- Az új serpenyőt mossa ki forró vízzel, és egy puha szivaccsal és egy csepp mosogatószerrel távolítsa el a serpenyő mindkét oldaláról azt a vékony viaszréteget, amely a tárolás során védte a rozsdásodástól.
- Alaposan szárítsa meg a serpenyőt. Válasszon a serpenyő aljának megfelelő méretű főzőlapot.
- Kapcsolja be a tűzhelyet közepes fokozatra, és helyezze rá a serpenyőt. Öntsön körülbelül 1 mm olajat a serpenyőbe, és hagyja felmelegedni, amíg az olaj füstölni nem kezd (a beégetés során forgassa a serpenyőt, hogy az olaj a serpenyő belső oldalára is kerüljön).
- Körülbelül három perc múlva a serpenyő felülete sötétedni kezd, körülbelül 10 perc múlva füstölni kezd, és a belseje barnás lesz (lásd a videót). Barna a serpenyő megfelelő színe. Nem, soha többé nem lesz ezüst.
- Hagyja kihűlni a serpenyőt, és a felesleges olajat törölje le papírtörlővel.
- A beégetés többször is elvégezhető. Ha úgy tűnik, hogy a kezdeti beégetés nem volt megfelelő, a folyamat megismételhető.
- Minden használat során a serpenyő sötétedik. Egyszerűen fogalmazva, minél használtabb és sötétebb, annál jobb tulajdonságai lesznek az acél serpenyőnek.
Első lépések az acél serpenyővel
Az acél serpenyők természetesen tapadásmentesek, és egy életen át kitartanak. Azonban némi kezdeti gondoskodást igényelnek, hogy valóban jól szolgáljanak.


- Ne mosogassa mosogatógépben! Ne áztassa!
- Ideális esetben a serpenyőt egyáltalán ne mossa el. A serpenyőt elegendő egy papírtörlővel áttörölni, amelyen lehet egy csepp olaj.
- Ha el kell mosnia a serpenyőt, azonnal törölje szárazra, ne hagyja szabadon megszáradni! Ezután ideális esetben kenje be vékonyan olajjal, ami védi a felületét.
- Ne használjon nagyon gyors felfűtést – boostert indukciós főzőlapon vagy a legmagasabb fokozatot más főzőlapokon! Mindig csak közepes hőmérsékletet használjon!
- Ne melegítse túl a serpenyőt, ha üres!

Ne feledje, hogy az acélserpenyőknek a magas füstpontú növényi olajok tesznek a legjobbat. Vagyis azok az olajok, amelyek a legmagasabb hőmérsékletet is bírják, mint például a repce- vagy a napraforgóolaj.
Főzés előtt alaposan melegítse fel a serpenyőt! Csak így akadályozhatja meg, hogy az étel letapadjon. Győződjön meg róla, hogy a főzőlap mérete megfelel a serpenyő aljának méretének.
Az ételt közepes hőfokon készítse el. A magas hőfok az étel letapadását és különösen az odaégését okozza.
Ne fordítsa meg a hozzávalókat túl korán, hanem hagyjon nekik elegendő időt, hogy kérgesedjenek, és maguktól elváljanak a serpenyő felületétől.
Ügyfeleink értékelése alapján a legnépszerűbb acél serpenyők
