Filézőkés Fiber Carbon 2 De Buyer 16 cm

Kód: DB428316
Márka: de Buyer
32 390 Ft –25 %
Filézőkés Fiber Carbon 2 De Buyer 16 cm
32 390 Ft –25 % 24 240 Ft
Kiárusítva
A tétel elfogyott…

A De Buyer filézőkés 16 cm hosszú, rugalmas pengével rendelkezik, kiváló minőségű német késacélból. Rendkívül éles, a kés kiegyensúlyozásának egyedülálló rendszere a szakács igényeinek megfelelően. Fogantyú a kényelmes munkavégzéshez fáradtság nélkül.

Részletes információ

Termék részletes leírása

Moshatom az edényeket a mosogatógépben? Mit lehet mosni a mosogatógépben?  Ne felejtsük el öblíteni

LEÍRÁS

A De Buyer gyártó Fiber Karbon 2 készletéből származó filézőkés keskeny és rugalmas pengével rendelkezik, és rendkívül éles. Ez a kés ideális hal filézésére vagy csirkeszeletek darabolására stb.

A kés pengéje kiváló minőségű német rozsdamentes acélból készül, X50CrMoV15 (speciális késacél), amelynek keménysége 56 HRC (Rockwell keménységi skála). Az FK2 sorozat egyedülálló késkiegyensúlyozó rendszerrel rendelkezik, a szakácsok igényeinek megfelelően tudja alakítani. Csak annyit kell tennie, hogy csavarja le a fogantyún lévő rozsdamentes acél végét, és távolítsa el a szükséges számú rozsdamentes acél betétet.

A kés fogantyúja kézzel készül, szénszálakkal laminálva. Így strapabíró, erős, és kellemes, kényelmes fogást nyújt a szeleteléshez, fáradtság nélkül. Kialakítása védi az ujjakat. Csak kíméletes kézimosást és rendszeres karbantartást javasolunk, acél pengével és késélezővel. A kés állvány ideális a kés biztonságos tárolásához.

SPECIFIKÁCIÓ 

A kés hossza: 30,9 cm

A penge hossza: 16 cm

Alapanyag: speciális késacél, szénacél fonalak (fogantyú)

Szín: ezüst, fekete (fogantyú)

ELŐNYÖK ÉS HÁTRÁNYOK

plus

A filézőkés ideális a hal filézéséhez.

A penge rendkívül éles.

A kés pengéje német kiváló minőségű rozsdamentes acélból készül.

Egyedülálló kés-kiegyensúlyozó rendszer a szakács igényeinek megfelelően.

Védi az ujjakat. Sima átmenet a pajzs és a fogantyú között.

Az ergonomikus fogantyú biztonságos, kényelmes és kellemes fogást biztosít a fáradtságmentes munkavégzéshez.

A kés professzionális használatra is alkalmas.

PRAKTIKUS TANÁCSOK

Mosogatógépben mosható: NEM

A hosszabb élesség biztosítása érdekében a kést mindig csak hideg vízben tisztítsa.

AZ ACÉL, A KÉS FENŐ ÉS AZ KÖSZÖRűKŐ KÖZÖTTI KÜLÖNBSÉG

Rendszeres karbantartáshoz használja a késélezőt - minden használat előtt nyugodtan használhatja a késre. Késélező vagy köszörűkő azonban csak néha-néha  szükséges, vagyis amikor a kés már valóban tompa.

KÉS ACÉL

A késacélt a kések rendszeres karbantartására használják. Késacél segítségével könnyedén és gyorsan visszaállíthatja a kések eredeti élességét. Az acél segítségével rögzítheti a penge élességét. Nem könnyű éles pengét létrehozni egy tompa késen - ebben az esetben válasszon késélezőt vagy köszörűkövet. Az acélnak fogantyúja van, a köszörülő rész pedig finomabb vagy durvább felületű lehet. Az acél nem praktikus a túlméretes kések karbantartásához.

A késacél része különféle anyagokból készülhet - gyémántból, kerámiából, speciális késacélból stb. A csiszoló rész hosszát a tompa kés pengéjének hossza szerint válassza ki. A következő késacélt kínáljuk: 20–tól egészen 31,5 cm-es csiszoló részekkel - speciális hentesacélok a nagy kések élezéséhez.

Kések élezése késacéllal

broušení nože ocílkou

Az egyik kezében tartsa a késacélt függőlegesen, a másik kezében pedig a kést (kb. 20 ° -kal dőlve az acél felületéhez). A legjobb, ha van egy támasz (pl. asztal és a késacél egy ruhával támasztja alá, hogy meg ne csúszjon), fontos, hogy szög maradjon és ne csússzon el. Az acéllal végzett munka gyakorlatot igényel, hogy a nem kívánt fogak ne képződjenek a pengén. Húzza a kést a penge saroktál a hegyéig éllel szembe, és ismételje meg ugyanezt a penge másik oldalán is (20-szor mindkét oldalon). Próbálja megtartani ugyanazt a szöget, és ne nyomja erővel.

