WMF

Grand Class PC univerzális kés, 14 cm

Performance Cut

 • 25 290 Ft
 • raktáron 2 db
wishlist

Termékváltozatok:

További színek:

Termékleírás

A Grand Class sorozat kései közé tartozik ez az univerzális kés is, amely vékony és viszonylag rövid pengéjének köszönhetően kitűnően használható szeleteléshez, hámozáshoz, valamint daraboláshoz. Zöldségekhez, gyümölcsökhöz és füstölt húsokhoz, valamint halakhoz is ideális.

A Grand Class kések tulajdonságai:

 • Klasszikus szegecselt kések modern kivitelben.
 • Speciális, kimagasló minőségű késacélból készülnek.
 • Egy darab acélból vannak kovácsolva.
 • Ergonomikus, kettős szegecselésű nyelük van, mely strapabíró műanyagból készül.
 • Performance Cut technológiával készülnek, ezért rendkívül ellenálló és éles a pengéjük.
 • A kések keménysége a Rockwell-skála szerint kb. 55 - 57 HRC.
 • Innovatív, érezhetően élesebb pengével rendelkeznek.
 • A kések kézvédővel (ujjvédővel) rendelkeznek, hogy a kések fogása biztonságosabb legyen.
 • A kézvédő és a kések nyele között sima az átmenet.
 • Sima, egyenletes kidolgozás az optimális higiénikusság és tisztíthatóság érdekében.
 • A kések éle a gyártást követően lézeres ellenőrzésen esik át.
 • Könnyen tisztíthatók, kézzel történő mosogatást ajánljuk.

A WMF társaság a Grand Class sorozat gyártása során a klasszikus, elsőosztályú kések kovácsolási hagyományait ötvözi a WMF tipikus, szegecselt nyélkialakításával. A késeket a hagyományos kovácsolási technikák és a legmodernebb Performance Cut technológia összevonásával gyártják. A kések pengéje a gyártást követően lézeres ellenőrzésen esik át. Ennek köszönhető, hogy a kések a penge egész hosszán élesek és jól szeletelnek, valamint, hogy élességüket elképesztően sokáig megtartják. Élettartamuk ráadásul kétszer hosszabb, mint amennyit a normák megszabnak.

A Grand Class sorozat kései rendkívül élesek, kiváló minőségű késacélból vannak kovácsolva. A kések nyele speciális, strapabíró, fekete műanyagból készülnek, melynek kellemes a tapintása. Ergonomikusak és egyben dizájnosak is, tartásuk kényelmes és biztonságos. A nyélen található rozsdamentes acél végződés és szélesített kézvédő nem csak exkluzív külsőt kölcsönöz a késeknek, de tökéletes súlyelosztást is biztosít. A hibátlanul sima, hézagmentes szegecselésnek köszönhetően könnyen tisztítható, elég csak folyó csapvíz alatt leöblíteni.

A felhasznált alapanyagokról és a gyártási technológiáról

A kések gyártásához speciális, kiváló minőségű késacélt használnak, amely finomszemcsés, kevésbé hajlamos korrózióra és a Rockwell-skála szerint 55 – 57 HRC a keménysége. A sík csiszolásnak köszönhetően rendkívül jól ellenállnak a sérüléseknek és a töréseknek, valamint nagyon sokáig megtartják élességüket. A késacél kiváló tulajdonságai a kovácsolás által vannak megerősítve, amely az acélt homogenizálja és strukturálisan tömöríti.

A speciális Performance Cut technológia egyesíti a klasszikus késkovácsolás és a modern technológiai eljárások előnyeit. A végeredmény a lehető legjobb minőségű késél. A kések tökéletes pontosságú élének titka a konstans szögben való csiszolásban rejlik. A sík csiszolásnak köszönhető a kések rendkívüli élessége.

A kézvédő (ujjvédő) a penge része, biztosítja a súly pontos eloszlását és a kés pontos koordinációját. A kézvédő egyenletesen és szabályosan megy át a nyélbe, így a kés tartása és használata nagyon kényelmes.

A késnyél kiváló minőségű műanyagból készül, három darab szegeccsel van erősítve, élei lekerekítettek, ezért tartása kényelmes. A kés egyes alkotóelemei tökéletesen egymáshoz vannak illesztve, ezért nincsenek rajta hézagok, amelyekben megmaradhatnának a baktériumok, tehát végeredményben kifejezetten higiénikus is.

A WMF kések karbantartása

A Grand Class kések nem tisztíthatóak mosogatógépben. Az ilyen kiváló minőségű késeket kíméletes módon, kizárólag folyó csapvíz alatt, kézzel szabad csak tisztítani.

A WMF kések élezése

Minden kés idővel élezésre szorul, de a legideálisabb az, ha egy kés minden használat után meg van fenve fenőacéllal. A Grand Class sorozat késeihez a WMF késélezőit és fenőacéljait ajánljuk (a fenési szög 13°-os kell, hogy legyen).

GYARTÓ KÓDJA: 18.9164.6032

A márkáról WMF

WMF

A WMF márka a német precizitás, hagyomány, modern technológia és trend szinonimája. A márka tökéletes konyhai és tálaló berendezésekei felejthetetlen élményt nyújtanak ügyfeleik számára . Az ergonomikus, kifinomult és kiváló minőségű termékek számos tervezési díjjal és technológiai szabadalommal büszkélkedhetnek.

Kód: WM1891646032
Márka: WMF
Sorozat: WMF Grand Class
Dizájner: Makio Hasuike, Milano
Szín / méretek: hosszúság, 27 cm, penge hossza 14 cm / 5 ½"
Anyag: 55 - 57 HRC keménységű penge
egy darabból kovácsolt
nyél: műanyag
Performance Cut - a tökéletes késél
rozsdamentes acélszegecsek
speciálisan kovácsolt késacél