MIYABI

GYUTOH japán húsvágó kés, 24 cm, 4000FC

exotikus pakkawood nyél

  • 64 205 Ft
  • raktáron: 30 napon belül
wishlist

Termékváltozatok:

További színek:

Kód: MB33951241
Márka: MIYABI
Sorozat: MIYABI 4000FC
Szín / méretek: penge hossza 24 cm
Anyag: 61 HRC keménységű penge
CRYODUR® - szabadalmazott penge edzés
kézzel csiszolt
mosogatógépben nem tisztítható
nyél: Pakkawood
speciális FC-61 poracél
szimmetrikus köszörülés

Termékleírás

"Az a konyha, ahol nincs legalább egy jó kés, nem nevezhető konyhának. "

Masaharu Morimoto, gasztronómiai szakértő és a japán konyhaművészet mestere.

A japán GYUTOH kés pengéjének különlegessége nem csak az extrém élességben mutatkozik meg, hanem autentikus kialakításában is. Rendkívül erős a vágása, ezért elsősorban húsok szeleteléséhez és filézéséhez ajánlott a használata. A magasabban elhelyezkedő késhegynek köszönhetően nagyon jól lehet vele aprítani is, mivel a hintakéshez hasonló mozdulatokat lehet vele végezni. Tökéletesen pontosan és biztos kézzel lehet vele szeletelni. Sajátos formája megkönnyíti az ázsiai kések jellegzetes tartásának technikáját. A GYUTOH kés páratlan tulajdonságainak hála a nyugati szakácsmesterek között is nagyon közkedvelt.

Tulajdonságai: penge hossza 24 cm

A főzési előkészületek, a szeletelési és az aprítás technikák a főzés alappillérei közé tartoznak. A MIYABI 4000FC sorozat késeivel szinte tökélyre lehet fejleszteni ezeket a főzési munkálatokat, ugyanis szerfelett profi késekről van szó. Klasszikus formájú nyéllel rendelkeznek, kialakításuk pedig minden tekintetben a szakács kényelmét és biztonságos munkáját szolgálják.

A kések rendkívül kemény, kétszer edzett FC61 krómacélból készül. A lehető legjobb végeredmény érdekében az acélt egy különleges CRYODUR® technikával edzették, amely során az acél a felhevítést követően -196 °C-on van hűtve. Ennek a technológiának köszönhető az acél kimagasló keménysége. A kések pengéje klasszikus japán technikával, szimmetrikusan van élezve. Ez a speciális, kézi késélezési technika a Honbazuke, amelyet a mesterek több száz éven keresztül tökéletesítettek. Ez egy többfázisú technika, mely során a penge először egy speciális, vertikálisan és horizontálisan forgó fenőkővel van köszörülve, legvégül pedig bőrszíjjal van fényesre csiszolva. A szimmetrikus penge és a Katana Edge él könnyedén szeli át az élelmiszereket, mindemellett a kézvédő jellegzetes kialakítása meggátolja az ujjak lecsúszását a penge élére.

A MIYABI 4000FC kések nyolcszögletű nyele pakkawoodból készül, tökéletes egyensúlya van és rendkívül precíz tartást biztosít, használata nem fárasztó. A pakkawood egy nagyon különleges ébenfa alapú, laminált anyag, érintésre kifejezetten kellemes, rendkívül erős, formatartó és nedvességtűrő. A 4000FC késeknek letisztult és természetes stílusuk van, decens, tipikus keleties díszjellel a nyélen.

  • Extrém kemény, kétszer edzett FC61 krómacélból készül.
  • 60 HRC Rockwell keménység.
  • CRYODUR® – különleges edzési technológia.
  • 2 réteges acél
  • A nyél és a penge közötti jellegzetes átmenet biztonságos használatot tesz lehetővé.
  • Autentikus, csak a japán késekre jellemző keskeny kialakítás.
  • Katana Edge él.
  • Szimmetrikus penge.
  • Honbazuke – klasszikus, 3 fázisú japán kézi késélezési technika.
  • Kiemelkedően renitens élesség, rugalmasság és rozsdamentesség.
  • A késnyél impregnált pakkawoodból készül.
  • A nyél nyolcszögletű, ergonomikus és stabil.
  • Precíz kidolgozás, kényelmes használat.
  • A cég gravírozott logója díszíti a pengét.
  • Decens, japán díszjel van a nyélen.
  • Mosogatógépben nem tisztítható.
  • A penge gyártási hibáira életre szóló garancia vonatkozik.

A MIYABI társaság munkáját és filozófiáját a japán kultúra szépségei és hagyományai, valamint a japánok szigorú precizitása jellemzi. A társaság a hírhedt Seki városából származik, mely már a 14. század óta a japán késgyártó mesterek központja. A japán MIYABI társaság a német minőség zászlóvivőjének, a ZWILLING J. A. HENKELS társaságnak a leányvállalata, késeiből a klasszikus japán kések varázsa, a mesterek precíz munkája és az évszázadokon keresztül tökéletesített, művészetre emelt mesterség szeretete és tisztelete sugárzik.

A kard- és a késgyártás a felkelő nap országában több évszázados, gazdag és dicső múltra tekint vissza. Elég csak a szamurájkardokra gondolnunk, melyek páratlan eleganciáját, élességét, szépségét és technikai tökéletességét szinte vallásos áhítat lengi körül. A MIYABI kések ezen ősi hagyományok örökösei és követői. Precíz kidolgozású, lélegzetelállító élük szinte sebészeti pontossággal szeli át a húsokat, gyümölcsöket és zöldségeket, megtartva az eredeti formát és struktúrát. Ezekkel a késekkel Ön is olyan tökéletes ételeket alkothat, mint az igényességükről elhíresült japán szakácsmesterek.

Kérjük, a használat során figyeljen a következőkre:

  • A kést nem szabad extrém kemény élelmiszerek, mint például fagyasztott termékek szeleteléséhez használni!
  • A kés nem érintkezhet hosszabb ideig sóval, illetve vízzel, ezért kérjük, kerülje az áztatást!
  • Pengéjét nem szabad erővel hajlítgatni, feszíteni!
  • Annak érdekében, hogy a lehető legtovább megőrizze élességét, minden használat után kézzel mossa el, majd rögtön törölje szárazra. Kerülje az agresszív tisztítószerek használatát!
  • Óvja a kés élét a sérülésektől!
  • Amennyiben hosszabb ideig használaton kívül van a kés, ajánlatos valamilyen száraz textíliába vagy újságpapírba csomagolni. Az újságpapír előnye, hogy az újságnyomtatás során használt fekete festék olajtartalma megóvja a pengét az esetleges rozsdásodástól.
  • A kés pengéjét nem árt néha olajjal átitatott kendővel áttörlöni, így ellenállóbb lesz a rozsdásodást illetően.
  • Biztonságos helyen kell tárolni!

_LABEL_PRODUCER_CODE: 33951-241

A márkáról MIYABI

MIYABI

A hagyományos japán késkészítők kombinálják a precíz kézművességet a német ZWILLING J.A. HENKELS cég bevált gyártási gyakorlatával és szabványaival. Ennek az együttműködésnek az eredménye gyönyörű. luxus, és rendkívül éles kések, amelyek a japán kélskészítők hagyományára építenek.