KÉSÉLEZŐ

A késélezőt a kés eredeti élességének helyreállítására használják. A késacéllal ellentétben tompa késseeket is képes élezni. A késélező különféle anyagokból készült csiszolókerekeket tartalmaz, amelyeken keresztül húzzuk a kést. A kések élezőkővel történő élezése nagyon egyszerű és gyors. Csak húzza át néhányszor a kés élét a köszörülő kerekek teljes hosszában, és megint tökéletesen éles késsel rendelkezik. Elég havonta egyszer használni a késélezőt, vagy ha a kés már tompa. A szeletelés előtti rendszeres karbantartáshoz elegendő a késacél.

KÖSZÖRűKŐ 

A kések köszörűkőjének felülete bizonyos érdességgel rendelkezik. Van egy két szemcsés köszörűkő is, amelynek egyik oldala durva, a másik oldala finom. A köszörűkő a kések eredeti élességének helyreállítására használják - mint a  késélezőt. Használat előtt meg kell nedvesíteni az köszörűkövet, és a kés élét a megfelelő szögben kell elhelyezni (kb. 12 - 15 °).

Köszörülés köszörűkővel

broušení nože brusným kamenem

Helyezze a kés pengéjét a kő egyik végére, és egyenletesen, jobbra húzza a kést a pengéhez. Forgassa el a kést és húzza ugyanúgy, de az ellenkező irányba. Mindíg a penge teljes hosszában húzza végig. Vigyázzon azonban, nehogy a penge az köszörűkő széléhez ütözzön. Úgy húzza a késst, mintha egy nagyon vékony szeletet akarna levágni a felső részéből. Ne gyakoroljon túl nagy nyomást a késre. Először köszörülje durvább felületen, majd egy finomabb felületen, ahol elsimítja a pengét és eltávolítja a sorját.

A KÖSZÖRűKŐ SZEMCSÉSSÉGE

Válassza ki az köszörűkő szemcseméretét a kés használatának megfelelően. A nagyobb érdességű köszörűkőhöz olyan penge ajánlott, mellyel puha és rostos élelmiszereket darabol, például zöldségek vagy hús szeletelésére használja. Finomabb (kisebb érdességű) köszörűköveken sima pengét kap, amely nyomással történő vágásra alkalmas, nem pedig húzással, például a bőr felaprításakor. A kapott penge a csiszolókő érdességétől (szemcsésségétől) és a kés élezésének szögétől függ.

Az őrlőkő szemcseméretét (érdességét) egy szám adja meg, amely megfelel szemcsék gyarkoriságának (25,4 mm) Így minél nagyobb a szám, annál sűrűbba szemcsék és annál finomabb a csiszolóanyag. Nemzetközi szabványok A FEPA (Európai Csiszológyártók Szövetsége) meghatározza a szemcseméretet, lásd a táblázatot:

Szemcseméret a FEPA szerint

Megnevezés

 7, 8, 10, 12

 durava

 14, 16, 20, 22, 24, 30

 durava

 36, 40, 46, 54, 60

 közepes

 70, 80, 90, 100, 120

 finom

 150, 180, 220, 240

 nagyon finom

 280, 320, 400, 500, 600

 különösen finom

 800, 1000, 1200

 extra jemná

Hosomaki sushi - Maki sushi lazaccal

Hosomaki - maki sushi s lososem

Hozzávalók

1 lazac filé, 1/2 kg sushi rizs, 5 ks nori lap, wasabi, fermentált gyömbér, szója szósz, bambusz alátét

chef-toqueMesterszakás tanácsa

A sushi rizs elkészítését nem szabad lebecsülni.

Lazac elkészítése

IMG_1810   IMG_1806   IMG_1826

1. Vágja ki a lazacból a közepén található szírosabb részét

 

2. Vágja le a lazacról az összes részt ami nem a tiszta hús

 

3. Stáhněte kůži s tukem tak, abyste získali úplně čisté maso (tuk je tmavá část pod kůží).

IMG_1846   IMG_1880

4. A csontokak, amelyek a filézés után maradtak húzza ki csipesz segítségétel.

 

5. A letisztított filét darabolja fel finom csíkokra

Elkészítés

IMG_1897   IMG_1912

1. A nori lapokat felezze 2 részre és helyezze a bambusz alátétre a fényles felével lefelé. Nedvesítse meg a kezét

 

2. A nori lapokra tegyen kb. 80g rizst, és egyenletesen oszlasson el (a moszat felső szélének kb. 1,5 cm-t hagyjon tisztán).

IMG_1921   IMG_1928   IMG_1952

3. Vigyen fel egy csík wasabit és adjon hozzá egy darab lazacot.

 

4. A bambusz alátét segítségével mindent feltekerhet és szilárd tekercset hozhat létre.

 

5. Vágja a tekercset 6 egyenlő darabra. Wasabival, gyömbérrel és szójaszószsal tálaljuk.

 

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Faragó kések
Jótállás: 2 év
Súly: 0.2 kg
Szín: Fekete
Anyag: Acél
Méret: 16 cm
Pengehossz: 16 cm
Terméktípus: Filézőkés, csontozókés
Sorozat: De Buyer Fiber Carbon
Margin: E
K překladu: CZ AUTO
A tétel elfogyott…

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:
A de Buyer társaságot közel 190 évvel ezelőtt alapították a franciaországi Faymont-Val d’Ajol-ban. A mai napig büszke gyökereire, a francia formatervezés hagyományainak és minőségének megőrzésére. Az edények gyártása jelentős részben kézzel történik, és több évtizedes tapasztalat áll mögötte. 109140