WMF

Grand Class PC szakácskés, 20 cm

Performance Cut

 • 36 931 Ft
 • raktáron 2 db
  további darabszám: megrendelésre
wishlist

Termékváltozatok:

További színek:

Kód: WM1891716032
Márka: WMF
Sorozat: WMF Grand Class
Dizájner: Makio Hasuike, Milano
Szín / méretek: hosszúság 35 cm, penge hossza 20 cm / 8"
Anyag: 55 - 57 HRC keménységű penge
egy darabból kovácsolt
nyél: műanyag
Performance Cut - a tökéletes késél
rozsdamentes acélszegecsek
speciálisan kovácsolt késacél

Termékleírás

A Grand Class szakácskés pengéje a gerinc és az él mentén, a késhegy csúcsa felé enyhén ívelt, ennek köszönhetően rendkívül sokoldalúan használható. A szakácskés pengéje széles és erős, húsok, halak és zöldségek szeletelésére ideális, ugyanúgy, mint a különféle fűszernövények és mogyorófélék aprítására (ilyen esetben hasonlóan kell használni, mint egy hintakést: a kés hegyét szilárdan a munkafelületen kell tartani, míg a pengével fel-le irányuló, gyors vágómozdulatokkal kell aprítani). A szakácskés szélesebb méreteinek köszönhetően halak filézéséhez is használható.

A Grand Class kések tulajdonságai:

 • Klasszikus szegecselt kések modern kivitelben.
 • Speciális, kimagasló minőségű késacélból készülnek.
 • Egy darab acélból vannak kovácsolva.
 • Ergonomikus, kettős szegecselésű nyelük van, mely strapabíró műanyagból készül.
 • Performance Cut technológiával készülnek, ezért rendkívül ellenálló és éles a pengéjük.
 • A kések keménysége a Rockwell-skála szerint kb. 55 - 57 HRC.
 • Innovatív, érezhetően élesebb pengével rendelkeznek.
 • A kések kézvédővel (ujjvédővel) rendelkeznek, hogy a kések fogása biztonságosabb legyen.
 • A kézvédő és a kések nyele között sima az átmenet.
 • Sima, egyenletes kidolgozás az optimális higiénikusság és tisztíthatóság érdekében.
 • A kések éle a gyártást követően lézeres ellenőrzésen esik át.
 • Könnyen tisztíthatók, kézzel történő mosogatást ajánljuk.
  • A WMF társaság a Grand Class sorozat gyártása során a klasszikus, elsőosztályú kések kovácsolási hagyományait ötvözi a WMF tipikus, szegecselt nyélkialakításával. A késeket a hagyományos kovácsolási technikák és a legmodernebb Performance Cut technológia összevonásával gyártják. A kések pengéje a gyártást követően lézeres ellenőrzésen esik át. Ennek köszönhető, hogy a kések a penge egész hosszán élesek és jól szeletelnek, valamint, hogy élességüket elképesztően sokáig megtartják. Élettartamuk ráadásul kétszer hosszabb, mint amennyit a normák megszabnak.

   A Grand Class sorozat kései rendkívül élesek, kiváló minőségű késacélból vannak kovácsolva. A kések nyele speciális, strapabíró, fekete műanyagból készülnek, melynek kellemes a tapintása. Ergonomikusak és egyben dizájnosak is, tartásuk kényelmes és biztonságos. A nyélen található rozsdamentes acél végződés és szélesített kézvédő nem csak exkluzív külsőt kölcsönöz a késeknek, de tökéletes súlyelosztást is biztosít. A hibátlanul sima, hézagmentes szegecselésnek köszönhetően könnyen tisztítható, elég csak folyó csapvíz alatt leöblíteni.

   A felhasznált alapanyagokról és a gyártási technológiáról

   A kések gyártásához speciális, kiváló minőségű késacélt használnak, amely finomszemcsés, kevésbé hajlamos korrózióra és a Rockwell-skála szerint 55 – 57 HRC a keménysége. A sík csiszolásnak köszönhetően rendkívül jól ellenállnak a sérüléseknek és a töréseknek, valamint nagyon sokáig megtartják élességüket. A késacél kiváló tulajdonságai a kovácsolás által vannak megerősítve, amely az acélt homogenizálja és strukturálisan tömöríti.

   A speciális Performance Cut technológia egyesíti a klasszikus késkovácsolás és a modern technológiai eljárások előnyeit. A végeredmény a lehető legjobb minőségű késél. A kések tökéletes pontosságú élének titka a konstans szögben való csiszolásban rejlik. A sík csiszolásnak köszönhető a kések rendkívüli élessége.

   A kézvédő (ujjvédő) a penge része, biztosítja a súly pontos eloszlását és a kés pontos koordinációját. A kézvédő egyenletesen és szabályosan megy át a nyélbe, így a kés tartása és használata nagyon kényelmes.

   A késnyél kiváló minőségű műanyagból készül, három darab szegeccsel van erősítve, élei lekerekítettek, ezért tartása kényelmes. A kés egyes alkotóelemei tökéletesen egymáshoz vannak illesztve, ezért nincsenek rajta hézagok, amelyekben megmaradhatnának a baktériumok, tehát végeredményben kifejezetten higiénikus is.

   A WMF kések karbantartása

   A Grand Class kések nem tisztíthatóak mosogatógépben. Az ilyen kiváló minőségű késeket kíméletes módon, kizárólag folyó csapvíz alatt, kézzel szabad csak tisztítani.

   A WMF kések élezése

   Minden kés idővel élezésre szorul, de a legideálisabb az, ha egy kés minden használat után meg van fenve fenőacéllal. A Grand Class sorozat késeihez a WMF késélezőit és fenőacéljait ajánljuk (a fenési szög 13°-os kell, hogy legyen).

   GYARTÓ KÓDJA: 18.9171.6032

   A márkáról WMF

   WMF

   A WMF márka a német precizitás, hagyomány, modern technológia és trend szinonimája. A márka tökéletes konyhai és tálaló berendezésekei felejthetetlen élményt nyújtanak ügyfeleik számára . Az ergonomikus, kifinomult és kiváló minőségű termékek számos tervezési díjjal és technológiai szabadalommal büszkélkedhetnek.