásakor feltétlenül figyelembe kell venni a penge élességét és könnyű karbantarthatóságát. A pengét is rendszeresen élezni kell.
  • kényelmes fogás: Ezért a legjobb irányítás érdekében győződjön meg róla, hogy jól illeszkedik a kezébe.

A Kulina weboldalon a legjobb csiszolókéseket, zöldségkéseket és paradicsomkéseket kínáljuk olyan neves gyártóktól, mint például Eva Solo, Victorinox és a Wüsthof, különböző méretekben és anyagokból.

Hogyan ápoljuk a csiszolókést?

A konyhakések nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a bicskája sokáig megmaradjon, kövesse ezeket az egyszerű szabályokat a kések tisztítására és tárolására vonatkozóan:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtáskát
  • rendszeresen élesítse a kését