-10 %

A terméket már nem értékesítjük

GYUTOH japán húsvágó kés, 24 cm, 5000MCD 67, kőrisfa

fekete kőrisfából készített nyél

Keressen minket a +36 1 50 09 419 telefonszámon vagy az e-mail címen,és segítünk.

Termékleírás

„Ahhoz, hogy valóban élvezni tudd a főzést, egy igazán jó késre van szükséged.”

Rokusaburo Michiba, gasztronómiai szakértő és a japán konyhaművészet mestere.

A japán GYUTOH kés pengéjének különlegessége nem csak az extrém élességben mutatkozik meg, hanem autentikus kialakításában is. Rendkívül erős a vágása, ezért elsősorban húsok szeleteléséhez és filézéséhez ajánlott a használata. A magasabban elhelyezkedő késhegynek köszönhetően nagyon jól lehet vele aprítani is, mivel a hintakéshez hasonló mozdulatokat lehet vele végezni. A 20 cm hosszú pengével és a kényelmes fogású, „D” alakú nyéllel tökéletesen pontosan és biztos kézzel lehet szeletelni. Sajátos formája megkönnyíti az ázsiai kések jellegzetes tartásának technikáját. A GYUTOH kés páratlan tulajdonságainak hála a nyugati szakácsmesterek között is nagyon közkedvelt.

Tulajdonságai: penge hossza 24 cm; nyél hossza 11,4 cm; súlya 230 g

A MIYABI 5000MCD 67 sorozat kései és azok birtokosai között egy életre szóló szenvedély alakul ki, mely nem csak az esztétikai tökéletességből adódik, de abból a mesteri precizitásból is, ami ezekkel a késekkel véghez vihető. Egyediségük szinte a legapróbb részletekben is égbekiáltó. A penge káprázatos damaszk mintázata minden egyes késnél egyedi és megismételhetetlen, a kőrisfából készült nyél természetes struktúrájáról nem is beszélve.

A MIYABI 5000MCD 67 sorozat kései minden tekintetben tökéletesek, ergonomikusak és stílusosak. Autentikus késekről van szó, melyek a japán kések városában, a hírhedt Sekiben készülnek. A hagyományos, mesteri megmunkálást modern technológiákkal ötvözik, melynek köszönhetően a kommersz késgyártás legkiválóbb termékei jönnek létre. A kések extrém kemény MC66 Micro Carbide poracél magját 132 rétegben fedi be két különféle keménységű acél. A kések pengéje a megmunkálás során egyedi és utánozhatatlan, damaszk mintázatot nyer. A lehető legjobb végeredmény érdekében az acélt egy különleges CRYODUR® technikával edzették, amely során az acél a felhevítést követően -196 °C-on van hűtve. Ennek a technológiának köszönhető az acél extrém keménysége, mely a Rockwell-skála szerint 66 HRC. A kések szimmetrikus „V“ alakú élezése 10°-os szögben történik. Ez a speciális, klasszikus japán kézi késélezési technika a Honbazuke, amelyet a mesterek több száz éven keresztül tökéletesítettek. Ez egy többfázisú technika, mely során a penge először egy speciális, vertikálisan és horizontálisan forgó fenőkővel van köszörülve, legvégül pedig bőrszíjjal van fényesre csiszolva. A penge ékes hegye könnyedén szeli át az élelmiszereket. A késeknek a nyele stabilizált fekete kőrisfából készül, klasszikus „D“ formájú kialakításuk van. A kőrisfa természetes struktúrája és gazdag erezete minden késnél sajátos és egyedülálló.

A MIYABI kések már-már művészi szinten szimbolizálják a természet erejét. A kőrisfa felületén az idő múlása és az évszakok váltakozásának eltérő üteme rajzolódik ki gyönyörű, változatos erezet formájában. A kések nyelét díszítő, arany színű, mozaikos díszjel és a nyél hátulján található vésett acélrész a japán kardgyártás ősi hagyományának állít emléket.

