WMF

Grand Gourmet PC késkészlet, 3 részes

Performance Cut

 • 70 099 Ft
 • raktáron 1 db
wishlist

Termékváltozatok:

További színek:

Kód: WM1894939992
Márka: WMF
Sorozat: WMF Grand Gourmet
Dizájner: Makio Hasuike, Milano
Anyag: 55 - 57 HRC keménységű penge
egy darabból kovácsolt
nyél: rozsdamentes Cromargan® acél
Performance Cut - a tökéletes késél
speciálisan kovácsolt késacél

Termékleírás

A Grand Gourmet PC késkészlet a következőket tartalmazza:

 • 1 db Grand Gourmet zöldségkés, penge hossza 9 cm, termékkód: WM1889466032
 • 1 db Grand Gourmet univerzális kés, penge hossza 14 cm, termékkód: WM1889596032
 • 1 db Grand Gourmet szakácskés, penge hossza 20 cm, termékkód: WM1880396032

A Grand Gourmet zöldségkés pengéje rövid és rugalmas, ezért sokoldalúan használható. Alkalmas például zöldségek, gombák és saláták tisztítására, szeletelésére. A kés praktikus méretekkel rendelkezik és kényelmes a tartása.

A Grand Gourmet univerzális kés viszonylag rövid és vékony pengéjének köszönhetően különböző konyhai munkákhoz alkalmas, például tisztításhoz, szeleteléshez vagy húsdaraboláshoz. Használható húsokhoz, halakhoz, krumplihoz, zöldségekhez, gyümölcsökhöz és füstölt húsokhoz is.

A Grand Gourmet szakácskés robosztus és nehéz, pengéje sima élű, széles és ellenálló. A penge mindkét oldalról enyhén hajlított, a késhegy felé csúcsosodó, ennek köszönhetően nagyon sokoldalúan használható: zöldségtisztításhoz, hússzeleteléséhez, karajdaraboláshoz, stb. Fűszernövények, zöldségek valamint dió- és mogyorófélék aprításához is használható (ilyen esetben hasonlóan kell használni, mint egy hintakést: a kés hegyét szilárdan a munkafelületen kell tartani, míg a pengével fel-le irányuló, gyors vágómozdulatokkal kell aprítani). A kés ráadásul úgy van kialakítva, hogy halat is lehessen vele filézni.

A Grand Gourmet sorozat késeiről:

 • Rendkívüli funkcionalitás és elegáns dizájn jellemzi őket.
 • Kiváló minőségű, speciális késacélból készülnek.
 • Egyetlen darab acélból vannak kovácsolva.
 • Ergonomikus nyelük van, amely matt rozsdamentes Cromargan® acélból van gyártva.
 • Innovatív, érezhetően élesebb pengével rendelkeznek.
 • Performance Cut technológiával gyártott élük van, mely kifogástalan minőségű és rendkívül ellenálló.
 • A kések keménysége a Rockwell-skála szerint kb. 55 - 57 HRC.
 • A kések kézvédővel (ujjvédővel) rendelkeznek, hogy a kések fogása biztonságosabb legyen.
 • Sima, egyenletes kidolgozás az optimális higiénikusság és tisztíthatóság érdekében.
 • A kések éle a gyártást követően lézeres ellenőrzésen esik át.
 • Könnyen tisztíthatóak, kézzel történő mosogatást ajánljuk.
 • A sorozat több, nemzetközileg elismert formatervezési díjat nyert.

A Grand Gourmet kések speciálisan kovácsolt késacélból készülnek és formatervezésileg rendkívül kidolgozottak. A késeket a hagyományos kovácsolási technikák és a legmodernebb Performance Cut technológia összevonásával gyártják. Ennek köszönhető, hogy a kések rendkívül élesek, ellenállnak a sérüléseknek és a töréseknek, valamint élességüket elképesztően sokáig megtartják. Élettartamuk ráadásul kétszer hosszabb, mint amennyit a normák megszabnak.

A Grand Gourmet kések egy teljesen új dimenziót képviselnek a konyhában. A nyelük szinte tönkretehetetlen, rozsdamentes Cromargan® nemesacélból készül, matt és elegáns. Kifejezetten ergonomikus darabokról van szó, kifejezetten kényelmes velük dolgozni. A professzionális kivitelezésnek köszönhetően a kézvédő és a kések nyele között rendkívül sima az átmenet, ennek köszönhetően higiénikusak és könnyű őket tisztítani, elég csak folyó csapvíz alatt leöblíteni őket. Tökéletes ajándék gyanánt is.

A felhasznált alapanyagokról és a gyártási technológiáról

A kések gyártásához speciális, kiváló minőségű késacélt használnak, amely finomszemcsés, kemény és kevésbé hajlamos korrózióra. A sík csiszolásnak köszönhetően rendkívül jól ellenállnak a sérüléseknek és a töréseknek, valamint nagyon sokáig megtartják élességüket. A késacél kiváló tulajdonságai a kovácsolás által vannak megerősítve, amely az acélt homogenizálja és strukturálisan tömöríti.

A speciális Performance Cut technológia egyesíti a klasszikus késkovácsolás és a modern technológiai eljárások előnyeit. A végeredmény a lehető legjobb minőségű késél. A kések tökéletes pontosságú élének titka a konstans szögben való csiszolásban rejlik. A sík csiszolásnak köszönhető a kések rendkívüli élessége.

A kézvédő (ujjvédő) a penge része, biztosítja a súly pontos eloszlását és a kés pontos koordinációját. A kézvédő egyenletesen és szabályosan megy át a nyélbe, így a kés tartása és használata nagyon kényelmes.

Az ergonomikus késnyél je kiváló minőségű rozsdamentes Cromargan® acélból készül, amely 72 %-ban acélból, 18 %-ban krómból és 10 %-ban nikkelből tevődik össze. Ez az alapanyag tartós, nem rozsdásodik és ellenáll az étkezési savaknak. A Cromargan® acél gyönyörűen csillog és könnyű karbantartani..

A WMF kések karbantartása

A Grand Gurmet kések nem tisztíthatóak mosogatógépben. Az ilyen kiváló minőségű késeket kíméletes módon, kizárólag folyó csapvíz alatt, kézzel szabad csak tisztítani.

A WMF kések élezése

Minden kés idővel élezésre szorul, de a legideálisabb az, ha egy kés minden használat után meg van fenve fenőacéllal. A Grand Gurmet sorozat késeihez a WMF késélezőit és fenőacéljait ajánljuk (a fenési szög 13°-os kell, hogy legyen).

GYARTÓ KÓDJA: 18.9493.9992

A márkáról WMF

WMF

A WMF márka a német precizitás, hagyomány, modern technológia és trend szinonimája. A márka tökéletes konyhai és tálaló berendezésekei felejthetetlen élményt nyújtanak ügyfeleik számára . Az ergonomikus, kifinomult és kiváló minőségű termékek számos tervezési díjjal és technológiai szabadalommal büszkélkedhetnek.