Hogyan kell égetni egy acél serpenyőt - TEST

Első lépések az acél serpenyővel

Az acél serpenyők természetesen tapadásmentesek, és egy életen át kitartanak. Azonban némi kezdeti gondoskodást igényelnek, hogy valóban jól szolgáljanak.

Acél serpenyők
ocelová pánev zapečení


Egy vadonatúj serpenyő kiégetése
Az új acél serpenyőt ki kell égetni, azaz létre kell hozni rajta egy polimer felületet, amely egyrészt tapadásmentes, másrészt véd a korrózió ellen. Szóval, hogyan is kell csinálni:

  1. Az új serpenyőt mossa ki forró vízzel, és egy puha szivaccsal és egy csepp mosogatószerrel távolítsa el a serpenyő mindkét oldaláról azt a vékony viaszréteget, amely a tárolás során védte a rozsdásodástól.
  2. Alaposan szárítsa meg a serpenyőt. Válasszon a serpenyő aljának megfelelő méretű főzőlapot.
  3. Kapcsolja be a tűzhelyet közepes fokozatra, és helyezze rá a serpenyőt. Öntsön körülbelül 1 mm olajat a serpenyőbe, és hagyja felmelegedni, amíg az olaj füstölni nem kezd (a beégetés során forgassa a serpenyőt, hogy az olaj a serpenyő belső oldalára is kerüljön).
  4. Körülbelül három perc múlva a serpenyő felülete sötétedni kezd, körülbelül 10 perc múlva füstölni kezd, és a belseje barnás lesz (lásd a videót). Barna a serpenyő megfelelő színe. Nem, soha többé nem lesz ezüst.
  5. Hagyja kihűlni a serpenyőt, és a felesleges olajat törölje le papírtörlővel.
  6. A beégetés többször is elvégezhető. Ha úgy tűnik, hogy a kezdeti beégetés nem volt megfelelő, a folyamat megismételhető.
  7. Minden használat során a serpenyő sötétedik. Egyszerűen fogalmazva, minél használtabb és sötétebb, annál jobb tulajdonságai lesznek az acél serpenyőnek.
Az egyetlen igazán egészséges tapadásmentes felület az, amely az acél serpenyő természetes beégetésével jön létre. Tanácsot adunk, hogyan hozhatja létre, és hogyan őrizheti meg.
ocelove panve vypaleni
Mit soha ne tegyünk egy acélserpenyővel
  1. Ne mosogassa mosogatógépben! Ne áztassa!
  2. Ideális esetben a serpenyőt egyáltalán ne mossa el. A serpenyőt elegendő egy papírtörlővel áttörölni, amelyen lehet egy csepp olaj.
  3. Ha el kell mosnia a serpenyőt, azonnal törölje szárazra, ne hagyja szabadon megszáradni! Ezután ideális esetben kenje be vékonyan olajjal, ami védi a felületét.
  4. Ne használjon nagyon gyors felfűtést – boostert indukciós főzőlapon vagy a legmagasabb fokozatot más főzőlapokon! Mindig csak közepes hőmérsékletet használjon!
  5. Ne melegítse túl a serpenyőt, ha üres!
További információ az acélserpenyőkről
vareni v ocelove panvi
Hogyan főzzünk acélserpenyőben?


Ne feledje, hogy az acélserpenyőknek a magas füstpontú növényi olajok tesznek a legjobbat. Vagyis azok az olajok, amelyek a legmagasabb hőmérsékletet is bírják, mint például a repce- vagy a napraforgóolaj.

Főzés előtt alaposan melegítse fel a serpenyőt! Csak így akadályozhatja meg, hogy az étel letapadjon. Győződjön meg róla, hogy a főzőlap mérete megfelel a serpenyő aljának méretének.

Az ételt közepes hőfokon készítse el. A magas hőfok az étel letapadását és különösen az odaégését okozza.

Ne fordítsa meg a hozzávalókat túl korán, hanem hagyjon nekik elegendő időt, hogy kérgesedjenek, és maguktól elváljanak a serpenyő felületétől.


Ügyfeleink értékelése alapján a legnépszerűbb acél serpenyők


A mi tippünk
Olvassa el ezt is
->
panve ocel de buyer
De Buyer acél serpenyők összehasonlítása: melyik a legmegfelelőbb az Ön számára?
Azon gondolkodik, hogy vesz egy ikonikus de Buyer acél serpenyőt, és tanácstalan, hogy melyik sorozatot válassza? Gyakorlati áttekintést nyújtunk a legfontosabb tulajdonságokról és paraméterekről.
GYIK
Leggyakrabban ismételt kérdések
Miért tapad le az étel az acél serpenyőmbe?
Valószínűleg azért, mert a beavatás (kiégetés) nem volt megfelelő. Ismételje meg újra, akár többször is elvégezheti.
Hogyan kell megfelelően kiégetni egy új acél serpenyőt?
Mossa el a serpenyőt forró vízzel és mosogatószerrel, szárítsa meg, vigyen fel egy vékony réteg növényi olajat, és melegítse közepesen magas hőmérsékletre, amíg az olaj füstölni nem kezd. Hagyja a serpenyőt kihűlni, törölje le a felesleges olajat, majd ismét rövid ideig melegítse fel a serpenyőt.
Mosható az acél serpenyő mosogatógépben?
Nem, a mosogatógépben való mosás eltávolíthatja a védőréteget, és rozsdásodást okozhat.
Milyen típusú zsír a legjobb az acél serpenyőben való főzéshez?
A legjobb a magas füstpontú növényi olajok, mint például a napraforgó- vagy a repceolaj. Ne használjon vajat vagy olívaolajat magas hőmérsékleten, mert alacsonyabb a füstpontjuk, és megéghetnek.
Mit tegyek, ha rozsda jelenik meg az acél serpenyőn?
Távolítsa el finom drótkefével vagy súrolókendővel, esetleg durva sóval is, majd égesse ki újra a serpenyőt.
Hogyan tarthatom tapadásmentesen az acél serpenyőt?
Használat után egyszerűen törölje ki a serpenyőt papírtörlővel. Szükség esetén mossa le meleg vízzel, alaposan szárítsa meg, majd kenje be egy vékony réteg olajjal.
Használhatok acél serpenyőt indukciós tűzhelyen?
Igen, az acél serpenyők kompatibilisek az indukciós tűzhelyekkel. Győződjön meg róla, hogy a serpenyő alja egyenes a főzőlappal való optimális érintkezés érdekében.
Hogyan állítható vissza az acél serpenyő tapadásmentessége?
Égesse ki újra a serpenyőt! Ez a folyamat helyreállítja a tapadásmentes tulajdonságokat, és meghosszabbítja a serpenyő élettartamát.