 • Extrém kemény MC66 Micro Carbide poracél mag.
 • Rendkívül magas széntartalom.
 • 66 HRC Rockwell keménység.
 • CRYODUR® – különleges edzési technológia.
 • 133 réteges acél.
 • „Virágos” damaszk mintázat.
 • Autentikus, csak a japán késekre jellemző keskeny kialakítás.
 • Szimmetrikus, „V” alakú penge.
 • Honbazuke – klasszikus, 3 fázisú japán kézi késélezési technika.
 • Katana Edge él.
 • Kiemelkedően renitens élesség, rugalmasság és rozsdamentesség.
 • „Black ash“ fekete kőrisfából készített, kényelmes fogású, „D” kialakítású késnyél.
 • Precíz kidolgozás, tökéletes egyensúly.
 • A nyél végét díszítő, logóval ellátott, vésett acéllap.
 • A penge gyártási hibáira életre szóló garancia vonatkozik.
 • Mosogatógépben nem tisztítható.

A MIYABI társaság munkáját és filozófiáját a japán kultúra szépségei és hagyományai, valamint a japánok szigorú precizitása jellemzi. A társaság a hírhedt Seki városából származik, mely már a 14. század óta a japán késgyártó mesterek központja. A japán MIYABI társaság a német minőség zászlóvivőjének, a ZWILLING J. A. HENKELS társaságnak a leányvállalata, késeiből a klasszikus japán kések varázsa, a mesterek precíz munkája és az évszázadokon keresztül tökéletesített, művészetre emelt mesterség szeretete és tisztelete sugárzik.

A kard- és a késgyártás a felkelő nap országában több évszázados, gazdag és dicső múltra tekint vissza. Elég csak a szamurájkardokra gondolnunk, melyek páratlan eleganciáját, élességét, szépségét és technikai tökéletességét szinte vallásos áhítat lengi körül. A MIYABI kések ezen ősi hagyományok örökösei és követői. Precíz kidolgozású, lélegzetelállító élük szinte sebészeti pontossággal szeli át a húsokat, gyümölcsöket és zöldségeket, megtartva az eredeti formát és struktúrát. Ezekkel a késekkel Ön is olyan tökéletes ételeket alkothat, mint az igényességükről elhíresült japán szakácsmesterek.

Kérjük, a használat során figyeljen a következőkre:

 • A kést nem szabad extrém kemény élelmiszerek, mint például fagyasztott termékek szeleteléséhez használni!
 • A kés nem érintkezhet hosszabb ideig sóval, illetve vízzel, ezért kérjük, kerülje az áztatást!
 • Pengéjét nem szabad erővel hajlítgatni, feszíteni!
 • Annak érdekében, hogy a lehető legtovább megőrizze élességét, minden használat után kézzel mossa el, majd rögtön törölje szárazra. Kerülje az agresszív tisztítószerek használatát!
 • Óvja a kés élét a sérülésektől!
 • Amennyiben hosszabb ideig használaton kívül van a kés, ajánlatos valamilyen száraz textíliába vagy újságpapírba csomagolni. Az újságpapír előnye, hogy az újságnyomtatás során használt fekete festék olajtartalma megóvja a pengét az esetleges rozsdásodástól.
 • A kés pengéjét nem árt néha olajjal átitatott kendővel áttörlöni, így ellenállóbb lesz a rozsdásodást illetően.
 • Biztonságos helyen kell tárolni!

KÓD: MB34051241

Teljes termékleírás megjelenítéseA teljes termékleírás elrejtése

Fejlesztjük a Kulinát az Ön számára!

Jelenleg kulcsfontosságú változások vannak folyamatban raktárkezelésünkben az rendelések még gyorsabb feldolgozása érdekében. A csomagok szállítását ezért 2020.4.6-ig felfüggesztjük. Köszönjük a megértését! A Kulina csapata.