Késélezők

összesen 32 termék
Fenőkő 1000/3000, Wüsthof
39 370 Ft
WU4451
Fenőkő #5000, Miyabi
Fenőkő #5000, Miyabi
Raktáron (3 db)
124 820 Ft
MB34536005
Fenőacél 26 cm, Wüsthof
24 760 Ft
WU4473
Fenőacél OLIVE 26 cm, olajfa markolattal, Forged
32 560 Ft
FORGEDSDV305379
Késélező GOURMET, 2 fokozatú, WMF
18 890 Ft –24 %
14 310 Ft
WM1874376030
Fenőkő, WMF
32 690 Ft –24 %
Fenőkő, WMF
Raktáron (6 db)
24 580 Ft
WM1875136030
Fenőkő 3000/8000, Zwilling
60 490 Ft –7 %
55 670 Ft
ZW32505300
Késélező japán késekhez, Miyabi
44 450 Ft
MB34536007
Fenőacél SEBRA 26 cm, acél, Forged
32 560 Ft
FORGEDSDV623613
Késélező TRIUM Diamond Cams For de Buyer
33 790 Ft –14 %
29 010 Ft
DB429002
Fenőkő #1000, Miyabi
55 290 Ft –6 %
Fenőkő #1000, Miyabi
Raktáron (1 db)
51 850 Ft
MB34536002
Fenőacél 23 cm, WMF
29 990 Ft –24 %
Fenőacél 23 cm, WMF
Raktáron (3 db)
22 780 Ft
WM1880226030
Késélező GOURMET, WMF
16 290 Ft –20 %
Késélező GOURMET, WMF
Raktáron (4 db)
13 030 Ft
WM1876516030
Késélező, F.Dick
56 690 Ft –20 %
Késélező, F.Dick
Raktáron (4 db)
45 220 Ft
FDCK9009200
Fenőacél RED SPIRIT 25 cm, F.Dick
28 990 Ft
FDCK7174125
Fenőacél INTENSE 26 cm, Forged
32 880 Ft
FORGEDSDV304617
Fenőacél 23 cm, kerámia, Zwilling
26 890 Ft
ZW32513231
Gyémánt élezőacél KATAI 26 cm, Forged
52 890 Ft
FORGEDSDV625426
Késélező GOURMET, WMF
9 990 Ft –20 %
Késélező GOURMET, WMF
Raktáron (1 db)
7 990 Ft
WM1880276270
Élező acél GRAND GOURMET 23 cm, WMF
35 640 Ft –20 %
28 510 Ft
WM1889646030
Fenőacél 31,5 cm, krómozott, Zwilling
32 790 Ft –5 %
30 840 Ft
ZW32542310
Késélező, szürke, Victorinox
12 590 Ft
VN78715
Fel
További termékek

Késélezők - minden konyhában kötelező kellék

Szükségem van késélező?

A késélezők elengedhetetlenek, ha minőségi konyhakésekbe fektet, és ha elvárja azok kiváló teljesítményét. Még a legjobb kés sem lesz hatékony, ha nem élezi rendszeresen, és a kések rendszeres élezése a karbantartásuk egyik alapvető szabálya. Nyilvánvalóan elhozhatja a késeket egy szakemberhez, de ha sokat főz, és ha használja a Szakácskés, Santoku kés vagy kenyérvágókés a mindennapokban akár kéthetente is meg kell élezni a késeket, ami ésszerű választássá teszi a saját késélező beszerzését.

Melyek a különböző késélezők típusai?

Különböző típusú késélezők vannak, és a Kulina oldalon találhatók (kérjük, nézze meg itt a legkelendőbb késélezőket, mielőtt döntést hozna). A választás a kés típusától, a kés élétől (a penge élének alakjától) és attól függ, hogy milyen módon kívánja megközelíteni az élezés folyamatát (kézi vagy elektromos). A késélezők főbb típusai a következők:

  • élezőkövek (sok szakember szerint az élezőkövek a legjobbak a kések élezéséhez, mert bármilyen szögben megélezheti a késeket),
  • elektromos élezők,
  • kézi élezők,
  • élező/csiszoló acélok, amelyeket késpenge élezéséhez, kisebb élezéshez használnak. Acélból, kerámiából vagy gyémánt bevonattal készülnek.
  • fogazott pengéjű kések élezői, kifejezetten fogazott pengéjű késekhez

Hogyan élezzük meg a kést csiszolókővel?

Sokan úgy vélik, hogy a kések élezése csiszolókővel élesebb kést eredményez, mint más módszerekkel. Ha úgy dönt, hogy fenőkő vásárol, fontos, hogy először olvassa el a gyártó által adott utasításokat, de az általános folyamat a következő:

  • merítse és áztassa vízbe a köszörűkövet
  • a kést a megfelelő szögben döntse a durva oldalra
  • a kést egyenletes mozdulatokkal futtassa fel és le a kövön, ügyelve arra, hogy az egész pengét és annak mindkét oldalát lefedje (ha a kés dupla élezésű)
  • fordítsa a követ a másik oldalra, és ismételje meg a folyamatot
  • mossa és szárítsa meg a kést, ha végzett

Hogyan élezzük meg a kést fenőacél?

Ha acélrudat szeretne használni, kérjük, kövesse az alábbi szabályokat, de először mindig ellenőrizze a gyártó utasításait:

  • tartsa a kés markolatát a domináns kezében, a rudat pedig a másikban, mindkettő felfelé mutatva
  • helyezze a penge sarkát az acélhoz az acél tetejétől kb. 2 cm-re, V alakot alkotva (kb. 15-20 fokos szögben)
  • húzza a kést 5-10 alkalommal az acélon végig a penge hegye felé (ügyeljen arra, hogy csak az él érintse az acélt - ne az oldalát, és a kést mozgassa, ne az acélt)
  • érintse meg a rudat közepes nyomással, és próbálja meg fenntartani a helyes szöget
  • ismételje meg ugyanezt a penge másik oldalával (ha a kés dupla élezésű)